❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rychlost netu a iptables web rozhranie

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
zvukarmiso

Rychlost netu a iptables web rozhranie

Příspěvekod zvukarmiso » 12 years ago

Ahoj

Mám troska netradicnu vec, Viem ze vela z vas nebezi na mikrotiku. Potreboval by som nasledovne (nechcem ziadny isp admina a pod... )

Chcem nejak v linuxe obmedzovat zákaznikov (rychlost, a nejaky busrt ale tento ani tak moc nepotrebujem stacilo by limitovat Down/UP), idealne by bolo keby to bolo v nejakom grafickom rozhrani. Tiez by nebolo zle keby to vedelo potriedit nejake skupiny napr antena1 a v nej nastaveny limit 25M a zakaznici co budu v tejto skupine budu mat nejak lilmitovany pri prekroceni.
Hlavne ide o to aby som mal v riadku len
napr. meno ip skupina program (ked nie to tak aspon Down/Up) nejaky comment popripade este (zvysok veci si nastavi sam system)

Dalej nieco pod. by som potreboval keby ste mi vedeli poradit aj na IPTABLES, kedze by som chcel napr. zakaznik 1 ma povoleny port 1699 na kamery.
Viem to spravit cez terminal, s tym nemam problem. Len lepsie by bolo v nejakom web rozhrani.

Neviem ci som sa vyjadril dost jasne ale dufam ze ano.
Za kazdu vasu odpoved vam vopred Ďakujem
Michal
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Otázka zní?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

zvukarmiso

Příspěvekod zvukarmiso » 12 years ago

Ake aplikacie do linuxu ? aby mi to slo ako by som chcel.

Alebo nejake riesenie, co by splnovalo moje potreby.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

zkus Master Shaper, ale nevim jestli ti to pomuze
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.