❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vadná konfigurace

Návody a problémy s konfigurací.
Netlive
antispam: Ano

Vadná konfigurace

Příspěvekod Netlive » 12 years ago

Zdravím, od včerejší bouřky nastal následující problém s RB 800. Všechny PC, co jsou přímo ( přes switch ) na RB tak hlásí konflikt IP adres. Klienti připojení přes jakýkoliv router jedou OK. Zkoušel jsem samozřejmě jiné adresy, jinou síť. Ale vždy Wokna zahlásí konflikt IP adres. RB jsem taky vyměnil - už nevím co s tím. Stalo se vám někdy něco podobného ? Díky za tip.
0 x
Nejsem vševědoucí, ale něco málo vím..........snad :-)

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

switch?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Netlive

Připojeno i přímo na RB, vyzkoušel jsem výměnu , zatím bez úspěchu.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

Netlive píše:Zdravím, od včerejší bouřky nastal následující problém s RB 800. Všechny PC, co jsou přímo ( přes switch ) na RB tak hlásí konflikt IP adres. Klienti připojení přes jakýkoliv router jedou OK. Zkoušel jsem samozřejmě jiné adresy, jinou síť. Ale vždy Wokna zahlásí konflikt IP adres. RB jsem taky vyměnil - už nevím co s tím. Stalo se vám někdy něco podobného ? Díky za tip.

pokud pominu, ze si ty PC nejak nastavily stejnou IP, tak musi v jejich bradcast domen byt nejake zarizeni, ktere odpovida na vsechny ARP dotazy na IPcko, ze je ma ono. Podivat se wiresharkem ci necim co ma sanci packety odchytit (mozna nejaky mikrotik v ceste) a zjistit z jake MACky chodi ARP odpovedi na ty IPcka. Podle MACky najit zapáchatele. Na linuxu bych to nasel razdva pomoci arping. Na MT bude mozna stacit zkusit volbu [x] ARP Ping
0 x

Netlive

Díky za tipy. Nakonec vyřešeno klasickým způsobem. Postupně jsem vypínal sektor po sektoru, až jsem našel sektor, ze kterého to přichází. Pak jednotlivé zákazníky, a byl to samozřejmě až ten poslední :-). Nejspíše se mu po bouřce zbláznil router, a likviduje celou síť. Po jeho odpojení - ok . Takaže ne vadná konfigurace MK - jak jsem myslel původně.
0 x