❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
na to se neda rict nic jineho nez WTF?! by me zajimalo jak maji resen vevnitr ten rozvadec pro 18karet/RBcek, 36 pigtailu?
neskutecne peklo....

neskutecne peklo....

0 x
Jan Ptáček
net.work píše:na to se neda rict nic jineho nez WTF?! by me zajimalo jak maji resen vevnitr ten rozvadec pro 18karet/RBcek, 36 pigtailu?![]()
neskutecne peklo....
To bych taky rád viděl. A jestli to všechno narvali do rb800 nebo fakt netuším do čeho...
0 x
Taky řešení, vždyť jsou to jednoduché počty
Máte dvě možnosti, buďto koupit 4 kvalitní sektory a pověsit na každý 9 kliošů, nebo koupit 18 šitózních panelek a na každou připojit 2 klienty
Akorát mi přijde nesmyslné to, že se někdo vyhraje s taháním 36 koaxů, naleje prachy do jednotek (co bude na konci koaxu? Beztak jen 5xRB433 s R52Hn)
a ve finále to doslova zabije tím, že tam pošle konekt nanobridgem

Máte dvě možnosti, buďto koupit 4 kvalitní sektory a pověsit na každý 9 kliošů, nebo koupit 18 šitózních panelek a na každou připojit 2 klienty

Akorát mi přijde nesmyslné to, že se někdo vyhraje s taháním 36 koaxů, naleje prachy do jednotek (co bude na konci koaxu? Beztak jen 5xRB433 s R52Hn)
a ve finále to doslova zabije tím, že tam pošle konekt nanobridgem

0 x
T-T
na jakympak kanalu vysila ten nanobridge ? urcite ne pod 5500Mhz
na takovy mazec sajt nejakou desitku aspon...

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Podle odhadů to jsou nějaký cca >18dB duální panelky. Jestli mají klienti to samí a připojujou je zodpovědně pouze ve směru panelky tak na druhý straně sajtu může bejt taky stejnej kanál nebo může i mířit bokem.
Pokud uvážíme že klienti jsou pod horizontem sajtu tak na sebe ve většině případů ani neuvidí takže cajk.
Dál jim může pomáhat útlum koaxu kdy si sníží o docela dost decibelů (cca 2-4dB) RX level což pomůže a protože oni mají od svých klientů luxusní signál (zisková placka u klienta) vůbec to nevadí a zároveň to omezí i cizí signály ať už od vlastní jiný sektory na sajtu tak i cizího sektoru na stejnym kanále. To co považujeme my za cool a správný (zařízení nejlépe pouze na pigtaily rovnou za antenu) není až tak docela cool v dnešní době smaženic výkonů.
Ono ani moc nevadí že jim to nejede na plno, ono totiž stačí aby každej ten sektor jel na polovinu rychlosti ale v tom počtu hravě rozdrtí rychlostí konkureci a budou nabízet rychlejší službu.
To že o kilometr dál maji postavený stejný monstrum taky nevadí, jsou to všechno prakticky směrovky a tedy i lepší než 3x 120° sektory dokola na několika sajtech.
Je to jenom o tom si to představit a nehledat v tom nějakou fintu, všechno to je hezky logický a bude to fungovat. To že tam maji jako přívod NB je celkem jedno když to maji koukám nově postavený. Až tam budou nějaký lidi tak to vymění. Divil bych se kdyby to unet neudělal.
Oni to nejsou hlupáci, na konferencích maji vše zmáknutý a neříkaji nám celou pravdu když třeba kdysi mluvili o tom jak laději wifiny. Vždy trochu mlží a občas kecaji ale většina lidí na to nepřijde a o to jde.
Pokud uvážíme že klienti jsou pod horizontem sajtu tak na sebe ve většině případů ani neuvidí takže cajk.
Dál jim může pomáhat útlum koaxu kdy si sníží o docela dost decibelů (cca 2-4dB) RX level což pomůže a protože oni mají od svých klientů luxusní signál (zisková placka u klienta) vůbec to nevadí a zároveň to omezí i cizí signály ať už od vlastní jiný sektory na sajtu tak i cizího sektoru na stejnym kanále. To co považujeme my za cool a správný (zařízení nejlépe pouze na pigtaily rovnou za antenu) není až tak docela cool v dnešní době smaženic výkonů.
Ono ani moc nevadí že jim to nejede na plno, ono totiž stačí aby každej ten sektor jel na polovinu rychlosti ale v tom počtu hravě rozdrtí rychlostí konkureci a budou nabízet rychlejší službu.
To že o kilometr dál maji postavený stejný monstrum taky nevadí, jsou to všechno prakticky směrovky a tedy i lepší než 3x 120° sektory dokola na několika sajtech.
Je to jenom o tom si to představit a nehledat v tom nějakou fintu, všechno to je hezky logický a bude to fungovat. To že tam maji jako přívod NB je celkem jedno když to maji koukám nově postavený. Až tam budou nějaký lidi tak to vymění. Divil bych se kdyby to unet neudělal.
Oni to nejsou hlupáci, na konferencích maji vše zmáknutý a neříkaji nám celou pravdu když třeba kdysi mluvili o tom jak laději wifiny. Vždy trochu mlží a občas kecaji ale většina lidí na to nepřijde a o to jde.
Naposledy upravil(a) hapi dne 19 Aug 2013 23:19, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Stando sorry, ale to je utopie co si napsal... Všechno je to teorie a nikde nemáš podložený, že to pojede podle Tvýho scénáře. Blbý 4 sektory se na sajtu vidí a je tam prokazatelně ovlivnění navzájem a tohle bude "v cajku" ? Připadá mi, že poslední dobou je to od Tebe ve stylu: "Čím větší prasárna, tím je to víc "v cajku"...Postavit Ti to někdo vedle Tvýho sajtu, tak tady budeš prskat jak mimino dudlík....
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
hele neni to utopie. Utopie je to dokud si to nezkusíš. Já neříkám že se nebudou vidět. Já říkám že se budou vidět ale nebude jim to tolik vadit. Taky jsem řek že v tý palebný síle je jim jedno že to pojede pouze na poloviční rychlost. Taky se podívej že oni to maji na tenkých kabelech. To budou 5m dlouhý koaxy? to ubere hooodně šťávy a o to řekl bych jim jde. Ono obecně na co citliví anteny jako sektor když ti to každej jouda zasere. Klient má právě pálit výkonem jako kráva na sajt kde je tupá sektora. Tupá sektora je zde směrová panelka s utlumovím článkem ve formě toho 5m tenkýho koaxu. Moc dobře vim jak tyhle koaxy stojeji za hovno a v 5GHz stojeji za hovno dvojnásob. A vůbec bych se nedivil kdyby tam měly i pásmový propusti dole v tý skříni.
a to je jenom pouze nástin toho co můžou "nastavit" aby to jelo. Viktorovi jsem to už vysvětlil soukromě. Jenom se na to musí přijít.
a to je jenom pouze nástin toho co můžou "nastavit" aby to jelo. Viktorovi jsem to už vysvětlil soukromě. Jenom se na to musí přijít.
Naposledy upravil(a) hapi dne 19 Aug 2013 23:32, celkem upraveno 1 x.
0 x
Zdeli někdo co to je za firmu co tohle stavi?
to je fakt ten unet.cz? jinak ze maj privod na nanobridge s enedivim po tom co tam nasarli ten kopec panelek a vse k tomu tak jim moc penez asi nezbylo 

