❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod hapi » 11 years ago

to by bylo fajn. Nemám tam tak výkoný routery abych tam mohl hnát 100kpps.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

hapi píše:tady neni co chápat. Stále je 2.5x levnější než alcoma. Tady se krásně ukazuje to proč my si umíme představit dávat internet za 200,- a vy nikoli, tak jak se plácáte po zádech v jiném tématu :-) to jsou pak ty brutální náklady se kterými my počítat nemusíme.

Hele, je tu spousta lidí kterým to chodí. Spousta z vás investuje nemalé peníze do koncáků na ubnt a najednou investice do evidentně kvalitněji zpracované věci taktéž od ubnt po dvou letech odejde? Tim mi chcete říct že kupujete ubnt hračky které vydrží 2 roky?

tohle je naprostá zaujatost k dané věci a už na takový kraviny nebudu reagovat.

Radku máš pravdu, nepochopí. To je jako barvoslepýmu vysvětlovat rozdíl mezi červenou a modrou.
Naposledy upravil(a) stepan.benes dne 20 Sep 2013 09:14, celkem upraveno 1 x.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 11 years ago

hapi píše:

Kód: Vybrat vše

děkuji Vám za objednávku, spoj bude na splátky po dobu 36 měsíců s odkupní cenou 1000,- Kč. Měsíční splátka ve výši 5290,- Kč bez DPH.

230k s DPH. Nabídka z května. Říkal sem zeptejte se alcomy přímo, ne překupníka. Navíc nemáme čtvrt míče v kapse. Ještě nějaké dotazy?

Za dobu pronájmu je to 190440,- Kč bez DPH - cena peněz a pojištění (koeficient navýšení 16%) = 164000 Kč bez DPH. Aktuální nabídka co má na webu Evvo, je při jednorázové platbě a cena je o 13% nižší, než target cena v květnu.

U spojů řady MP600 se pokles ceny projevil už po půl roce po zahájení prodeje. Na to má vliv spoustu faktorů, jako nárůst počtu vyráběných/prodávaných kusu = nakupují se větší série jednotlivých komponent, tím pádem pochopitelně levněji. Optimalizuje se výrobní proces při osazovaní součástek atd. Když Vám dnes budu dělat nabídku tak je reálné mít obdobných podmínek MP600 v kapacitě 900Mbit.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 11 years ago

sub_zero píše:máme dva páry, každej na cca 250m, ve vnitropodnikový síti. Za cca 3 měsíce jen jednou zátuh jedné strany...
O víkendu se to pokusím změřit Vepalem, ať se někam posuneme. Samotnýho mě zajímají ta velikost rámců.

Super konecne nekdo kdo ma merak :wink:
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

tady je jeden zásadní problém AF24 je předražená na to co umí a co je v ní za železo. Pokud by to stálo do 40K tak tady neřeknu ani popel, ale chtít za to 70K což je skoro už cena profi pojítka mi přijde fak ujetá investice do sítě, to si raději měsíc počkám a mám už na zaplacení Alči :)
a pokud si afko vezmu na splátky tak je to ještě horší ve výsledku, protože Afko stárne mnohem rychleji naž alcoma, alcoma je skoro na doživotí je to na to stavěné ale AFko je prostě jen fulduplexní WIFI, tedy spotřebák. tedy na splátky se to ještě více prodraží, ale každého věc, jsou to vaše peníze do investic
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

no jo jenze "profi" ti neda v zakladu 500M, treba Ray 17 vyjde s 65 ant. na cca. 85 klacku, ale jen 100M, abych ho vyzdimal naplno (360M), musim nasolit dalsich cca. 34 klacku.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

no jo jenže ray 17GHz je starší koncepce jak AF24, to je jako kdybych srovnával AF24 s alcomou 16Mb :D
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 11 years ago

Pintero píše:
hapi píše:

Kód: Vybrat vše

děkuji Vám za objednávku, spoj bude na splátky po dobu 36 měsíců s odkupní cenou 1000,- Kč. Měsíční splátka ve výši 5290,- Kč bez DPH.

230k s DPH. Nabídka z května. Říkal sem zeptejte se alcomy přímo, ne překupníka. Navíc nemáme čtvrt míče v kapse. Ještě nějaké dotazy?

No jo, jenze ty tu celkovou castku pocitas i s uroky, pak je vsechno jasny. :lol:

Co je na tom k smíchu???V dnešní době je zcela normální nakupovat na leasing s odkupem.Dělají to všichni výrobci profi pojítek svým zákazníkům.Já osobně bych taky nevysolil z ruky 150000,- (bych radši jel s rodinou na dovču) za profi pojítko a šel radši do finančního leasingu.
0 x

okoun

jo tak to je každého věc, dobrý hospodář si na to ušetří, ale samozřejmě to nemá hnedle jako na leasing, leasing fakt jedině když mi poteče do bot, jinač na upgrade sítě by asi každý správný hospodář měl mít fond z kterého potom lze dělat nákupy bez leasignu.
jako sítě které mají měsíčně 900 000 Kč příjem tak asi nějaký úrok z leasignu neřeší, případně si ho ani neberou

ale pokud někdo nepočítá úroky do celkové ceny spoje tak nevím co na to jeho účetní :)
0 x

David Nemec

Příspěvekod David Nemec » 11 years ago

okoun píše:no jo jenže ray 17GHz je starší koncepce jak AF24, to je jako kdybych srovnával AF24 s alcomou 16Mb :D

koncepce a především filozofie RAy 17GHz je naprosto jiná než AF24. Nikoliv tedy novější, nebo starší, jiná.
V každém případě srovnávat koncepci jakékoli carrier class technologie (Racom, Ericsson, SIAE, Alcoma…) s UBNT moc nedává smysl. Chápu, že si tyto spoje někde najdou své uplatnění, z mého pohledu však v jimém segmentu.
Napřklad stavět služby s garantovanými parametry a dostupností pod přísným SLA si na AF nemůžeme dovolit.
S přihlédnutím na to, že technologie AF24 pokud vím neprochází při výstupní kontrole klimatikou, má jednotlivý kus / výrobní série výrazně hůř odhadnutelnou životnost a spolehlivost. Vzhledem k ceně servisního zásahu, PHM a dalším nákladům nám to nedává ani ekonomický smysl, a to i s přihlédnutím na spokojenost koncového zákazníka.

