Objevuji se mi na par mistech problemy s propustnosti uploadu. Jsem u klienta merim 20/20 a zmerim za pul hodky a merim20/3 zmerim za pul hodky a je tam 20/20, jak speedtest do netu, jak bandwithtest i speed test ubuqiuty. Proste se ten upload netrhne z nicehonic nad 3M . Ale specificke je ze nejde pres 3M (ne pres 5 nebo 7 nebo 12), ale nejde pres 3M
Apcka jsou na vesnicich a v udolich. Nascenuju tam tak 4 AP na 5GHz. Ruseni zadne, volnejch kanalu habakuk.
Sranda je ze napriklad v jinych vesnicich se stejnyma konfiguracema to nedela.
Konfigurace je takovato:
GW - SWTICH VLAN - PtP 10 Ghz Peterka - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš
GW - SWTICH VLAN - PtP 5Ghz ROCKKET WDS - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NSM5 jako AP problem s propustnosti upload
Pořád ještě tam to rušení může být ... jenom holt ne-wifi. Většinou se tak projevuje, když je jen na jedné straně, tady bych si tipnul na straně AP.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
vysilam na 5500.

netusim co by jineho tam mohlo byt. Napriklad tenhle scan je ze sila na krmeni. Nic jineho na tom silu neni.

netusim co by jineho tam mohlo byt. Napriklad tenhle scan je ze sila na krmeni. Nic jineho na tom silu neni.
0 x
On ten spektrák asi nebude dokonalý. Ale je fakt, že takhle čisto jsem neviděl asi nikdy
I když ti tam něco zasahuje, ale oficiálně bych to za problém nepovažoval. Ještě můžeš zkusit omezit rozsah scanu jen na okolí toho tvého kanálu, pak bude rychlejší a tedy nejspíš přesnější, zvlášť pro nějaké rychlejší procesy.
Kromě toho je potřeba si to zkusit v momentě, kdy to kraví.
Pak mě ještě napadá - prostě špatný HW. S firmware < 5.5.4 to dokázalo odpálit vstupní část při použití AirView v AP módu. Sice jsem to mockrát použil a potvrdit to nemohu, ale zprávy na ubnt fóru mluvily vcelku jasně.
edit: špatně čtu, na tvým není ani ten ťuk, co jsem myslel.

Kromě toho je potřeba si to zkusit v momentě, kdy to kraví.
Pak mě ještě napadá - prostě špatný HW. S firmware < 5.5.4 to dokázalo odpálit vstupní část při použití AirView v AP módu. Sice jsem to mockrát použil a potvrdit to nemohu, ale zprávy na ubnt fóru mluvily vcelku jasně.
edit: špatně čtu, na tvým není ani ten ťuk, co jsem myslel.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
hocimin1 píše: i speed test ubuqiuty.
Konfigurace je takovato:
GW - SWTICH VLAN - PtP 10 Ghz Peterka - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš
GW - SWTICH VLAN - PtP 5Ghz ROCKKET WDS - AP NSM5 s šifrovani WPA2 AES - PBM5 Klioš
To znamená že ten problém je skutečně mezi AP-klient a tu celkovou trasu jsi tam psal navíc jen z plezíru? Měřil jsi skutečně tedy AP-klient a jednou tam bylo na uploadu 20 a podruhé 3Mbs? Jak se při tom testu choval signál pokud jsi si dával refresh na APčku? Šifrování jsi si vypínal? FW AP/klient 5.5.4?
0 x