❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ tabulka

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tom-tom

Re: ČTÚ tabulka

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

To že OSka nemusí mít datovou schránku je další taková zvláštnost tady u nás (ostatně jak téměř všechno, co vyteče z pera uředníkova).
A to magické slůvko, "neziskovka" ve spojení s "plátce DPH", už na první pohled blbost, dává tušit, že daňový zákon je děravý jako ústa staré ženy :)
0 x
T-T

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

a co teprve mesicni platce dph :-D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

no měsíční plátce to mám náhodou rád protože když jsme čtvrtletní, tak potom mám problém uhlídat aby mi zbyly peníze na daně a většinou je dříve proinvestuji :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak dopis dosel dnes postou, tedy o nic jsem neprisel :D co tam teda pisete ? kdyz napisu, ze tady takove rychlosti atd nedelame, tak sem nekdo naleje dotaci nejakemu ocasovi ? kdyz napisu ze to delame, pak co bude ?
0 x
- programming
- development
- education

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Já jsem všude vypsal že jim ty rychlosti poskytuji a to na celý okres i když na celým nepůsobím.Nikdo mi nedokáže že nejsme v každý díře.....
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Mě se nelíbí rozsah změn v §80, který mi oproti původnímu znění připadne šitý na míru operátorům.
Ti díky němu budou moci ještě snadněji přijít k propojení přes už existující síť.

Provozuješ RR nebo optickou trasu do nějakého zapadákova, ve formuláři se naprášíš, ale uvedeš, že nehodláš poskytnout propojení.
Pak přijde opice se záměrem vybudovat LTE (protože podle podmínek přidělení kmitočtů musí pokrýt část zapadákova, aby mohl i ve městě).
Vybudovat to celé s vlastní trasu je nerentabilní, ale díky §80 ZEK může zatlačit přímo na ISP, který v dané lokalitě trasu má (máme to na ČTÚ v databázi).
ISP sice odmítne, následně ale musí u ČTÚ věrohodně zdůvodnit proč. No a pakliže jsou argumenty nedostačující, nařídí ČTÚ toto propojení ve jménu dobré věci (Digitální česko 10.XX BETA),
tak aby se rychlý mobilní broadband dostal i na vesnice.

...a nebo bych neměl hledat mezi řádky konspirační teorie
0 x
T-T

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

muze to tak byt, vsak cele CTU je tu prece proto aby info co od nas nasbira predalo velky opum :)
0 x
- programming
- development
- education

PavelH

Příspěvekod PavelH » 12 years ago

No já si nemyslím, že je to sranda. když to namaluju v černých barvách, tak je to začátek konce malých poskytovatelů (doufám, že se pletu).
Když udělám nějaký souhrn z těch informací a dokumentů, které tomuto formuláři předcházeli, tak to vypadá takto. nějací blbci v EU si vymysleli, že všichni budou mít minimálně 30MBit a že je žádoucí, aby to bylo do roku 2020 (tj. za 7 let!!!) S tím, že je tam ještě "okrajově" figuruje rok 2016 do kdy firmy plánují zmíněný 30Mbit do lokalit zavést. K tomu potřebují vědět kde co je a vznikla tahle tabulka.
Na ČTÚ dají tyto tabulky dohromady a vyjde jim nějaká mapa lokalit a počet poskytovatelů, kteří tam mají (nebo budou mít do roku 2016) pro lidi 30Mbit. Tam kde se jim nesejdou alespoň dva poskytovatelé, kteří budou nabízet 30Mbit, tam vypíšou výběrové řízení na dotaci, kterou vyhraje nějaký velký operátor (malý na ni nedosáhne nebo nebude mít kapacity nebo znalosti zpracovat potřebnou dokumentaci) a s dotovaným 30Mbit začne od roku 2016!!! "vytlačovat" z lokality všechny drobné poskytovatele.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

a to je nejaka zmena oproti stavajicimu stavu ? tady v meste firma co vznikla den pred vyberovkou dostala 32 mega na vystavbu mestske metropolitky ... takze "bezny stav" ... stejny majitel toto zopakoval ve vice mestech ... jak pak vypada skutecna vystavba no to je jina vec :D ale sve prachy uz dostal
0 x
- programming
- development
- education

KoZLiCeK

Tak sem jim ve středu to vyplnil a odeslal s tím že jsou to idioti a že mě otravují jen kokotinama.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

takto presne jsi jim to tam napsal ? :-D
0 x
- programming
- development
- education

KoZLiCeK

Jo, protože mě fakt serou.Místo abych se věnoval zákazníkům nebo něčemu jinému tak vyplňuji ty jejich stupidní tabulky a výkazy.
Co jim to vyfakturovat??? třeba jako "práce pro CTU". Dejme tomu 2hodiny ... 2000,- bez dph.
:-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to tezko, je to povinnost dana zakonem ... tedy stejny omrd jako nemuzes statu uctovat, ze tva ucetni sestavila priznani k DPH kazdy mesic :)
0 x
- programming
- development
- education

KoZLiCeK

To říkám pořád , zku...ý CTU a EU
0 x

Viktor Novotný
Moderátor