Navíc bychom si všichni měli uvědomit, jak se chováme ke spektru jako vyčepratelnému přírodnímu zdroji (100 MHz kanály :((), protože se to jednou otočí proti nám všem. Jak už se ostatně stalo a stává i v jiných pásmech. Za sebe jsme již museli nahrazovat 24GHz spoj na Stimbuildingu, protože někdo ve stejném směru nainstaloval AF24. Náš FDD spoj dál přenášel, ale garance parametrů byly ta tam.

okoun píše:ale pokud někdo nepočítá úroky do celkové ceny spoje tak nevím co na to jeho účetní :)

Nechci bořit téma vlákna, ale přidám reakci k diskuzi financování: Úroky do celkové ceny spoje nemusí počítat ti co využívají časté financování od nás, kdy se domluvíme s leasingovkou uděláme balík spojů a jsme schopni je ve finále nabízet bez navýšení. Aktuálně nabízíme spoje s garantovanou uživatelskou full-duplex kapacitou 436 Mbit/s v 56MHz kanále pro libovolnou velikost paketu (SIAE ALFOplus) na 36 měsíců bez navýšení. Splátka 3.590 Kč bez DPH.
0 x

okoun

David Nemec píše:Nechci bořit téma vlákna, ale přidám reakci k diskuzi financování: Úroky do celkové ceny spoje nemusí počítat ti co využívají časté financování od nás, kdy se domluvíme s leasingovkou uděláme balík spojů a jsme schopni je ve finále nabízet bez navýšení. Aktuálně nabízíme spoje s garantovanou uživatelskou full-duplex kapacitou 436 Mbit/s v 56MHz kanále pro libovolnou velikost paketu (SIAE ALFOplus) na 36 měsíců bez navýšení. Splátka 3.590 Kč bez DPH.

Prominou za OT

No to mi tedy nejde do hlavy z čeho máte zisky, když nemáte ani promile úrok z půjčky. Z něčeho musíte žít.

a) bud je smlouva postavená tak, že malinké vybočení hodí pokutu 30% z ceny spoje atd..
b) spoj je "předražený" tedy ve spoji už je započítaný úrok, tedy potom vyjde hůře když si někdo koupí spoj rovnou za předem složené peníze.

Přikláním se více k bčku, pokud se vysloveně zaměřujete na leasingy tak by to bylo i pochopitelné.

pokud vysloveně nechci nějakou exotickou frekvenci, tak seženu spoj s podobnými parametry u alcomy za lepší peníz, tedy ale pokud se rozhodu platit ihned, při půjčce je to tedy podobná cena.
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jarin » 11 years ago

AFko jsem také koupil a jsem s ním pro mé potřeby nadmíru spokojen. A rád bych se něco o něm dověděl i od jiných uživatelů, jaké mají zkušenosti a td. Jenže, co se děje tady v této sekci, to už opravdu nemá obdoby, to už hraničí s něčí paranoiou. Vzpamatujte se, chováte se už opravdu jako malí kluci. Poprosil bych tedy správce ISP fóra, aby tomu konečně učinil přítrž. Celá tato sekce je zaplevelena diskuzí, proč AFko ano a proč AFko ne, vytvořte si už laskavě na toto téma samostatnou sekci a tam o tom plkejte, ale tady to už konečně nechte být. Mohu o to poprosit? Je to opravdu tak těžké?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

No mě těch 950 a 1950m jede nad očekávání dobře už skoro rok a co byli potíže jsem zde psal. Sem tam uvažuji i o větších vzdálenostech, ale napsat sem něco a pak se s pindíkovci hádat fakt nemá cenu. Druhá věc je že čekám co Ubnt představí ve své revoluci za necelý měsíc. Takže z mého pohledu je ticho před bouří 8) .
0 x

Jarin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jarin » 11 years ago

Já ho provozuji na vzdálenost 2450m městem. Důvod nasazení, byla výměna za spoj v 5GHz. Kapacitně by ten 5GHz spoj na tu momentální potřebu zřejmě měl, ale v místě je už velké zarušení, takže nějak to vyřešit, už byla prostě nutnost.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Jasně u těch větších vzdáleností jde mimo jiné i o počasí a hlavně v případě zimy i dostupnost toho umístění, kdežto letních bouřek se moc nebojím. Člověk si řekl co použít po 5GHz a vše ostatní bylo v té době drahé a vlastně je i nadále i když pokles díky AFku je patrný. Mě osobně by pomohla 17GHz verze, ale už v ni po těch problémech co 17GHz měla v CEPTu a zůstalo to jen v kompetenci/benevolenci lokálních regulátorů moc nedoufám že do ní UBNT zainvestuje a že by to dali do 10GHz jen pro náš trh už vůbec ne:( . Ale tak naděje na wispapalooza umírá poslední :) .
0 x