❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konfigurace Mikrotiku jako AP client

Návody a problémy s konfigurací.
polo

Konfigurace Mikrotiku jako AP client

Příspěvekod polo » 12 years ago

Ahoj,

potreboval bych poradit s konfiguraci Mikrotiku jako AP clienta. Mam nasledujici pomerne jednoduche zapojeni:

internet <---------->[AP TP Link] <------bez dratove medium-------> {wlan1}[Mikrotik RB751G 2HnD]{eth0}<-----dratove medium----->[PC]

Ten Mikrotik je vlastne nahrada sitove wifi karty pro to PC. Znam SSID i heslo na ten TP Link. Navody, ktere jsme nasel na netu popisuji, ze u toho Mikrotiku se nastavuje v client modu stejny SSID, ale uz tam neni zminka o heslo. Bez toho se prece mikrotik nepripoji ne? Na rozhrani eth0 mam DHCP server.

Budu rad za kazde nasmerovani.
Přílohy
mkr.png
mkr.png (21.99 KiB) Zobrazeno 8187 x
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Nastav tam Czech republic. A klíč nastav do záložky Security profile
0 x

polo

Tak jsem to tam nastavil, ale porad si z toho Mikrotika nepingnu ten TP Link. Asi tam bude vice problemu:(

internet <---------->[AP TP Link] 192.168.1.1.<------bez dratove medium-------> 192.168.1.135{wlan1}[Mikrotik RB751G 2HnD]{eth0}10.0.0.1<-----dratove medium----->[PC]

Posilam jeste screen s nastavenim...
Přílohy
mikrotik2.png
mikrotik2.png (83.51 KiB) Zobrazeno 8187 x
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Nemáš to připojené, u wlan musí svítit "R". Log by mohl říct víc.
0 x
T-T

polo

V logu jsem nasel info o tom, ze se router do site periodicky pripojuje a zase se od ni odpojuje. Schvalne jsem zkousel nastavit spatne heslo, v logu je ale porad to same.
Na obrazku "established" je videt ze je mikrotik pripojeny, na obrazku "lost" zase, ze je odpojeny.
Jeste me napada, ze mozna nema dost silny signal. Na druhou stranu, nemam problem se signalem z TP Linku na notebooku...
Přílohy
established.png
established.png (103.2 KiB) Zobrazeno 8187 x
lost.png
lost.png (103.04 KiB) Zobrazeno 8187 x
0 x

tom-tom

Problém bych viděl v security profilu, že se ty wifiny neshodnou na šifrování. Pohraj si a nastavením, jestli máš na tplinku automaticky wpa/wpa2, zkus na mikrotiku pouze jedno z toho, to samé i s tkip nebo aes. Prostě mu nedej možnost rozhodování.
0 x
T-T

polo

Ahoj,
diky za pomoc, ale ani kdyz jsem to nastavil tak, aby byla co nejmensi moznost vyberu tak to nepomohlo - problem porad pretrvava. V logu jsou porad ty chyby.
Přílohy
tplink.png
tplink.png (211.07 KiB) Zobrazeno 8187 x
mk.png
mk.png (78.32 KiB) Zobrazeno 8187 x
0 x

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 12 years ago

Ahoj

1, nastav si toho TPlinka taky do čr

2, zkus si mikrotikem naskenovat sítě v okolí jestli tu síť chytíš a na jakej signál
(hoď sem potom screen)

3, po naskenování dej na MK conect k dané síti.

4, pokud nepomůže nic nahoře tak bych doporučil vypni šifrování a nejdřív zkus navázat spojení bez šifrování a pak začni pomalu ale jistě šifrovat.

Honza
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

polo

1] Nastavil jsem ho do CR, ale nepomohlo.
2] screen v priloze - s detekci siti nemam problem.
3] To uz jsem udelal, ale Mikrotik, se periodicky pripojuje/odpojuje.
4] Na ten TP Link jsou pripojeni i dalsi uzivatele, nemuzu tam jen tak vypnout sifrovani a delat experimenty:(
Přílohy
site.png
site.png (90.53 KiB) Zobrazeno 8187 x
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

viz tvůj bod3 - doporučil bych udělat upgrade na 5.25 http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... e-5.25.npk
0 x

tom-tom

Mikrotik má od 4 verze celkově nějaký problém s 2,4GHz, došlo tam ke změnám v balíčku wireless. Po upgradu v kanceláři na 4.17 se na to nedalo připojit. Zkoušením nastavení se to pak podařilo uvést do původního stavu. Wireless protokol = unspecified, data rates = default. Nedávno jsem totéž řešil i doma, když jsem vyměnil CM9 za R52n-m a chtěl po ní b/g/n@20MHz.
Rozdíl, že u mě to je režim AP bridge, u tebe station, ale možná že ti to pomůže. Jestli sis nastavil data rates na configured, zkus to přepnout na default. Víc mě nenapadá, jak ti poradit. Leda už jen abys použil na příjem TPlinka :)
0 x
T-T

polo

honzam píše:viz tvůj bod3 - doporučil bych udělat upgrade na 5.25 http://download2.mikrotik.com/routeros/ ... e-5.25.npk

Stahnul, jsem ten balik, nahral ho tam, rebootoval, ale nepomohlo to. Chova se to porad stejne.
0 x

Rasken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rasken » 12 years ago

na wlan1 mas chybu, network si prepis na 192.168.1.1
0 x

polo

Rasken píše:na wlan1 mas chybu, network si prepis na 192.168.1.1

Adresu 192.168.1.1 ma uz ten TP Link. Nebo jak jsi to myslel?
0 x

tom-tom

S network na wlaně nic nedělej. Stejně by to nešlo změnit, protože u subnetu 192.168.1.x/24 je adresa sítě právě 192.168.1.0 a tu tam máš.
Řešíš problém s navázáním spojení a ikdybys měl network špatně, nemá to na to vliv.
0 x
T-T