❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB2011 - zasekávání portů 1-5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB2011 - zasekávání portů 1-5

Příspěvekod honzam » 12 years ago

In v6rc14 we have included new RouterBOOT version for RB2011, it fixes such problems. Please try upgrading to rc14 and new RouterBOOT and see if you have similar issues ever again

Konktétně se jedná o BIOS 3.0.7
Tak to někdo testněte v provozu kdo máte možnost nasadit RC
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 12 years ago

Vyzkoušeno a neřeší.

Psal jsem jim to i v tiketu, že tam mám poslední verzi, zkoušeno i 6RC14 a poslední routerboot, zatím žádná reakce, asi neví co s tím...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Tak to vypadá že si na opravu budeme muset počkat :(
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Aby to nebyla HW chyba :-(
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

no tak po 2 dnech novy joke, utlo mi to pop3 komunikaci, proste outlook nevybral zadny email. po resetu 2011 vse ok. Drsnýýýýý :roll: RoS 6rc14

du nakoupit RB750GL, 2 mi nahradi jeden vrak 2011...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

melvi

Příspěvekod melvi » 12 years ago

No podle mne to je HW problém, akorát ho nějakým interním SW watchdogem na switch-chip vyřeší.

Na nejproblematičtějším místě, po výměně za jiný nový kus ve verzi s SFP to začalo být stable, zakouslo se to jednou a od té doby klep-klep a je to OK. Před tím to bylo skoro na denním pořádku.

Jinak Mikrotik zatím na ticket a urgenci žádná reakce, že mne to nepřekvapuje :-)
0 x

ef

Příspěvekod ef » 12 years ago

Tak včera mi vytuhla další 2011. Nejprve se jen restartla a pak tři hodiny šlapala a pak se odmlčela nadobro. Předtím 2 měsíce šlapala aniž bych o ní věděl. S tímto HW dokud nedodají novou revizi jsem skončil.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Jak staré kusy vám to dělají? Já mám několik cca rok starých 2011L a krom peripetií na začátku (byla v nich v5.4 a při zapnutí napájení občas nenaskočily některé porty) jedou v pohodě, klep-klep :)
Mám v nich od začátku v5.20 s fw 2.41, používám hlavně 1-6 porty samostatně a 7, 8, 9 jsou do switche na master port 10, bridge nevedeme.
0 x
T-T

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

koupeno tusim pred mesicem max, aspa.cz

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

hapi píše:můj příspěvek byl kratší :-)

to zcela jistě byl, ale blbě vystihoval podstatu věci :) podle mě ten HW není nahovno :) On se klidně na spousty aplikací dá použít, ale pokud po něm chceš aby dělal nějakej důležitej stroj v sítí, tak na to fakt není. Pokud ti ale stačí jako domácí router, nebo pro připojení bytovky, malýho UTP, tak je celkem použitelnej...

Zasekávání řeší celkem easy watchdog timer .. nastavíš IP kterou chceš ping a když ping neprojde tak to zařízení rebootne :) ale faktem je že když to běží doma, nebo na utp tak se to nezasekává :) ale na obranu RB2011 nutno říct, že úplně stejně se nám zasekává vituál X86 :)
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 12 years ago

to zcela jistě byl, ale blbě vystihoval podstatu věci :) podle mě ten HW není nahovno :) On se klidně na spousty aplikací dá použít, ale pokud po něm chceš aby dělal nějakej důležitej stroj v sítí, tak na to fakt není. Pokud ti ale stačí jako domácí router, nebo pro připojení bytovky, malýho UTP, tak je celkem použitelnej...

Zasekávání řeší celkem easy watchdog timer .. nastavíš IP kterou chceš ping a když ping neprojde tak to zařízení rebootne :) ale faktem je že když to běží doma, nebo na utp tak se to nezasekává :) ale na obranu RB2011 nutno říct, že úplně stejně se nám zasekává vituál X86 :)[/quote]

Co to je maly UTP?
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

Jenya píše:to zcela jistě byl, ale blbě vystihoval podstatu věci :) podle mě ten HW není nahovno :) On se klidně na spousty aplikací dá použít, ale pokud po něm chceš aby dělal nějakej důležitej stroj v sítí, tak na to fakt není. Pokud ti ale stačí jako domácí router, nebo pro připojení bytovky, malýho UTP, tak je celkem použitelnej...

Zasekávání řeší celkem easy watchdog timer .. nastavíš IP kterou chceš ping a když ping neprojde tak to zařízení rebootne :) ale faktem je že když to běží doma, nebo na utp tak se to nezasekává :) ale na obranu RB2011 nutno říct, že úplně stejně se nám zasekává vituál X86 :)

Co to je maly UTP?[/quote]

10-15 lidí podle mě v pohodě ..

prostě když za tím máš 10 lidí a ono se to rebootne, tak to bolí míň než když to máš na místě, kde každý reboot ovlivní 150 lidí... :))) osobně bych řekl že nemá Mikrotik v 6.x verzi odladěný ovladače na tenhle bordík .. někde se to kouslo jednou za měsíc někde nikdy .. někde 2x za týden a pak byl klid. Nejstabilnější to bylo na FW 3.02 a 6.0RC11 ..
0 x

gsmsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gsmsoft » 12 years ago

Dnes som dal dole zo siete RB2011LS preto lebo uz mam plne zuby toho restartu. Podla mna tu pude HW chyba.
0 x

disk

Příspěvekod disk » 12 years ago

Sorry, hledal bych radši příčinu zasekávání a nepoužíval bych watch. To už je sám o sobě výpadek a pak to vypovídá o poskytované služby.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

takže to je na hovno ne?

neběží na tom taky náhodou ještě v5ka? ta se seká taky? Chtěl jsem je koupit na páteře ale co tady čtu tak fakt neee. Co RB951G? Další bazmek nebo už konečně něco lepšího?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků