❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532A 64RAM, 400 MHz Bude stačit?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

Mic-net píše:Lidi, nespamujte to tu prosím :(
Jeden člověk říká že to stačit bude druhý ne, to je děs...

ukoncime to... ten ktory ti hovori ze to bude stacit si z teba robi dobry den. NESTACI TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Na shapovanie 100 / 100 mbit mas malo aj 3,4ghz P4 - spominany RB532 ma nataktovany 400mhz
0 x

Mic-net

Příspěvekod Mic-net » 18 years ago

mato1 píše:
Mic-net píše:Lidi, nespamujte to tu prosím :(
Jeden člověk říká že to stačit bude druhý ne, to je děs...

ukoncime to... ten ktory ti hovori ze to bude stacit si z teba robi dobry den. NESTACI TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
Na shapovanie 100 / 100 mbit mas malo aj 3,4ghz P4 - spominany RB532 ma nataktovany 400mhz

A pomohlo by mi rozdělit práci na víc zařízení?

Třeba něco nechat dělat čistě firewall, druhé by přesměrovávalo pakety (+GW) a třetí by škrtilo linku pro jednu vnitřní IP adresu? (Pro download server který bude mít svou vlastní IP adresu chci totiž aby linka jela jen tak cca 5Mb/s. pro všechny.)
0 x

mato1

hovorim ti... zabudni na cele, nie je to pre teba zariadenie
na jednej strane pichnes kabel do RB532 so 100/100 mbit linkou a na druhej strane ti vyjde 10/10mbit a vytazenie cpu bude 100%
0 x

Mic-net

Uff, to je drsný a co mám tedy dělat? Dát 600Kč měsíčně za elektriku za přídavný radiátor jménem router?
0 x

mato1

Mic-net píše:Uff, to je drsný a co mám tedy dělat? Dát 600Kč měsíčně za elektriku za přídavný radiátor jménem router?

byt poskytovatelom netu alebo clovekom ktory to deli medzi znamych nie je sranda...
0 x

Mic-net

mato1 píše:
Mic-net píše:Uff, to je drsný a co mám tedy dělat? Dát 600Kč měsíčně za elektriku za přídavný radiátor jménem router?

byt poskytovatelom netu alebo clovekom ktory to deli medzi znamych nie je sranda...

Ale já nejsem poskytovatel netu. Tzn. že vše dělám zcela zadarmo. Takže se mi nechce pravidelně vyhazovat další peníze navíc...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Prosímtě napiš sem rychlost kterou ti to opravdu chodí, pokud ti svítí na síovce 10 nebo 100mbit neznamená to že jsi připojený 100Mbitem k internetu ale do switche, takové poskytovatele už sme tu taky viděli, nikde žádné slovo o agregaci (mimochodem neuvedení tohoto patrametru v ceníku je trestné protože je to nepravdivá informace) plácnutá rychlost a v momentě kdy k tobě někdo přijde se smlouvou nestačíš se divit co ve skurečností máš podepisovat. Pokud by to chodilo 100Mbit tak to uroutuje opravdu jen silný kompl ale ty jako koncový uživatel tenhle problém opravdu řešit nemusíš. Podle skutečného datového toku se navrhne řešení.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

Leeonek píše:

Prosímtě napiš sem rychlost kterou ti to opravdu chodí, pokud ti svítí na síovce 10 nebo 100mbit neznamená to že jsi připojený 100Mbitem k internetu ale do switche, takové poskytovatele už sme tu taky viděli, nikde žádné slovo o agregaci (mimochodem neuvedení tohoto patrametru v ceníku je trestné protože je to nepravdivá informace) plácnutá rychlost a v momentě kdy k tobě někdo přijde se smlouvou nestačíš se divit co ve skurečností máš podepisovat. Pokud by to chodilo 100Mbit tak to uroutuje opravdu jen silný kompl ale ty jako koncový uživatel tenhle problém opravdu řešit nemusíš. Podle skutečného datového toku se navrhne řešení.

