❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod hapi » 12 years ago

dobře ti tak. :-) Napsal jsem tady asi bžilion věcí ohledně CCRrka a proč se na něj vyflákout a ty si na to nahodíš SQčka a ještě v tisícovce :-D ještě řekni že tam máš nějakej bridge :P ty seš blázen :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Stanislav Hrncir píše:nejovejsi je v podstate final v6

Koukám na to. Hozeno na SXT Lite5 a ok
0 x

honzam

hafieror píše:Je tu někdo, kdo živíte na CCR1036 víc jak 1000 simple queue a datový tok 300Mbit > ? Jeden z páteřních routerů jsem tím nahradil a mám problém, že přes simple queues tlačím kolem 20Mbit. Víc ani rána. Jako queue-type používám pcq. Pravda je, že na předchozím routeru jsem si to nikdy neověřoval co to tlačí.

Zkus http://www.mikrotik.com/download/share/ ... le-6.0.npk
Pokud bude problém tak supout.rif zaslat na support@mikrotik.com
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Jestli můžu poprosit, tak co konkrétně to má vylepšit. Verzi tam mám ještě rc11, protože to nemám zrovna na místě, kde je prostor pro experimenty.
0 x

hapi

a jee, v6 release se blíží jo? nevylepší to absolutně nic.
0 x

honzam

hafieror píše:Jestli můžu poprosit, tak co konkrétně to má vylepšit. Verzi tam mám ještě rc11, protože to nemám zrovna na místě, kde je prostor pro experimenty.

Těžko říct. Mikrotik je občas záhadnej jak hrad v Karpatech :) Ale RC11 je poměrně stará. Osobně bych asi počkal pár dní než vyjde final
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Hledám něco, co bych mohl použít jako spolehlivou hlavní bránu pro NAT/firewall/traffic shaping pro cca. 1000 uživatelů. CCR vypadá zajímavě, ale z diskuze tady nejsem moc moudrý. Možná i proto, že se diskuze vyvíjela v čase společně s vydáváním RC verzí FW. Chci se tedy po nějakém čase zeptat - použili by jste CCR na hlavní bránu pro 1000 uživatelů? Stačila by i méně výkonná verze CCR 1016? Nebo by jste doporučili úplně něco jiného?
0 x

hapi

koupil bych si xeona, CCRko už nikdy.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Me slape v pohode :wink:
0 x

hapi

ano, "šlape". Ale na to kolik stojí to neni nic moc. Maji potíže se zvládnutím rozložení zátěže ( kdo by to čekal :-D ) a když náhodou sem a tam dojde ke špatnýmu rozložení tak to neni nic moc atd... je to jako blade server postavenej na 386kách :-) nic pro seriovou práci.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

jedinej problem sem zaznamenal ten podelanej bridge kdyz se udela .... se zatezi problem nema , teda aspon ja sem nezaznamenal ... pri cem ti dela problem se zatezi?
0 x

hapi

já nevim jak bych to popsal. Prostě se mi to nelíbí. Chová se to sem tam trochu divně. Nemůžu se na to spolehnout. Nelíbí se mi kupovat CCR1036 s výrobní kvalitou RB750 za skoro 20k když za stejnou cenu můžu koupit serverový komponenty na x86 od supermicro a navíc je to větší tahoun s větší sílou. Až to naplníš pravidly a tim myslim hoodně pravidly tak si to sedne na prdel.

Teď jsem namátkově vyzkoušel hodit náš script pro xeona E3 na CCRko a CCRko ho načítalo asi 1 minutu. Xeon asi 5 sekund.
Dává to tomu teď dost na prdel ty pravidla a to tam teče sotva 50Mbit takže předpokládám že při nějakých cca 200MBit pude CCRko na plno.

Script obsahoval 1500 mangle, 1500 QT, 700 fitrů, 700 natů.

Xeon E3 si při 150Mbit se stejnými pravidly bere cca 15-20 procent ze všech jader. CCRko si při 50Mbit bralo 30-40 procent. Tak si to přeber :-)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Problém je špatně optimalizovaná konfigurace, která zabíjí CPU na čemkoliv. Jen Xeon má prostě vyšší takty.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

dela mi nat a routing a pri 300 mb co jsem koukal na vcerejsi statistiky mi nejelo ccrko pres 30 procent ....
0 x

hapi

udej počty a čeho. 30 procent je docela dost nemyslíš?
0 x