Naposledy upravil(a) ppp76 dne 19 Aug 2013 23:33, celkem upraveno 1 x.
0 x
Tak už se přiznejte, kdo z vás to má na svědomí 
Já říkám, že tohle nemá žádnou výhodu, protože to co se získá tak jemným vysektorováním je za cenu snížení vysílacího výkonu karet velmi, velmi pod limit, aby se nepraly už v bedně. O útlum signálu od klientů se postará koax. Při takovém počtu antén bych to na ten kilometr jel ale jen v 10MHz kanálu. Pak se ale nekoná drcení konkurence rychlostí.
Ne že bych nesektoroval, ale tohle už je opravdu extrém.

Já říkám, že tohle nemá žádnou výhodu, protože to co se získá tak jemným vysektorováním je za cenu snížení vysílacího výkonu karet velmi, velmi pod limit, aby se nepraly už v bedně. O útlum signálu od klientů se postará koax. Při takovém počtu antén bych to na ten kilometr jel ale jen v 10MHz kanálu. Pak se ale nekoná drcení konkurence rychlostí.
0 x
T-T
Tak my kolikrát taky máme na větších vysílačích celkem dost mikrotiků
Co jsem teď koukal na jeden, tak jsem napočítal 13 kousků RB433AH, pak RB1100AHx2, potom UBNT PBM10, ale ten se bude velice brzo sundávat a tohle vše je krmený UBNT AF24. A světe div se, funguje to . . .

0 x
to kure05: ale jistě že to funguje, jenom nevěřící tomášové budou tvrdit opak.
hele a nezapoměl si na 2x2? v 10MHz to máš stále slušných nějakých 65Mbit ne? to ti nestačí na 18 sektorech? O tom že se něco pere v bedně už tu mluvit nebudu, když člověk ví jak to udělat tak se nic nepere. 1km a proti sobě 18dB anteny je ti málo? no tak to teda nevim jak počítáš. Podle mě je to tak na hranici i proti omnitiku takže proti 18dB sektoru je to naprosto ok.
tom-tom píše:Tak už se přiznejte, kdo z vás to má na svědomí
hele a nezapoměl si na 2x2? v 10MHz to máš stále slušných nějakých 65Mbit ne? to ti nestačí na 18 sektorech? O tom že se něco pere v bedně už tu mluvit nebudu, když člověk ví jak to udělat tak se nic nepere. 1km a proti sobě 18dB anteny je ti málo? no tak to teda nevim jak počítáš. Podle mě je to tak na hranici i proti omnitiku takže proti 18dB sektoru je to naprosto ok.
0 x
Kdyz nebudou resit cenu, narvou do ty bedny rockety, kazdej rocket zavrou do plechovyho krytu a pouzijou presne filtry na pasmo tak jim to bude slapat.
Urcite si vzpomenete na ukazku na seci jak mel zeleznou krabici a do jednoho sektrou smazil buleta a rocketa s pasmovejma filtrama. Jen ta cena
)
Navic tam muze mit jen 9 rocketu a diky tem filtrum a rozbocovacum to da na 18 anten pri trose mysleni to rozdeli na anteny co jsou zady k sobe a nejdale od sebe, coz i tak vypada ze ma anteny dl vidli.
Urcite si vzpomenete na ukazku na seci jak mel zeleznou krabici a do jednoho sektrou smazil buleta a rocketa s pasmovejma filtrama. Jen ta cena

Navic tam muze mit jen 9 rocketu a diky tem filtrum a rozbocovacum to da na 18 anten pri trose mysleni to rozdeli na anteny co jsou zady k sobe a nejdale od sebe, coz i tak vypada ze ma anteny dl vidli.
0 x