To zni rozume :)

Jsem zvedav, jak to bude merit :))
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

ne, koupit si nejakou hracku jmenem cisco treba a tam si routuj treba gigabit..... a nemusi to byt zrovna cisco... proste cokoliv co je urceno pro routovani takoveho velkeho datoveho toku a neni zalozeno na PC platforme....
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:

ne, koupit si nejakou hracku jmenem cisco treba a tam si routuj treba gigabit..... a nemusi to byt zrovna cisco... proste cokoliv co je urceno pro routovani takoveho velkeho datoveho toku a neni zalozeno na PC platforme....

Ale to uz se mu vyplati koupit to pecko, co ho bude stat router jen tak na elektrice neprojede :wink:
0 x

Mic-net

Leeonek píše:

Rychlost měřena pomocí kamaráda z GTSky. UpLoad 75-85Mbit/s Download 80-90Mbit/s.

PS: Podle zadání jde snad vidět že tomu rozumím, jen jsem neměl přehled o výkonu zařízení...
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Mic-net píše:
Leeonek píše:

Rychlost měřena pomocí kamaráda z GTSky. UpLoad 75-85Mbit/s Download 80-90Mbit/s.

PS: Podle zadání jde snad vidět že tomu rozumím, jen jsem neměl přehled o výkonu zařízení...

Je to tu offtopic, ale mohl bys udelat traceroute naprihklad na http://www.seznam.cz a hodit sem vypis ? Pripadne PM...

Dik
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Mic-net píše:Rychlost měřena pomocí kamaráda z GTSky. UpLoad 75-85Mbit/s Download 80-90Mbit/s.

No podívej, tohle jsem teda nikdy neřešil a popravdě nezapomínej na to že jsi koncový uživatel který rychlost té linky pravděpodobně nevyužije a pokud ano, pouze krátkodobě. Pro Tebe to znamená že si můžeš klidně koupit RB532A ale nepočítej že někdy naměříš to cos naměřil teï. Ono je to totiž uplně jedno protože je jen velmi málo zdrojů od kterých můžeš takovouto rychlostí tahat. Rychlosti nad 5-10Mbit na nějaké uživatelské používání netu nejde poznat takže bych to opravdu neřešil.
Nechám se inspirovat a zahltím svoje uživatele na síti rychlostí a oni pak budou muset řešit co si koupit za zařízení které to zvládne :))
0 x

Mic-net

No myslím že 100Mbit/s využiji skoro nonstop. Já to totiž nemám kvůli downloadu, ale mě zajímá jen upload. No i když kamarádi ze strahova stejně budou nadávat že to mám moc pomalé když oni mají 1Gbit/s. Ale to je jejch problém :)

Ne a teï vážněji, linku určitě využiji protože jsem utíkal od 20Mbit/s kvuli nedostatečné kapacitě linky. Tedy přesněji, já jí nevyužiji, ale lidi s kterýma hraju on-lineovky ano. Ono jich je totiž hodně a ono se to bohužel nasčítá... Tak že to bych neřešil...

Každopádně pro mě je důležitá informace že na to to zařízení mám zapomenout protože to neutáhné...
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 18 years ago

Mic-net píše:No myslím že 100Mbit/s využiji skoro nonstop. Já to totiž nemám kvůli downloadu, ale mě zajímá jen upload. No i když kamarádi ze strahova stejně budou nadávat že to mám moc pomalé když oni mají 1Gbit/s. Ale to je jejch problém :)

Ne a teï vážněji, linku určitě využiji protože jsem utíkal od 20Mbit/s kvuli nedostatečné kapacitě linky. Tedy přesněji, já jí nevyužiji, ale lidi s kterýma hraju on-lineovky ano. Ono jich je totiž hodně a ono se to bohužel nasčítá... Tak že to bych neřešil...

Každopádně pro mě je důležitá informace že na to to zařízení mám zapomenout protože to neutáhné...

Tak panove, budme trosku realisti :) Pri takovym datovym toku, je to opravdu OT, bavit se tu na toto tema na tomhle foru :) MT jako routovaci soft budiz, ale ve spolupraci alespon s poradnym strojem.
Spis me zarazi, ze clovek, ktery si muze dovolit platit 100Mbit od jedne z NEJDRAZSICH firem v CR, resi, jak tuhle konektivitu zpracovat pomoci RB532 a ne nejakeho poradnyho serveru :roll:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..