❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Insider » 12 years ago

ppp76 píše:CRA ??? to se mi nezda ... hlavne pokud by to davali proc to i4 nezverejnila a je tajemna jak hrad v karpatech ??? a nebo zas i4 lze jak kdyz tiskne o nasazeni v dane spolecnosti ....

Je to jenom tip, ale jsem ochoten to tvdit verejne a predpokladam, ze to bud GFRS vyvrati, nebo bude mlcet a tim zvysi kurs meho tipu.. :mrgreen:
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

kde by se dalo koupit AFko za dobrou cenu na US I4 v přepočtu z dolaru cena 55tis tady ceny 70 tis nebo kdo máte dobrou cenu a dalo by se to přes někoho z vás vzít
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

shooter píše:kde by se dalo koupit AFko za dobrou cenu na US I4 v přepočtu z dolaru cena 55tis tady ceny 70 tis nebo kdo máte dobrou cenu a dalo by se to přes někoho z vás vzít

Zkus napsat jak jsi k těm 55tis došel a než to pošleš zagoogli si na pojem DPH.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Kdyby to aspoň mělo tu přidanou hodnotu. Pořád se mi nechce věřit, že to někdo za tu přemrštěnou cenu kupuje. Zatím jsem teda tady po okolí viděl jen 2 AF spoje, na to kolik je tady ISP. Takže jsem trochu skeptický a zdrženlivý, co se týče nákupu. Za tuto cenu bych očekával aspoň nějakou základní technickou podporu, např. zapůjčení náhradní jednotky do druhého dne, nebo tak něco... ale nevšiml jsem si, že by to někdo nabízel. Jenom nějaký newsletter od I4, že jsou náhradní jednotky skladem a je možné si ji koupit :)
0 x
T-T

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jsou strelci co na to predelavaji cele mesta ... ale kolik toho muze byt treba v CR to asi nikdo netusi
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Poté, co vyplaval na povrch problém s trafy a byl odstraněn, vyřešil se problém s multicastem, je to celkem normální pojítko bez podpory :) Data přenáší, elektriku to žere, nemám námitek. Za ty prachy to celkem jde. Náhradní jednotku jsme si preventivně koupili :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Nás právě pořád pronásledují předsudky, že je to ubnt. A teď se nám rapidně zvýšily reklamace věcí z ubnt produkce, takže nerad bych si pak rval vlasy.
O spotřebě AF24 ani nemluvě.. je to skutečně tolik jak deklarují v datasheetu, měřil to někdo? Možná to tady někdo už uváděl, ale už je tady tolik příspěvků,
že když chci něco najít, abych si vzal dovolenou.
Teď jsme stavěli AP - 4xRB912, RB2011, Summitd pojítko ze starých zásob, SDS deska pro hlídání teplot, napětí a odpočet spotřeby a jsem na 27W příkonu celkově.
Normálně jde o hovno, watt sem, watt tam. Ale když je potřeba zálohovat napájení, tak je každý ušetřený watt dobrý.
0 x
T-T

lukas-svk

Příspěvekod lukas-svk » 12 years ago

GRFS píše: ...Chcete skrz to poustet IPTV multicast stream ? Ano, ale nebudete mit v dohledu protistranu spoje. Ne in-band skrz VLAN. A nebo budete, ale zas vam nepojede ten stream :-). ...

Nefunguje vypnutie inband mgmt, pripojenie config portu do switchov a vytvorenie mgmt vlany takto? Ten switch tam tak ci tak clovek da tak nevidim problem ..
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Insider píše:
ppp76 píše:CRA ??? to se mi nezda ... hlavne pokud by to davali proc to i4 nezverejnila a je tajemna jak hrad v karpatech ??? a nebo zas i4 lze jak kdyz tiskne o nasazeni v dane spolecnosti ....

Je to jenom tip, ale jsem ochoten to tvdit verejne a predpokladam, ze to bud GFRS vyvrati, nebo bude mlcet a tim zvysi kurs meho tipu.. :mrgreen:

Budu mlcet :mrgreen: Je to predpokladam jasny i z toho jejich textu, cituji: "AF24 si prošel i zatěžkávacím testem významného českého datového operátora, který má po desítky let s radiovým přenosem již mnoho zkušeností. Pro nasazení na linkách společnosti si tak airFiber AF24 musel projít testy dle RFC2544."

Jen odpovim na puvodni dotaz proc i4 nezverejnili, kdo to byl ? Jednoduse k tomu nedostali souhlas, tak to vyresili takto salamounsky.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

To je tancovani kolem horky kase ... tak nasadily jste to do ostreho provozu nebo ne?
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

lukas-svk píše:Nefunguje vypnutie inband mgmt, pripojenie config portu do switchov a vytvorenie mgmt vlany takto? Ten switch tam tak ci tak clovek da tak nevidim problem ..

Ano pokud mas dostupnou vlastni sit na obou stranach spoje tak inband nepotrebujes. Ale ne vzdy musis mit k dispocici svoje switche na obou stranach, protoze konec muzes mit mimo vlastni sit a pak budes zebrat u zakaznika, aby ti pucil naky verejny ipka poslal ti nekudy dohled a nebo se smirit s tim, ze druhou stranu neuvidis.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

GRFS
Kontaktovat uživatele:

ppp76 píše:To je tancovani kolem horky kase ... tak nasadily jste to do ostreho provozu nebo ne?

NE :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Diky konecne jasno a ne mlha :wink: Spoj si prosel testem .... pravda o vysledcich i4 samozrejme pomlcela :lol: Jako obvykle velkovyrobci mlhy :mrgreen:
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 20 Aug 2013 23:18, celkem upraveno 1 x.
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Ale ja psal jasne ze i4 lzou :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Proto to taky maj jako blog zamestnancu a ne oficilani stranky i4 protoze kdyz mlzej tak je za to nemuze nikdo popotahovat a z blogu jim to zere david a spol :mrgreen:
0 x