❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011UAS-2HnD-IN
Re: RB2011UAS-2HnD-IN
vždy jsou nezávislý. Tedy kromě sběrnice.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
kazdej port kazde rozhrani muze pracovat samostatne staci si ho jen nastavit diky ros s tim muzes delat psi kusy a kdyz to podelas tak se tu pak muzes rozcilovat jakej je to smejd ze to nechodi

0 x
Zdravím,
já se teda opravdu vztekám a ani za to nemůže nastavení. Moc jsem se na něj těšil a radost mi zkazila kvalita "klempířské práce". Opravdu dnes nepovažuji za normální, když je zařízení originálně prodávané v obalu, do kterého se nevejde.
Pravděpodobně se jedná o nějakou inovovanou verzi, protože nemá zapuštěný napájecí konektor, viz.:
https://www.dropbox.com/s/dlfddsns4ufy0 ... .55.09.jpg
To je příjemné překvapení. A tím to také končí.
MMCX na desce překáží anténě. Nějaký technik v továrně, pravděpodobně nezletilý čínský kvadruplegik, se pokusil o workaround jak kráva. V krytu je zalepený plastový váleček, do kterého se zasune a pacičkami na konci zacvakne anténa. Jedna anténa je OK (ta cca uprostřed zařízení - nic jí nepřekáží), ta druhá má částečně upilované (nebo spíš ukousané, dle preciznosti provedení) ty západky. No, dobrý pokus, nicméně ne, pořád se to tam nevejde, takže je trochu vychýlený plech. Takovou kvalitu zpracování bych neočekával ani od 20 let staré Dacie servisované v Rumunských horách. No podívejte se na tu fotku vychýleného plechu - jen musím říct, že ve výsledku je vychýlený ještě o kus víc, tohle je fotka z doby, kdy to nebylo plně sesazené a sešroubované.
V době zakoupení to bylo vychýlené cca tak jako na fotce a anténa byla vysunutá - nebyla zacvaklá, šla volně vyndat (a nešla moc zacvaknout, ten MMCX tam fakt HODNĚ vadí).
https://www.dropbox.com/s/2r3s48hm44rf9 ... .55.21.jpg
https://www.dropbox.com/s/jqkgqv3juv057 ... .55.43.jpg
já se teda opravdu vztekám a ani za to nemůže nastavení. Moc jsem se na něj těšil a radost mi zkazila kvalita "klempířské práce". Opravdu dnes nepovažuji za normální, když je zařízení originálně prodávané v obalu, do kterého se nevejde.
Pravděpodobně se jedná o nějakou inovovanou verzi, protože nemá zapuštěný napájecí konektor, viz.:
https://www.dropbox.com/s/dlfddsns4ufy0 ... .55.09.jpg
To je příjemné překvapení. A tím to také končí.
MMCX na desce překáží anténě. Nějaký technik v továrně, pravděpodobně nezletilý čínský kvadruplegik, se pokusil o workaround jak kráva. V krytu je zalepený plastový váleček, do kterého se zasune a pacičkami na konci zacvakne anténa. Jedna anténa je OK (ta cca uprostřed zařízení - nic jí nepřekáží), ta druhá má částečně upilované (nebo spíš ukousané, dle preciznosti provedení) ty západky. No, dobrý pokus, nicméně ne, pořád se to tam nevejde, takže je trochu vychýlený plech. Takovou kvalitu zpracování bych neočekával ani od 20 let staré Dacie servisované v Rumunských horách. No podívejte se na tu fotku vychýleného plechu - jen musím říct, že ve výsledku je vychýlený ještě o kus víc, tohle je fotka z doby, kdy to nebylo plně sesazené a sešroubované.
V době zakoupení to bylo vychýlené cca tak jako na fotce a anténa byla vysunutá - nebyla zacvaklá, šla volně vyndat (a nešla moc zacvaknout, ten MMCX tam fakt HODNĚ vadí).
https://www.dropbox.com/s/2r3s48hm44rf9 ... .55.21.jpg
https://www.dropbox.com/s/jqkgqv3juv057 ... .55.43.jpg
0 x
- midnight_man
nezkoumal někdo jak velká je díra když se vyndá anténa? zda by tam šlo vrznout RSMA...? jinak doufám, že ethernety jsou opravdu jednotlivě....
