❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod honzam » 12 years ago

hapi píše:jop, příště už jenom mikrotik na x86. Tenhle sráč už fakt ne ani omylem. Normis na foru teď dělá blbečka že o niče nevědí.

Vždycky když se takhle tváří tak by bylo ideální udělat záznam obrazovky a poslat jim to. Kde by bylo vidět v čem jsi se hrabal a že nastal reboot.

Nebo aspon supout.rif na support. Podle mě na CCR Bridge nemají vůbec vychytanej :(
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

CCR1016 má v klidu spotřebu 28-30W, to mě docela překvapuje. Nevím, ale nebudu na tom líp se spotřebou, cenou, výkonem, a jak to tak čtu i se spolehlivostí, když koupím supermicro s atomem a k tomu nějakou intel síťovku se 4ma gigabit eth portama? U atomu jsem se dostal se spotřebou v klidu na 18W a co se týče spolehlivosti, nikdy jsem s žádnou verzí nezaznamenal na platformě X86 problémy se stabilitou routeru.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

všechno souhlasí až na výkon. I když i tady CCRko padá docela na ústa když se po něm něco chce jinýho. Pokud to máš ale pouze na čistej routing tak je to ok.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

dn2800mt 17W spotreba, 12V input, ide ako hodinky s routeros v5 skoro rok....vsetko tam ide bez najmensieho problemu, sietovka rb44ge+ aby vosla, vyrezal som otvor na doske...takze za par euri mam super hlavnu branu...
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Někteří z nás potřebují více výkonu než má hiphopAtom. CCR1036 máme nasazeno 5 a i vzhledem k tomu, že RoS 6 je pořád v RC, tak problémů bylo minimum. Výkonu to má rozhodně dost, samozřejmě za předpokladu, že konfigurace je rozumná. Za jedním CCR je i přes 4 tis. lidí. Máme jen jeden problém, chybí tomu 10G port, takže musíme bondovat 1G. CCRka dělají routing, NAT, shaping (SQ,PCQ,QT) i firewall.
0 x

hapi

v jakých počtech to tam máš? Já jsem to nastavoval v jedný firmě kde přes to teče několik serverů a jako nic moc. Sem tam vyletí latence asi jak si to sedne na jedno jádro nebo co... no prostě jak to má něco dělat s provozem tak to jde docela na hubu. Takovej xeon nehne ani tranzistorem při takový zátěži. Dost mě to zklamalo.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Shaping pro 4 tis. lidí přes PCQ, firewall asi 50 pravidel, 200 pravidel v NATu, 40 pravidel v manglu, DHCP se 140 networkama, 1500 řádku v routovací tabulce. Nejnižší rychlost v shapingu je 100Mbps. Uptime 72 dní kvůli upgradu RoS. .... Přátelé kdo z Vás to má? :o)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

To muzem jen tise zavidet :wink: Nejaky porty v bridgi tam mate nebo je vsecko jen routing?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Ne ... je to router, dokonce to má i v názvu, nevím proč bych na CORE ROUTERU bridgoval porty :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Diky
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Kdyztak nad tim premyslim ... Mohlo by byt super kdyz by kuci od baltu rozdelili system na jednotlive balicky, po funkcionalitach. Tedy aby pak byla moznost z ROS si vyhodit veci ktery nepotrebuju. Napriklad, potrebuju OSPF, ale uz ne RIP, BGP, ... Nebo potrebuju ethernet + VLAN, ale uz ne tu miliardu dalsich veci typu LTE, VPN servery/klienty, *oIP tunely, ... Mohlo by to spoustu vykonu a chyb vyhodit ... :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Radek Úlehla píše:Shaping pro 4 tis. lidí přes PCQ, firewall asi 50 pravidel, 200 pravidel v NATu, 40 pravidel v manglu, DHCP se 140 networkama, 1500 řádku v routovací tabulce. Nejnižší rychlost v shapingu je 100Mbps. Uptime 72 dní kvůli upgradu RoS. .... Přátelé kdo z Vás to má? :o)

a nepocituješ sem tam takový peaky v datovém toku? třeba ping na ccrko je šílenej, skáče v řádech milisekund což ale nic znamenat nemusí. Kolik ti tam teče pps?
0 x

gsmsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gsmsoft » 12 years ago

Aku verziu MK pouzivate teraz najnovsia je 14
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 12 years ago

nejovejsi je v podstate final v6
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Je tu někdo, kdo živíte na CCR1036 víc jak 1000 simple queue a datový tok 300Mbit > ? Jeden z páteřních routerů jsem tím nahradil a mám problém, že přes simple queues tlačím kolem 20Mbit. Víc ani rána. Jako queue-type používám pcq. Pravda je, že na předchozím routeru jsem si to nikdy neověřoval co to tlačí.
0 x