❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT---Netis 2411, ether1 link up/down

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: SXT---Netis 2411, ether1 link up/down

Příspěvekod hapi » 11 years ago

open-wrt to řeší. Nicméně pro tyhle případy máme na v klientský jednotce src-nat pravidlo na víc kvůli tomu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 11 years ago

Petr S. píše:Jj, ale zrovna u WR741ND mám trošku problém. Mám routovanou síť a když jsem použil u klientů tenhle router, tak hlavní konektivitu musím připojit do jednoho z LAN portů (aby se hlavní konektivita nenatovala, což nechci), ale když tohle udělám, tak už se na router od sebe už nedostanu. Tipl bych si, že je to kvůli tomu, že ten router bere sám sebe jako hlavní gw a nedá se tam nastavit jako gw jiné zařízení (sxt na střeše). Tudíž když zvenku přijde požadavek na ping, on na něj odpoví, ale jelikož tu zdrojovou adresu nezná, pošle to na WAN port, kde nic připojené není... Bylo by pro mě ideální, aby ten routřík uměl fungovat jen jako obyčejné AP. Zkoušel na tom někdo už OpenWRT? Vyřešilo by to můj problém?

Musis nastavit v remote mamangmnent hodnotu 255.255.255.255 a bude to fungovat normalne jak ty potrebujes.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 11 years ago

KoZLiCeK píše:
Petr S. píše:Jj, ale zrovna u WR741ND mám trošku problém. Mám routovanou síť a když jsem použil u klientů tenhle router, tak hlavní konektivitu musím připojit do jednoho z LAN portů (aby se hlavní konektivita nenatovala, což nechci), ale když tohle udělám, tak už se na router od sebe už nedostanu. Tipl bych si, že je to kvůli tomu, že ten router bere sám sebe jako hlavní gw a nedá se tam nastavit jako gw jiné zařízení (sxt na střeše). Tudíž když zvenku přijde požadavek na ping, on na něj odpoví, ale jelikož tu zdrojovou adresu nezná, pošle to na WAN port, kde nic připojené není... Bylo by pro mě ideální, aby ten routřík uměl fungovat jen jako obyčejné AP. Zkoušel na tom někdo už OpenWRT? Vyřešilo by to můj problém?

Musis nastavit v remote mamangmnent hodnotu 255.255.255.255 a bude to fungovat normalne jak ty potrebujes.

Právě, že nebude. Tohle jen povolí management, ale to, že to pošle ten packet jinam, než by mělo, už to nevyřeší...

Hapi: Ale pokud ta klientská jednotka nenatuje, pouze routuje? Nebo máte ten NAT nastaven pouze pro přístup do klientské sítě? Ty OpenWRT používáš nebo tam necháváš firmware od výrobce?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

To co máš ty není routing, ale switching :-) A to většinou nejde u žádné z "krabiček" (ten tvůj problém s managementem) neboť nenastavíš default gateway.
Možná by mohla pomoci statická routa, alespoň částečně.
Petr S. píše:Hapi: Ale pokud ta klientská jednotka nenatuje, pouze routuje? Nebo máte ten NAT nastaven pouze pro přístup do klientské sítě? Ty OpenWRT používáš nebo tam necháváš firmware od výrobce?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

ludvik píše:To co máš ty není routing, ale switching :-) A to většinou nejde u žádné z "krabiček" (ten tvůj problém s managementem) neboť nenastavíš default gateway.
Petr S. píše:Hapi: Ale pokud ta klientská jednotka nenatuje, pouze routuje? Nebo máte ten NAT nastaven pouze pro přístup do klientské sítě? Ty OpenWRT používáš nebo tam necháváš firmware od výrobce?

Pravda :D Špatně jsem se vyjádřil... :D Statickou routu zkusím, uvidíme...
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

ludvik píše:To co máš ty není routing, ale switching :-) A to většinou nejde u žádné z "krabiček" (ten tvůj problém s managementem) neboť nenastavíš default gateway.

U klienta mam SXT , kde je NAT a za tim pouzivam asus rt-12 v modu AP( neroutuje chova se jako switch) , tak na asus se dostanu v pohode, bo se tam nastavuje brana, tedy ip SXT
Klidne zkuste 188.75.181.194:2000
Kdyz na to koukam, tak v rezimu AP ani nejde nastavovat WAN. TP-Link jsem opustil, zda se mi ze po case se ten jejich dosah wifi zkracuje.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:open-wrt to řeší. Nicméně pro tyhle případy máme na v klientský jednotce src-nat pravidlo na víc kvůli tomu.

src-nat nebo dst-nat?
0 x

hapi

oboje.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Stačil by dst-nat ne?
0 x

hapi

a když zařízení nemá možnost nastavení brány?
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Udělám dst nat a poslu packet na router. Z routeru odejde packet se src adresou routeru a dst adresou puvodniho pc. Src nat na mikrotiku mam nastaveny tak, ze src adress je ip routeru, na ktery se chci dostat a ktery neumi nastavit gw, a out interface wlan1, v actions src-nat na adresu rozhraní, které vidí do sítě a na který posílám v prvnim kroku pozadavek na dst-nat. dst nat mi funguje, ale src nat už ne. Nějak nemuzu prijit na chybu.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

Kvuli IPTV sem si jeden kousek NEtis koupil a dal do nej tenhle FW allnotboot.2411.vlan.bin

Mate nekdo novejsi ? Tahle verze blbne ?
Mne zajima ta IPTV bridge pro LAN1,
jinak stejnou sluzbu udela i Asus 10n

tom-tom píše:Radím ti dobře, ani na to nemysli. Komunikace s JONem vychladla, resp. posledního vyjádření jsme se už ani nedočkali. To že nám bylo naslibováno extrémně rychlé vydávání firmware s opravami chyb,
vzalo taky za své. Takže asi tolik.
Jinak, naposled stažený kus skončil v tom nejtemnějším rohu skladu, protože jsme došli k závěru, že reklamace a následně testování nového kusu, jestli už je náhodou ok, by bylo nerentabilní.
Ještě jsme ho ze zvědavosti vyzkoušeli i proti jiným jednotkám, které běžně používáme:
M5loco - ok
AirGrid - ok
RB411 - ok
SXT - zkoušeny SXT5 a dvě různé série SXT5 lite, u všech měl netis problém
0 x

polom-123

Příspěvekod polom-123 » 11 years ago

kde jsi sehnal ten FW allnotboot.2411.vlan.bin ?
par jsem jich dal do site na testovani jsou bez problemu ale staci kolisnuti el site preba pri vetru nebo bource a zresetuje se do default nastaveni :(
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 11 years ago

jo vyresilo. a ano funguje je to... s openwrt z toho muzes udelat hloupy sw.

jinak pouzivame

WR741nd
WR720
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.