Tak mam potvrzen nezavisle 4 pripad tudis se nejedna o nahodu a navrhuji aby kazdy komu se to stane se prihlasil.
Pokusim se toto postnout na forum primo na mikrotik.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM9-AP na 2,4Ghz pokles signalu o 20 dbi HLASTE SE DO KLUBU
-
-
U nas se jedna o lokality s temer 0% rusenim.
Co NEPOMAHA:
1. Preladeni
2. Vymena zdroje
3. Vymena anteni soustavy
4. Ruzne stelovani parametru CM9
Co POMAHA:
1. Vymena CM9
2. Vymena za jiny RB
3. Jednou se mi povedlo nastavit vykon natvrdo na po rebootu to drzelo (ale to jinde jiz tento postup nefungoval) + ze sem upgradoval z 39->40
Co NEPOMAHA:
1. Preladeni
2. Vymena zdroje
3. Vymena anteni soustavy
4. Ruzne stelovani parametru CM9
Co POMAHA:
1. Vymena CM9
2. Vymena za jiny RB
3. Jednou se mi povedlo nastavit vykon natvrdo na po rebootu to drzelo (ale to jinde jiz tento postup nefungoval) + ze sem upgradoval z 39->40
0 x
viewtopic.php?t=598&highlight=
jsou to podobný problémy?
v tom případě jsem byl asi mezi prvníma...
řešení jsem nenašel
akorát mi to nepotkalo ze dne na den,ale hůř když jsem budoval sí a nebyl signál...
jsou to podobný problémy?
v tom případě jsem byl asi mezi prvníma...
řešení jsem nenašel
akorát mi to nepotkalo ze dne na den,ale hůř když jsem budoval sí a nebyl signál...
0 x
Je to zcela proste. Na tech kartach odchazi analogovy prepinac, ktery se stara o vyber pouzite anteny a o prepinani RX/TX. Je to bezny problem a trochu bolest karty CM9. Neni to ale jeji chyba, muze za to spatny antenni system. Pokud vite co je PSV, tak je to prave jeho spatnou hodnotou. Dochazi k odrazu vyzareneho vykony zpet do karty a ta to proste nevydrzi. Je jen otazkou casu, kdy shori. Obvykle po vymene za novou, se zavada bude po nejake, velmi nepravidelne, dobe opakovat. PSV zalezi i na tom, jak se podari nacvaknout ten genialni konektor do karty.
0 x
-
DEKUJI tohle je odpoved, kterou sem potreboval slyset. Pokud zname pricinu tak jak to resit?
1) prejit na jiny druh karet, pokud ano tak jake?
2) zlepsit/ochranit nejak anteni system? (pravda je, ze se to deje vylucne na 12dbi OMNI antenach od PW)
3) udelat upravu na CM9?
2) zlepsit/ochranit nejak anteni system? (pravda je, ze se to deje vylucne na 12dbi OMNI antenach od PW)
3) udelat upravu na CM9?
0 x
Svlad_Cejli píše:DEKUJI tohle je odpoved, kterou sem potreboval slyset. Pokud zname pricinu tak jak to resit?
3) udelat upravu na CM9?
Udělalo mi to jednou také na omni od PW. pak jsem to vyměnil za lasické AP COMPEX a ten to nedělá. Asi je lepší omni zahodit a osadit sektorové antény.
0 x
soucez píše:Asi je lepší omni zahodit a osadit sektorové antény.
Jak ASI?

Hoši co to jako jéééé, 8 všesměrovek na dědinu? Všesměrku jen za cenu abych tam ulovil 3 nebo 5 klientů? Ne, nic takového, to tam radši nepolezu
0 x
-
Menší problémy s rušením, to je přednost sektorů!
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.
Leeonek píše:soucez píše:Asi je lepší omni zahodit a osadit sektorové antény.
Jak ASI?Všesměrovky ZAHODIT, nechat převálcovat nebo nejlíp vystřelit do vesmíru, zrušit ze sortimentu obchodů a nevím co ještě.
Hoši co to jako jéééé, 8 všesměrovek na dědinu? Všesměrku jen za cenu abych tam ulovil 3 nebo 5 klientů? Ne, nic takového, to tam radši nepolezu
No nemůžu souhlasit zcela. Všesměr má své nedostatky to ano, ale teï jsem dotáhl do jedné venice konnekt a nebude zde více než 10lidí. Mikrotika jsem postavil na starším PC kde v PCI slotu je v redukci CM9 pro příjem 5GHz páteře a COMPEX WPE54G který mi zbyl jsem napojil na všesměrku která taky zbyla a je poryto

A co mě překvapilo při realizaci 5GHz páteřního spoje na 3,5km je síla signálu -51/-51 při 4m kabelech a porušené fresnelce. BT mě pustí na 20Mbps a při fixnuté rychlosti 54Mbps to drží v pohodě. Antény jsem použil http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=36767
0 x
soucez píše: 3iroko daleko jiná sí není nikoho neruším ani nikdo mě.
ok, to je ojedinělý případ ale já v tom našem zapadákově naskenuju 16 sítí a jeden ko(kot)nkurenční poskytovatel má už 3 všesměr a ještě se nasere s dvěma na stejné kanály jak mám sítě já aby to měl sám nejdál od sebe. Další má v rámci šetření 3 všesměrky (2x 2,4 a 1x5Ghz) na jednom stožáru.
soucez píše:A co mě překvapilo při realizaci 5GHz páteřního spoje na 3,5km je síla signálu -51/-51.......
Překvapilo by mě to na 15km, ale ne na 3,5

0 x
-
Ano take sem to resil nasazenim napr. WL5460 s appro, ale to jen prinasi do systemu nestabilitu.
Jinak to s tema sektorama je zajimava myslenka, ale proc kdyz mam ve vesnici cisto davat sektory? Ve meste, kde je na jeden scan 30siti se o nicem jinem neda uvazovat. Ale v miste kde chytnu tak maximalne rymu asi zbytecna investice. (pokud se bavime o sektorkach a ne o klientskych antenkach za par korun)
Jinak abychom smerovali diskuzi k nejakemu vysledku:
vymena vsesmeru my prijde jako zcestna, snad jedine ze by to delali ty 12dbi OMNI anteny od PW vseobecne. Coz se mi sice moc nezda, ale muze byt vsechno. Vymenit je za jine typy vesmeru?
Jinak to s tema sektorama je zajimava myslenka, ale proc kdyz mam ve vesnici cisto davat sektory? Ve meste, kde je na jeden scan 30siti se o nicem jinem neda uvazovat. Ale v miste kde chytnu tak maximalne rymu asi zbytecna investice. (pokud se bavime o sektorkach a ne o klientskych antenkach za par korun)
Jinak abychom smerovali diskuzi k nejakemu vysledku:
vymena vsesmeru my prijde jako zcestna, snad jedine ze by to delali ty 12dbi OMNI anteny od PW vseobecne. Coz se mi sice moc nezda, ale muze byt vsechno. Vymenit je za jine typy vesmeru?
0 x
-
Koukal sem na aspu nahrada by bylo zrejme neco od INTERLINE, ale podle me to bude z blata do louze.
0 x
-