❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

pracovni notebook

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

pracovni notebook

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

jaky pracovni - terenni notebook ? nepotrebuji vyslovene outdoor aby snesl dest apod., v desti vesmes drepim v suchu. co ale bych na 1000% scel je podsvicena klabosnice, intel cpu, papirova vydrz aspon 6 hodin, MATNY display. Kazdym dnem mrsknu o zem starym Asusem Eee 1000H, ktery je superpomaly,baterka v hajzlu, display uplne nevhody, nevejde se na nej dlouha rozvinuta listicka WinBoxu...
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 22 May 2013 10:37, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

protože seš trubka a koupil sis booka s rozlišením 1024x600 :-) máme na práci EEEčko 1215N nebo jak to bylo a zatim stále drží. Nedavno dostal SSDčko takže bude ještě dlouho žít dokud někomu neupadne ze střechy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

eee ja si nekoupil eee, ja to podedil :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

goblajz

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Já používám starší HP Elitebook 2530p a jsem s ním spokojenej. Až doslouží tak určřitě půjdu zas do týhle řady.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

Tady asi není moc co na výběr. Jednoznačně DELL, řada Latitude. Mám 6420ku, kolega má 6430ku. Je to 14 palec, 1600x900, matnej, i5, 8GB RAM, podsvícená klávesnice, media bay (místo CD mám další baterku). V kominaci s SSD vražednej stroj.
Standartně v ceně je Next Business Day záruka (a funguje sakra dobře) + za 2.600 máš na tři roky i záruku proti poškození a krádeži (také využita, když vítr sfoukl otevřenej noťas ze sajtu dolů :-x). Dostal jsem fungl novej a ještě novější model.

Zkoušeli jsme ve firmě (cca 750PC a NTB) spoustu značek (HP, Lenovo, IBM), ale DELL jednoznačně vede. A pokud někdo řekne, že to je moc penež (což přiznávám, že málo není), uvažujte, že kvalitou je to investice na minimálně 3 roky :)
A stejně si to každej dáváte do nákladů...
A dobře vypadá :)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Ja mam Lenovo a jsem s nim spokojenej. Je to klasickej ThikPad. Sice mi trvalo nez jsem se naucil na tu bradavku pak pak je to do deste idealni. Na touchpadu neudelas nic a s bradavkou jde vsechno krasne :-)

http://www.levne-notebooky-pc.cz/studen ... -x61s-dock
0 x
Bývalý ISP...

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Na montáže chodíme připraveni, takže většinou je všechno z kanclu nastavené a na místě, když už je potřeba něco doladit, tak se to dělá z klientského zařízení. Stejně se vždycky před podpisem smlouvy předvádí služba včetně "proměření parametrů" speedtestem.
Když už něco taháme, tak máme erární hp compaq XXXX co dost pamatuje, ale pořád funguje.
A když jsem hodně línej, nestíhám nebo jdu na servis ke klientovi nastavit třeba jen router (čistá práce), tak si beru macbook air 11" s usb2ethernetem
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Pouzivam Macbook Air s usb ethernetem (bazarovej kousek). Predtim sem mel HP 6910p, nez padlo ze strechy ... Jinak bych hledal treba IBM X31 a podobny. Pripadne HPcko s tim otocnym displejem, aby to clovek mohl pouzit i jako "tablet" ...

EDIT: Jinak jen bych doplnil ... Zarizeni pro koncaky mam pripravene dopredu, takze pak jen ladim signal ... a to tak, ze sem prihlasenej na jiz bezici wifine (nebo VPNkou) a sleduju signal krasne na displeji iPhone ... 8)
Naposledy upravil(a) lwq dne 22 May 2013 14:45, celkem upraveno 1 x.
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

Řešil sem taky tohle "dilema" a nakonec zvítězila cena s tím, že jsem oželel podsvícenou klávesnici ( i když vím že někdy na temné půdě se to může dost hodit) a šel sem do lenova thinkpad E330 s procákem pentium 980, 4GB ramma 500GB HDD 7200ot. udávaná výdrž až 8h což bdue s vyplou wifi a jasem na minimu...teď jsem ho vytáhl, rozlišení to má stejný jako většina obyč 15,4 a tohle je 13,3 takže kompaktnost super a váha taky v pohodě... navíc za pouhých 11k si myslím, že aktuálně nejlepší volba kdo za to nechce dávat 25k... kdybych chtěl dávat víc zjak 20k tak jdu každopádně do nějakýho ultrabooka
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Já jsem vyfasoval Dell D420. A velice často bych s nim mrskl o zem. Je to pomalý jak čert, topí to jak kráva a na baterky mě to vydrží tak 1,5 hod a to kolikrát ani ne. Jediná výhoda je snad to, že je celej kovovej, takže občas když nějak zahučí tak se muc nestane. Vodu dle mejch testů má taky rád :lol: Jinak za sebe bych doporučoval něco malýho do Lenova z řady ThinkPad nebo HP z řady ProBook. K Dellu nějak nemám důvěru, takže bych si jejich book nekoupil.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

IBM ThinkPad T32 nebo T41, máme obojí. 4 - 5 hodin na baterku udělají a v autě stejně bývá nabíječka. Na obou je Xubuntu, jsme tu všichni linuxáři a Winbox není problém, navíc ThinkPady s linuxem vydrží o 30 minut déle.

Mimo to je tu jeden Acer aspire one co dávali kdysi v Mountfieldu k sekačkám, to se spíš tahá tam, kde je větší pravděpodobnost že se zničí (a je nám líto riskovat ThinkPad). S Windows startoval snad hodinu, tak se dokoupilo druhé SSD a na obou je roztažené Xubuntu.

Asi nejčastěji se používá HP Mini první generace (tuším 1101). Má podsvícenou klávesnici, přímo na baterii ukazatel stavu, matný 10" displej a s Xubuntu vydrží 7 hodin. Naprostá spokojenost.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Já jsem svoji dlouholetou známost s IBM TP43 vyměnil za jediného možného nástupce a tím je Lenovo T420s. Pro mě byla priorita bradavka, protože ta deska po který se jezdí prstem je uplně k ničemu. Mám v něm i5, 2x ssd disk a 12GB ram. Na práci ideální. Baterka tolik rozhodně ale nevydrží.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

hafieror píše:... priorita bradavka, protože ta deska po který se jezdí prstem je uplně k ničemu. ...

+1 Naprostý souhlas. Omlouvám se OT.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Bradavka má i jednu velkou nevýhodu a to že ničí klouby na prstech. Po těch 10 letech co ji používám mám prstyodrovnaný. Jenže i když mám připojenou myš, tak stejně jsme pořád na interní, protože je to mnohem pohodlnější a rychlejší.
0 x

pcwifi

thinkpad E330 - zajimavy kousek, ale hergot nema podsvic. klabosnici :?
0 x