6.2
To hapi: A jakej chceš udělat test? Večer v plné zátěži ping skrz router?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Cloud Core Router CCR-1036 a malé zamyšlení
400Mbit reálný provoz + 400Mbit umělé zatížení. Zatím proti CCR nemůžeme říct ani prd.
- Přílohy
-
- test new small.jpg (244.54 KiB) Zobrazeno 2769 x
0 x
honzam píše:400Mbit reálný provoz + 400Mbit umělé zatížení. Zatím proti CCR nemůžeme říct ani prd.
Tak jak to vypadá po týdnu provozu? Vše vpohodě nebo byly nějaké komplikace?
0 x
Robotvor píše:honzam píše:400Mbit reálný provoz + 400Mbit umělé zatížení. Zatím proti CCR nemůžeme říct ani prd.
Tak jak to vypadá po týdnu provozu? Vše vpohodě nebo byly nějaké komplikace?
Vše v poho. Oproti X86 Intel QuadCore kleslo CPU zatížení. Odezva také klesla. CCR zůstane nasazen...

0 x
-
Dobrý den,
tak jsme koupili hned tři. První jsme nasadili v testu na jeden bod kde se nám flákal okolo 100 Mbit celkového provozu. Nastaveno dynamické routování, DHCP, QoS. Provoz okolo 90 Mbit zatížení CPU nejde přes 1%. Takže jsme koupili druhý zatížení opět nejde přes 1% služby stejné vytížení okolo 200 Mbit. Nedalo mne to a koupili jsme třetí nadalší větší bod nastavení stejné plus FW asi stovka pravidel různého směrování na dashboard a desítka pravidel různého směrování na backup. Provoz okolo 200-400 Mbit. Vytížení od 0 do 15%. Klienti nehlsáí žádné změny v službách. Co je opravdu dobré je spotřeba původně Xeon stroje s spotřebou 2x350W mne nahradil jeden stroj CCR se spotřebou 50W.
Jedno mínus, ale mám nejednost verzí MK na CCR v 6,0 má například v routingu 11 nazvěmet to routovací pravidla verze 6,2 jich má jen 9 chybí PIM a IGMP Proxy zajímavý byl ten PIM. takže jinak spokojensot, protože paltit za elektřinu za 700W nebo jen za 50W mne příští fakturaci jistě potěší.
tak jsme koupili hned tři. První jsme nasadili v testu na jeden bod kde se nám flákal okolo 100 Mbit celkového provozu. Nastaveno dynamické routování, DHCP, QoS. Provoz okolo 90 Mbit zatížení CPU nejde přes 1%. Takže jsme koupili druhý zatížení opět nejde přes 1% služby stejné vytížení okolo 200 Mbit. Nedalo mne to a koupili jsme třetí nadalší větší bod nastavení stejné plus FW asi stovka pravidel různého směrování na dashboard a desítka pravidel různého směrování na backup. Provoz okolo 200-400 Mbit. Vytížení od 0 do 15%. Klienti nehlsáí žádné změny v službách. Co je opravdu dobré je spotřeba původně Xeon stroje s spotřebou 2x350W mne nahradil jeden stroj CCR se spotřebou 50W.
Jedno mínus, ale mám nejednost verzí MK na CCR v 6,0 má například v routingu 11 nazvěmet to routovací pravidla verze 6,2 jich má jen 9 chybí PIM a IGMP Proxy zajímavý byl ten PIM. takže jinak spokojensot, protože paltit za elektřinu za 700W nebo jen za 50W mne příští fakturaci jistě potěší.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
350w ? to jak merite ty stroje ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
-
Jednoduše https://www.alza.cz/solid-dt22-d180636.htm neříkám, že přesně, ale tímto. Zapnuté byli oba zdroje v servrech. Tedy 1 servr 2x 175W, 2 servry 2x 350W.
0 x
-
Filipová Ludmila píše:Jednoduše https://www.alza.cz/solid-dt22-d180636.htm neříkám, že přesně, ale tímto. Zapnuté byli oba zdroje v servrech. Tedy 1 servr 2x 175W, 2 servry 2x 350W.
nas centralni databazovy stroj o svych zdrojich rika, ze pres ne jde aktualne 2x80w Tedy celkem 180W. Pravda, tocive disky tam jsou jen 2 ale CPU jader a vetraku je tam urcite vic nez v te Vasi puvodni gateway...
0 x
Filipová Ludmila píše:Dobrý den,
kolik pps? jaký qos je myšleno? Dodavatel u jednoho konektu nasadil také ccrko a dělá to úplně ty samé kraviny co to dělalo nám takže mým nastavením to není.
Jinak proč proboha necháváte běhat tyhle starší xeony co papají?? dnešní moderní xeony papají to co ccrko.
A taky bejt váma bych se nedíval na průměrné vytížení ale na vytížení jednotlivých jader.
Samozřejmě nepředpokládám že vám tam teče třeba 100.000pps
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
honzam píše:400Mbit reálný provoz + 400Mbit umělé zatížení. Zatím proti CCR nemůžeme říct ani prd.
tohle je v pohodě ale dej tam jedno SQ na interface a nastav tam třeba 500Mbit a uvidíme. Ale máš malej počet pps takže to asi utahne.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Tak hlasim že dneska nad ranem se nam na CCR1016 po 4 dnech uptime oběvil tento problem http://img403.imageshack.us/img403/8458/ethern.jpg neprotahlo to přes ethernety víc jak 3Mb/s navíc CPU běželo na 50-80% po restartu vše OK.Aktuální verze MK je 6.3
foto je pouze ilustrační.
0 x
Nechápu jak někdo může porovnávat ccrko s nějakým P4 xeonem, kupte si klidně blbou E3ku a spotřeba je jinde jako u CCRka... a když budu mít zálohu tak dokud nepadne první stroj druhý se fláká, to je skoro nic, viděl jsem E3ku v serveru od HP a UPSka psala 16w když na tom běžely weby a moodle a to v tom byly dva disky v RAIDu. Na GW není třeba klasický disk. Prostě když cpu má TPD 65w nemůže stroj i se síťovkama a normálním účiností na zdroji sebrat 175w. V maxu zatížení cpu tak 80w ale kdo dimenzuje cpu na max...
0 x
Já myslim že to tady nikdo neporovnává řešení s Xeonem je jistě výkonější tam kde je potřeba shaper, ale jako brána do internetu si myslim že velmi dobře poslouží i CCR. Ostuda v případě MikroTiku je že vypustí na trh zařízení které si na 100% nerozumí s jejich OS.
btw Xeon jsme na tomto místě měly nasazený před CCR-kem na něm zase po určité době zatuhávaly eth porty viz viewtopic.php?f=62&t=12609 . Zatím nikdo neporadil co stím :-/
btw Xeon jsme na tomto místě měly nasazený před CCR-kem na něm zase po určité době zatuhávaly eth porty viz viewtopic.php?f=62&t=12609 . Zatím nikdo neporadil co stím :-/
0 x
Robotvor píše:Tak hlasim že dneska nad ranem se nam na CCR1016 po 4 dnech uptime oběvil tento problem http://img403.imageshack.us/img403/8458/ethern.jpg neprotahlo to přes ethernety víc jak 3Mb/s navíc CPU běželo na 50-80% po restartu vše OK.Aktuální verze MK je 6.3
Mohl by být v tomto případě na vině patch kabel? Nechápu ale to vytížení CPU.... toto asi nebyla záležitost kabelu bych řekl ale nějaký softwarový zádrhel.
0 x