❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSM5 jako AP problem s propustnosti upload

Návody a problémy s konfigurací.
hocimin1

NSM5 jako AP problem s propustnosti upload

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

Objevuji se mi na par mistech problemy s propustnosti uploadu. Jsem u klienta merim 20/20 a zmerim za pul hodky a merim20/3 zmerim za pul hodky a je tam 20/20, jak speedtest do netu, jak bandwithtest i speed test ubuqiuty. Proste se ten upload netrhne z nicehonic nad 3M . Ale specificke je ze nejde pres 3M (ne pres 5 nebo 7 nebo 12), ale nejde pres 3M

Apcka jsou na vesnicich a v udolich. Nascenuju tam tak 4 AP na 5GHz. Ruseni zadne, volnejch kanalu habakuk.

Sranda je ze napriklad v jinych vesnicich se stejnyma konfiguracema to nedela.

Konfigurace je takovato:

GW - SWTICH VLAN - PtP 10 Ghz Peterka - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš

GW - SWTICH VLAN - PtP 5Ghz ROCKKET WDS - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Pořád ještě tam to rušení může být ... jenom holt ne-wifi. Většinou se tak projevuje, když je jen na jedné straně, tady bych si tipnul na straně AP.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

něco by mohl prozradit spectral scan ne?
0 x
T-T

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

vysilam na 5500.

Obrázek

netusim co by jineho tam mohlo byt. Napriklad tenhle scan je ze sila na krmeni. Nic jineho na tom silu neni.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

On ten spektrák asi nebude dokonalý. Ale je fakt, že takhle čisto jsem neviděl asi nikdy :-) I když ti tam něco zasahuje, ale oficiálně bych to za problém nepovažoval. Ještě můžeš zkusit omezit rozsah scanu jen na okolí toho tvého kanálu, pak bude rychlejší a tedy nejspíš přesnější, zvlášť pro nějaké rychlejší procesy.
Kromě toho je potřeba si to zkusit v momentě, kdy to kraví.

Pak mě ještě napadá - prostě špatný HW. S firmware < 5.5.4 to dokázalo odpálit vstupní část při použití AirView v AP módu. Sice jsem to mockrát použil a potvrdit to nemohu, ale zprávy na ubnt fóru mluvily vcelku jasně.

edit: špatně čtu, na tvým není ani ten ťuk, co jsem myslel.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

hocimin1 píše: i speed test ubuqiuty.

Konfigurace je takovato:

GW - SWTICH VLAN - PtP 10 Ghz Peterka - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš

GW - SWTICH VLAN - PtP 5Ghz ROCKKET WDS - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš

To znamená že ten problém je skutečně mezi AP-klient a tu celkovou trasu jsi tam psal navíc jen z plezíru? Měřil jsi skutečně tedy AP-klient a jednou tam bylo na uploadu 20 a podruhé 3Mbs? Jak se při tom testu choval signál pokud jsi si dával refresh na APčku? Šifrování jsi si vypínal? FW AP/klient 5.5.4?
0 x