❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
mikrotik novinky
Re: mikrotik novinky
Taky by me zajimalo ktery rb711 delali v ziem neplechu ???na apckach jich par je a zadny problemy jsem pres zimu nepozoroval ....
0 x
jedu na 711 ctyri trasy, kdy zacatky jsou celkem dost vysoko na to, aby tam v zime byla fest kosa a zadny problem jsem nemel...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
ppp76 píše:Taky by me zajimalo ktery rb711 delali v ziem neplechu ???
Si počti

Zima myslím nebyl jediný problém.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Tak jedinej problem na ktere sem narazil byly t ykonektory ... ale to byla vadna varka a pak uz sem problem neme l
0 x
NEzakopl jst eněkdo o indoor krabičku, která by rozumně pasovala na RB912 a počítala s osazenými oběma rádii? Zkrátka díra pro USB a 4x RSMA konektor. NMEchce se mi nic připilovávat. Buď tam není díra pro USB nebo jsou max 3x RSMA. Chci to na dual band indoor APčko.
0 x
A co ten origo obal na OUT verzi? Dalo by se to použít i na indoor APčko.
Díru na USB to má. 2x rsma to má v základu + 3x příprava na další rsma
Díru na USB to má. 2x rsma to má v základu + 3x příprava na další rsma
0 x
Uz mate nekdo doma SXT G-HPnD-SA r2 ? ted sem rozbalil a docela sem cumel ma to zevnitr toho plastu nejakej medenej nastrik
tak jdu otestovat jak moc do odstini 

0 x
jop, mam to nahozene na jednom situ misto klasicke sektory...
spokojenost... signal +- autobus stejny, propustnost malicko lepsi, a ten nastrik asi fakt funguje - oproti puvodni sektore slysim vedlejsi sektor o 10dBi hure (je ale pravda ze je o kousek dale, nez puvodni antena)...
kazdopadne za tu cenu je to perfektni na mensi AP - ja to budu davat treba na kostel, kde je o misto nouze a tohle se mi strasne hodi...
spokojenost... signal +- autobus stejny, propustnost malicko lepsi, a ten nastrik asi fakt funguje - oproti puvodni sektore slysim vedlejsi sektor o 10dBi hure (je ale pravda ze je o kousek dale, nez puvodni antena)...
kazdopadne za tu cenu je to perfektni na mensi AP - ja to budu davat treba na kostel, kde je o misto nouze a tohle se mi strasne hodi...
0 x
Jan Ptáček
Jestli jste se někdo díval na MUM St. Luis tak mikrotik představil tyto produkty:
QRT G - New integrated antenna product at 2.4GHz (nic pro ČR)
CCR 1009 - 9 cores, 8GBit ports • 1SFP port • 1SFP+ port - zajímavý routřík
mAP - okopírované POE trafo od UBNT - PoE injector 8-57V, Built in 2GHz AP
CCR1016-12S-1S+ - 12SFP slotů a jeden 10Gbit slot, 16jader
CRS - Cloud router switch - známe již z minula
RB953GS-5HnT - routerboard 2x SFP slot, 3x Gig. eth, 2 miniPCIe slots, New Atheros “Scorpion” CPU, 3 chain 5GHz wireless - wau
http://www.mikrotik.com/download/share/us13.pdf
QRT G - New integrated antenna product at 2.4GHz (nic pro ČR)
CCR 1009 - 9 cores, 8GBit ports • 1SFP port • 1SFP+ port - zajímavý routřík
mAP - okopírované POE trafo od UBNT - PoE injector 8-57V, Built in 2GHz AP
CCR1016-12S-1S+ - 12SFP slotů a jeden 10Gbit slot, 16jader
CRS - Cloud router switch - známe již z minula
RB953GS-5HnT - routerboard 2x SFP slot, 3x Gig. eth, 2 miniPCIe slots, New Atheros “Scorpion” CPU, 3 chain 5GHz wireless - wau

http://www.mikrotik.com/download/share/us13.pdf
Naposledy upravil(a) honzam dne 19 Sep 2013 17:41, celkem upraveno 2 x.
0 x
aha, zajímavý, takže se na tu nejsilnější verzi ještě kašle. Má bejt 36 core + 2x SFP+
spíš by mě zajímalo proč neudělaly QRT G v 5GHz. To by mělo slušnej zisk, odhaduju tak kolem 20dB.
spíš by mě zajímalo proč neudělaly QRT G v 5GHz. To by mělo slušnej zisk, odhaduju tak kolem 20dB.
Naposledy upravil(a) hapi dne 19 Sep 2013 19:33, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Jo tam tam je taky - strana 23.
0 x
To CRS uz aby bylo to me zajima ..... ohalsujou dlouho a porad neni .... snad se dockame
0 x
To nemůžu vyrobit něco jako RB933G (modernější RB433G) bez ptákovin. Prostě jen 3x ETH a 3x MiniPCIE bez USB, SIM.... a k tomu normální kartičky (vysílací výkon 1W jako standart je jednostranná jízdenka do pekla).
Ale zas abych jen nehanil, na to CRS se už těším, pokud to pro změnu nezabijí cenou.
Ale zas abych jen nehanil, na to CRS se už těším, pokud to pro změnu nezabijí cenou.
0 x
Síť není jen internet ...
Já bych uvítal sxt se dvěma porty. Pořád se potýkám 2 klienti v bytovce, 1sxt, a řešit gewiss a 750 nebo switch mě pořád neba...
0 x