In v6rc14 we have included new RouterBOOT version for RB2011, it fixes such problems. Please try upgrading to rc14 and new RouterBOOT and see if you have similar issues ever again
Konktétně se jedná o BIOS 3.0.7
Tak to někdo testněte v provozu kdo máte možnost nasadit RC
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011 - zasekávání portů 1-5
Vyzkoušeno a neřeší.
Psal jsem jim to i v tiketu, že tam mám poslední verzi, zkoušeno i 6RC14 a poslední routerboot, zatím žádná reakce, asi neví co s tím...
Psal jsem jim to i v tiketu, že tam mám poslední verzi, zkoušeno i 6RC14 a poslední routerboot, zatím žádná reakce, asi neví co s tím...
0 x
Tak to vypadá že si na opravu budeme muset počkat 

0 x
no tak po 2 dnech novy joke, utlo mi to pop3 komunikaci, proste outlook nevybral zadny email. po resetu 2011 vse ok. Drsnýýýýý
RoS 6rc14
du nakoupit RB750GL, 2 mi nahradi jeden vrak 2011...

du nakoupit RB750GL, 2 mi nahradi jeden vrak 2011...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
No podle mne to je HW problém, akorát ho nějakým interním SW watchdogem na switch-chip vyřeší.
Na nejproblematičtějším místě, po výměně za jiný nový kus ve verzi s SFP to začalo být stable, zakouslo se to jednou a od té doby klep-klep a je to OK. Před tím to bylo skoro na denním pořádku.
Jinak Mikrotik zatím na ticket a urgenci žádná reakce, že mne to nepřekvapuje
Na nejproblematičtějším místě, po výměně za jiný nový kus ve verzi s SFP to začalo být stable, zakouslo se to jednou a od té doby klep-klep a je to OK. Před tím to bylo skoro na denním pořádku.
Jinak Mikrotik zatím na ticket a urgenci žádná reakce, že mne to nepřekvapuje

0 x
Tak včera mi vytuhla další 2011. Nejprve se jen restartla a pak tři hodiny šlapala a pak se odmlčela nadobro. Předtím 2 měsíce šlapala aniž bych o ní věděl. S tímto HW dokud nedodají novou revizi jsem skončil.
0 x
Jak staré kusy vám to dělají? Já mám několik cca rok starých 2011L a krom peripetií na začátku (byla v nich v5.4 a při zapnutí napájení občas nenaskočily některé porty) jedou v pohodě, klep-klep 
Mám v nich od začátku v5.20 s fw 2.41, používám hlavně 1-6 porty samostatně a 7, 8, 9 jsou do switche na master port 10, bridge nevedeme.

Mám v nich od začátku v5.20 s fw 2.41, používám hlavně 1-6 porty samostatně a 7, 8, 9 jsou do switche na master port 10, bridge nevedeme.
0 x
T-T
koupeno tusim pred mesicem max, aspa.cz
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
hapi píše:můj příspěvek byl kratší
to zcela jistě byl, ale blbě vystihoval podstatu věci

Zasekávání řeší celkem easy watchdog timer .. nastavíš IP kterou chceš ping a když ping neprojde tak to zařízení rebootne

0 x
to zcela jistě byl, ale blbě vystihoval podstatu věci
podle mě ten HW není nahovno
On se klidně na spousty aplikací dá použít, ale pokud po něm chceš aby dělal nějakej důležitej stroj v sítí, tak na to fakt není. Pokud ti ale stačí jako domácí router, nebo pro připojení bytovky, malýho UTP, tak je celkem použitelnej...
Zasekávání řeší celkem easy watchdog timer .. nastavíš IP kterou chceš ping a když ping neprojde tak to zařízení rebootne
ale faktem je že když to běží doma, nebo na utp tak se to nezasekává
ale na obranu RB2011 nutno říct, že úplně stejně se nám zasekává vituál X86
[/quote]
Co to je maly UTP?

Co to je maly UTP?
0 x
Jenya píše:to zcela jistě byl, ale blbě vystihoval podstatu věcipodle mě ten HW není nahovno
On se klidně na spousty aplikací dá použít, ale pokud po něm chceš aby dělal nějakej důležitej stroj v sítí, tak na to fakt není. Pokud ti ale stačí jako domácí router, nebo pro připojení bytovky, malýho UTP, tak je celkem použitelnej...
Zasekávání řeší celkem easy watchdog timer .. nastavíš IP kterou chceš ping a když ping neprojde tak to zařízení rebootneale faktem je že když to běží doma, nebo na utp tak se to nezasekává
ale na obranu RB2011 nutno říct, že úplně stejně se nám zasekává vituál X86
Co to je maly UTP?[/quote]
10-15 lidí podle mě v pohodě ..
prostě když za tím máš 10 lidí a ono se to rebootne, tak to bolí míň než když to máš na místě, kde každý reboot ovlivní 150 lidí...

0 x
Dnes som dal dole zo siete RB2011LS preto lebo uz mam plne zuby toho restartu. Podla mna tu pude HW chyba.
0 x
Sorry, hledal bych radši příčinu zasekávání a nepoužíval bych watch. To už je sám o sobě výpadek a pak to vypovídá o poskytované služby.
0 x
takže to je na hovno ne?
neběží na tom taky náhodou ještě v5ka? ta se seká taky? Chtěl jsem je koupit na páteře ale co tady čtu tak fakt neee. Co RB951G? Další bazmek nebo už konečně něco lepšího?
neběží na tom taky náhodou ještě v5ka? ta se seká taky? Chtěl jsem je koupit na páteře ale co tady čtu tak fakt neee. Co RB951G? Další bazmek nebo už konečně něco lepšího?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků