❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Summit 17/24 GHz - 960 Mbit 190 Mhz kanál

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Summit 17/24 GHz - 960 Mbit 190 Mhz kanál

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jo jo, v hradisti na mikroexpu jsem stal nedaleko stanku, kdyz se jeden borec pta, mate tam zase ten vetracek ? a odpoved byla - mame, ale nebojte on se toci jen kdyz je tomu teplo .... :D :D tak ja nevim ke kteremu modelu to bylo mysleno
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

lukas

Příspěvekod lukas » 12 years ago

Zadny ventilator by tam byt nemel, toto by mel byt naopak pomerne kvalitni spoj, reakce na ne uplne povedenou radu SDV. Melete nesmysly, spamujete forum a odsuzujete neco, co jste jeste v ruce nemeli. Ze je to neefektivni k pasmu je pravda, na druhou stranu MP600 taky zabere 80MHz, resp. 160MHz a nikomu to nevadi. Treba se u BT dockame vyssich modulacnich stupnu.
0 x
Lukas Kristek

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ale MP600 je profi spoj :) ne hracka prebehliku z Miraclu ;)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

lukas

Příspěvekod lukas » 12 years ago

To kazdopadne je, sam jich mam nekolik a jsem velice spojeny, ale profesionalita prece vyrobce neopravnuje k vyrabeni nehospodarnych produktu. Snazim se proste rict, ze pri souzeni je potreba merit kazdemu stejnym metrem. A MP600 proste cele 17kove pasmo zabira, to je fakt.
0 x
Lukas Kristek

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

No alcoma MP 600 zabírá celé pásmo, ale dá se to otočením polarizace koordinovat, jak to udělal náš dodavatel, takže tam jsou dva spoje do stejného směru a jede to, snad tvrdí bez chyb a na plnou modulaci. Tady v tom vidím jako největší bastl, že to jede ve dvou pásmech, každý se při změně počasí musí chovat jinak. Větráček byl jen v té SDV 17 Ghz co jsem slyšel. Jinak stačí se ve videu podívat na ten tišťák, brutální varistor či co to tam je a podívat se třeba na takový tišťák racomu a součástky, a třeba aj konstrukci alcomy, je to podle mne jiná liga, i když jsem nikdy rozebráno neviděl. Jinak se stačí podívat na novej Ceragon IP-20C , kedy by k němu byli filtry do tohohle pásma dalo by to fakt mnogo i když ta velká modulace dost taky asi náchylná. To je rádio, od kterého by se ostatní mohli učit, ale chápu, že to je aj cenově jinde ..
0 x

pepanc

Příspěvekod pepanc » 12 years ago

chlaape ten varistor tam ma sakra dulezity vyznam. Jestli nejses upna svadlenka, tak by si mel vedet ze slouzi treba proti prepeti (napr.razova vlna) a proto jako odporova soucastka musi vyzdrzet a kratkodobe absorbovat i nemale mnostvi energie. Kdyby tam byla standardni odporova soucastka tak se ti ta hmota tak akorat vypari :lol: .... chce to jenom premyslet :mrgreen:

Jinakt to radio s nizkou modulaci a s velkou sirkou kanalu je ve volnem pasmu (kde mas omezeno EIRP na 20 dBm) logicky a myslim si ze i jediny spravny smer .... chce to ale opet trochu zapremyslet :lol:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

Taky si myslim ze je to pri nejmensim dost zajimavy napad - otazka je, jak to bude fungovat v praxi... Jinak nikoho z Vas preci nenuti pouzivat 190Mhz kanal.. Je to SW radio = nastavite si sirku kanalu jakou potrebujete (alespon tak sem to pochopil z prezentace na Mikroexpu)...
0 x
Jan Ptáček

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

O tom žádná řeč, že ten varistor je tam potřeba, ale dá se to udělat lépe si myslím. No co jak bude ukáže čas :) Asi mám tuto firmu ve špatné škatulce díky referencím na tyhle rádia. Snad to bude s novým modelem lepší :)
0 x

Filipová Ludmila

Příspěvekod Filipová Ludmila » 11 years ago

Pane Novotný můžete mne říci v srovnání s Alcomou kolik toho vymslel Miracl a kolik přeběhlíci? Pokud vím tak kolega z druhé sítě kupoval koaxy od beldenu když se vyhrožovalo MP80 a u SDčka šla ven 17 a 24 GHz. První slušný FOD mělo SD předtím SVM, ale ta kvalita byla trochu na diskuzi. Takže nechala bych být aspoň se snaží vymýšlet a nespat na vavřínech jako mistři z Miraclu který neumí rozchodit ani vlastní výrobky. Mimochodem víte proč odešli ti lidé z Miraclu a udělali vlastní firmu. To co píše pan Novák na svém blogu je spíše o snůšce závistivých řečí, protože si pustil šikovného člověka a ten mu začal konkurovat. Vím proč odešel, ale víte to vy? Díky SD se nastartovali FOD a Alcoma je nemá pořádně dodnes ta hrůza v jedné polarizaci na výložníku kterou si asi navzájem půjčili s Miraclem je celkem otřesná.
Ještě jeden dotaz co je profi? Vy jste profi já jsem profi? Alcoma je profi? Zkuste definovat. to pak můžeme tvrdit, protože mobiláci používají Andrew a Huawei, SE tak je profi jen to a Alcoma, Siklu, SD, Miracle je shit. Tedy upřímně když občas vidím co dokáže zplodit hnojawej tak skoro radši i to SVMko.
Napříkald já slovo profi nepoužívám to se lehce vymstí a ani nevíte jak rychle. Profík může být ten kdo nastaví ADSL modem nebo ten kdo nakonfí mikrotik nebo ten kdo nakonfí Cisco? Pak pošlete toho Ciscaře na Mikrotik o kterým slyšel a máte po profíkovi. Připojte mezi typ 3com / HP k Alcomě a máte taky po profi spoji. Pak Vám v Alternativu řeknou že jste si měl koupit HP full. Takže co je profi. Velmi ošemetné slovo. :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Máte to už někdo nasazené?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

Oprašuji předchozí otázku. Máte to už někdo nasazené?
0 x

whef

Příspěvekod whef » 11 years ago

Viz téma, zatím se tu chubí jediný, že to má nasazené. viewtopic.php?f=18&t=14380&start=15
nikoho v okolí, kdo by to koupil a nasadil neznám. 8)
0 x