0 x
-
jarda.jezek píše:Co znamená
" že ethernety jsou opravdu jednotlivě...." ?
mno tezko vyjadrit, nekdo to tu pise na zacatku tehle strany, z jednoho gigabit eth chci WAN, zbytek lan (ostatni 1000M, 100M...), v pripade, ze podle vnitrniho schematu jsou tam 2 switche, a chova se to jako dva switche tzn routovat muzu napr z pouze ze 100M do 1000M tak ... by mne to mrzelo.... Hlavne mne ale zajimala moznost vymenit anteny, idealne tak abych nemusel vrtat do case... Kazdopadne jsem sehnal kousek za dobrou cenu, a zitra mi dorazi, takze uvidime...
0 x
jarda.jezek píše:Co znamená
to znamená že se chovají jako samostatné ethernety.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
XXaK píše:jarda.jezek píše:Co znamená
mno tezko vyjadrit, nekdo to tu pise na zacatku tehle strany, z jednoho gigabit eth chci WAN, zbytek lan (ostatni 1000M, 100M...), v pripade, ze podle vnitrniho schematu jsou tam 2 switche, a chova se to jako dva switche tzn routovat muzu napr z pouze ze 100M do 1000M tak ... by mne to mrzelo.... Hlavne mne ale zajimala moznost vymenit anteny, idealne tak abych nemusel vrtat do case... Kazdopadne jsem sehnal kousek za dobrou cenu, a zitra mi dorazi, takze uvidime...
swithe tam sice jsou, to je pravda, ale ne ledajake a pro mikrotik se jednotlive porty tvarti oprvadu nezavisle a i se tak chovaji. Jedine, co zustavba, je omezeni v podobe jedineho uplinku do CPU a tim omezeni celkove propustnosti tech portu na switchi.
0 x
-
XXaK píše:jarda.jezek píše:Co znamená
Jednotlivé porty (každý zvlášť nezávisle) v každém switchi lze buď zařadit do switche (pak z hlediska rOS jsou schovány pod master portem switche) nebo vyjmout ze switche a pracovat s nimi samostatně, tj. na každém může být jiná IP adresa, nastaveno routování, cokoliv. Při vyjmutí ze switche vzroste zatížení CPU při provozu na portu, protože port nebude přepínán harwarově switchem, ale softwarově procesorem. Tím se i v důsledku může snížit propustnost z teoretického 1Gb/s duplexně.
Sám mám všechny porty vyjmuty, abych mohl na nich měřit provoz nezávisle, v režimu domácího routeru pro několik počítačů, z nichž některé vzájemně zálohují velké objemy dat, nepozoruji žádný výkonový propad.
0 x
-
Ještě dodatek. Oba switche nejde žádným nastavením harwarově propojit, pokud mají být spojeny v jeden switch, tak jedině logicky (softwarově). Alternativou je krátký kablík mezi switchi, tj. např. z portu 5 do portu 6. Komické, ale může to mít význam, pokud mají mezi switchi trvale téct velké objemy dat, které není třeba nijak sotwarově ošetřit. Pochopitelně, ubere to dva porty, takže ze dvou pětiportových switchů vznikne jeden osmiportový.
0 x
jarda.jezek píše:Ještě dodatek. Oba switche nejde žádným nastavením harwarově propojit, pokud mají být spojeny v jeden switch, tak jedině logicky (softwarově). Alternativou je krátký kablík mezi switchi, tj. např. z portu 5 do portu 6. Komické, ale může to mít význam, pokud mají mezi switchi trvale téct velké objemy dat, které není třeba nijak sotwarově ošetřit. Pochopitelně, ubere to dva porty, takže ze dvou pětiportových switchů vznikne jeden osmiportový.
Sem trupka, nikdy jsem mikrotika s vice portama nezkoumal bliz (max. 433...), myslel jsem, ze ten switch je na tvrdo..... po tom, co jsem to prosel a zjistil na cem jsem jsem udelal uplne presne to co popisujete, objemy dat potecou skoro bych rekl vice nez velke, asi porad 100HD proto mne napadlo, ze bridge to bude brzdit a strcil jsem tam kablik....... 1x 1Gb uplink (250/250M konektivita), 1x 1Gb - NAS, 2x1Gb streamserver a ve 100M 2 APcka a 2 switche (ke klientum je to max. 5-10M jednotlive ale potece tam dohromady hafo dat protoze to bude streamovat pro par kamaradu telku vcetne timeshiftu, rekorderu apod...) takze to nacpu az po spunt, sem zvedav, jestli to neutavim

EDIT: Po antenach jsou veliky diry, RSMA chce vypodlozkovat ale mam jeden pigtail s kratkym RSMA a jeden s dlouhym RSMA, rozdil cca. 2mm v delce ale to kratsi s podlozkami uz nejde pouzit protoze ho ven kouka moc malo a kabel nejde dotahnout (antena jakbysmet)
0 x