❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ptačí klování koaxů od antén
Ptačí klování koaxů od antén
Řešíme takovej zajímavej problém. Máme vysílač na jednom ze stožárů sjezdovky a asi před rokem nám ptáci oklovali koax. kabely od antén. Kdyby trošku, ale kluci křídlatý to vzali až na jádra kabelů. Takže po prvním deštíku nám pochcípalo poměrně dost sektorů. Asi před 14 dny se tenhle vysílač upravoval a jako "antipták" kluci všude pověsili instalační CD od WiFi routerů aby to ty mrchy odradilo. Ještě všude na kabely dali kvanta stahovacích pásků a konce účelně neuštípávali, aby se k tomu neměli šanci dostat. Mno a dneska jsem na firmě slyšel že zas nějaký sektory nejedou, že to ty opeřenci nejspíš zas ožrali
Zrovna dneska jsem byl taky měnit jeden 7m kabel od antény na jednom AP. Samozřejmě že byl nadloublej od opeřence a jak teď skoro tejden pršelo, tak se ta voda dostala až do konektoru u mikrotika a to byla konečná a musel se ten sektor virtualizovat na všesměrce než se tam jelo. A aby toho nebylo málo, tak si ten pták vybral kabel od antény co je úúúplně nejvejš na celým stožáru a přístup k tomu byl za všechny prachy. Nenapádá vás jak tyhle situace řešit ? Lépe řečeno, jak opeřencům vysvětlit aby si to nepletli s kmenem stromů, nebo housenkou . . .

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
a udelali to urcite ptaci? spise bych to tipoval na nejakou kunu ci neco podobneho... jinak zkusil bych asi koupit nejaky sprej proti kunam a nastrikat kabely - je to takovy lepkavy sajrajt a melo by jim to prestat chutnat...
0 x
Jan Ptáček
Dej vedle krmítko, pravidelně voz zrní, a třeba pak budou tak rozmlsaní, že jim pak koax přestane chutnat
No ale jinak, dát to do husího krku nebo ještě lépe do plastové trubky není možné?

No ale jinak, dát to do husího krku nebo ještě lépe do plastové trubky není možné?
0 x
Myslíš že by kuna jen tak lezla na stožár lanovky uprostřed kopce v louce na kterým nic pro ní zajímavýho není ? Jinak jsem na vlastní oči viděl jak v centru města holub oklovával UTP kabel na střeše . . .
Do něčeho to dávat by byl asi problém, tohle jsou už kabely vedoucí ze sarelu k jednotlivejm anténám . . .
Do něčeho to dávat by byl asi problém, tohle jsou už kabely vedoucí ze sarelu k jednotlivejm anténám . . .
0 x
obalit koax "ostnatym dratem" 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
kure05 píše:Tebe asi obalim ostnatym drátem
Letos jsme resili dva takove problemy...
na jednom kostele byla zluva zelena, likvidovala privodni STP k RB
- dle ornitologu je toto pekna potvora, pry se dokaze prokovat i pres plech, coz dokazala na tom kostele...
- na jejich radu jsme "zvetsili" prumer kabelu (ulozil se do husaku) a od te doby je pokoj
- kdyz jsem pak hledal o ni informace nasel jsem tento odkaz a pochopil jsem proc, volani samicky silne pripominam pipani RB

- http://www.photomecan.eu/cs/mdl/info/zluna-zelena
a na dalsim kostele to zase byla veverka, ktera byla navic usvedcena pri cinu

jinak ten sprej proti kunam pomaha, ale dle navodu se jeho aplipace musi co cca dni opakovat...
- jednou jsme se trapili s vykunenejma autama na firemnim parkovisti, nastesti jim zatim vzdy chutnala jen ta izolacni hmota v kapote a pred palubkou
(nicmene, kazdy mesic do kazdeho motoroveho prostoru aplikujeme ten sprej a od te doby je zatim klid)
- - -
takze zkus koaxy ulozit ko chranicky a budes mit pokoj
0 x
Protahnout kabely FXPckem a je to vyresene 

0 x
táta má v motorovym prostoru zavěšený mejdlo. Pomohlo to. Je divný že renaulti jim chutnaji ale nissani ne
a přitom ty auta stojeji vedle sebe 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Tatovi taky veverky v meganovi vyžrali v motoru to textilní tlumení. Asi zateplovali 

0 x
Tak Renault mno. Auta k ničemu, se divim že ty zvířata to láká. Bych všechny auta týhle značky hodil ze skály. Neskutečný krumply . . .
0 x
Docela bych chtěl vidět kunu jak leze po stožáru
Podle mě to můžou dělat ptáci. Dej tam webku a můžeš to sledovat 

0 x
me ptaci nekolikrat taky naklovali utp. ale od doby,co prevazne pouzivam solarix je klid. v jednom arealu nam asi kuna ci co prekousala utp od cctv,probehla vymnena a ulozeni do zahradni hadice a je klid. do te doby to bylo asi 3x prekousany. koaxy nastesti nikdy.
0 x
Asi koukam zalezi na lokalite a vyskytu daneho ptactva , zatim sem tenhel problem nikde nemel , zatim mi jen n aanteny serou holubi a kdyz je mem nekde nastrikany na danou barvu ktera je pamatkarem vyzadovana tak do tri let to ty jejeich sracky trosku ozerou 

0 x