❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Davide umis jinej argument nez ej cena a papirove hodnoty spoje? tusim ze ve vlakne o pbm10 si taky jinej argument kterej by byl pro nakup toho spoje nemel :roll:
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Cena a použitelnost spoje na danou aplikaci vždy rozhoduje :mrgreen: . Ostatní jsou jen tlachy markeťáků snažících se prodat svoje zboží :wink: . Zkus napsat Hapimu nebo někomu jinému že udělal s nákupem blbost (poklepou si leda na čelo a myslí si svoje), pár jich tu jistě na to množství airFibru najdeš, ale to nic nemění na faktu že to pojítko je pro mnohé ISP obrovský přínos a pro prudiče jako jsi Ty zase trnem v oku :lol: :mrgreen: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Narozdil od sumitka jako je pbm10 mi trnem v oku neni , spis mi vadej ty chvalozpevy na neco co se tvari jako neco co to neni ... zajimaj me technicky parametry skutecne ne papirove , ano uznavam ze je to lepsi jak jakejkoliv spoj na 5Ghz o tom neni zadna ale ma to hodne ALE ! snazis se to stavet na plnokrevnej paterni spoj coz to neni ani omylem ... uz jen test ze to slozi test 50mb z efxa tak na tom neco smrdi , zkus podobnym testem slozit technicky vyspelej spoj .... a dat si to jako hlavni privod jako hapi tak si klepu na celo zas ja (pokud sem pochopil nema to nijak jinak zalohovany )... sorry hapi ale vazne takovej dobrodruh ja zas nejsem .... tech nekolik ALE ma na tom desi a tolik adrenalinu zas nevyhledavam ....
0 x

David2006

ppp76 píše:Narozdil od sumitka jako je pbm10 mi trnem v oku neni , spis mi vadej ty chvalozpevy na neco co se tvari jako neco co to neni ... zajimaj me technicky parametry skutecne ne papirove , ano uznavam ze je to lepsi jak jakejkoliv spoj na 5Ghz o tom neni zadna ale ma to hodne ALE ! snazis se to stavet na plnokrevnej paterni spoj coz to neni ani omylem ... uz jen test ze to slozi test 50mb z efxa tak na tom neco smrdi , zkus podobnym testem slozit technicky vyspelej spoj .... a dat si to jako hlavni privod jako hapi tak si klepu na celo zas ja (pokud sem pochopil nema to nijak jinak zalohovany )... sorry hapi ale vazne takovej dobrodruh ja zas nejsem .... tech nekolik ALE ma na tom desi a tolik adrenalinu zas nevyhledavam ....

Zato těch keců tady o tom plodíš dost :lol: . Dobrou pro dnešek :wink: .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

jakej dobrodruh? hele vemu AFko, oukej budu brát 500Mbit přenosovka cajk jo? nasadim, jeden, fungicíruje. Měřák neřešim. Měřákem je smokeping a reálný toky. Zajímalo by mě jestli někdo podrobil testu nějakej summit. Asi by jsme se divily, že? Já fakt nevidim žádnej důvod to nenasadit. Smoke je zelenej, datový toky choději správně... zajímá mě něco víc? cena? za 500Mbit je to cool cena ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

hapi summit sem zavrhnul uz kdysi davno , neprisel mi jako plnokrevnej spoj s maximalni podporou kdysi sems nima mel zkusenost a ne moc slavnou takze jsem presel na alcomy a od tej doby uz chci na hlavni tahy jen tenhle segment spoju ktery nasadis a nemusim vedet co pres ne tece proste j to trubka a i pri maximalnim udavanem prutoku te trubce je jedno co tam tece .... druha hodne dulezita vec je pro me osobne podpora a servis a ta je zrovna u alkomy jelikoz je to ceskej vyrobce maximalnni a v cestine :D ano cena je vyssi ale kupujes si v ni i pohodli ktere k tomu nalezi .... ukaz mi kde trebas ve 4 rano ti trebas i4 (nevim kdes spoj kupoval) nebo jinej eshop umozni vymenu jednotky .... pravda zatim sem tuhle sluzbu nevyuzil a doufam nikdy nevyuziju , ale kdyz uz se hodlam tvarit jako sit s max moznou kvalitou ocekavam ji i od dodavatelu
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:
ppp76 píše:Narozdil od sumitka jako je pbm10 mi trnem v oku neni , spis mi vadej ty chvalozpevy na neco co se tvari jako neco co to neni ... zajimaj me technicky parametry skutecne ne papirove , ano uznavam ze je to lepsi jak jakejkoliv spoj na 5Ghz o tom neni zadna ale ma to hodne ALE ! snazis se to stavet na plnokrevnej paterni spoj coz to neni ani omylem ... uz jen test ze to slozi test 50mb z efxa tak na tom neco smrdi , zkus podobnym testem slozit technicky vyspelej spoj .... a dat si to jako hlavni privod jako hapi tak si klepu na celo zas ja (pokud sem pochopil nema to nijak jinak zalohovany )... sorry hapi ale vazne takovej dobrodruh ja zas nejsem .... tech nekolik ALE ma na tom desi a tolik adrenalinu zas nevyhledavam ....

Zato těch keců tady o tom plodíš dost :lol: . Dobrou pro dnešek :wink: .

Davide opet se ukazuje ze neumis do placu hodit jedinej technickej podeprenej argument a kdyz uz nevis kudy kam slezes na uroven urazek ... Mel bys bejt rad ze jsou tu lidi kteri maji technicke vybaveni a zanlosti ktere beznej ispik nema a dokazou s nim proklepnout zarizka ktery jsou na trhu at to delaji z jakehokoliv duvodu ...Pokud bys byl trosku technik zapalenej pro svoji sit tak te bude zajimat co ti tam vlastne beha a proc .... t ymisto toho kdyz nekdo neco zmeri vyzkousi na jine urovni nez ping umis jen kecat ... ses jak maly rozmazleny dite kterymu sahnou na jeho oblibenou hracku ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ale no tak chlapci. Faktem je že to funguje a funguje to dobře. Teď jsem dostal hlašku že jeden ISPík jich má přes 10 spojů v síti. Myslíte že si uškodil? ani náhodou. Postavil si super rychlou dálnici sítí za pár kaček. I kdyby to tahalo spolehlivě jenom 300Mbit tak je to furt hustý.

To že si do alcomy dojedu pro novou jednotku neni zase tak cool protože takhle mi může doma jeden AF spoj za tu cenu klidně ležet.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

hapi píše:ale no tak chlapci. Faktem je že to funguje a funguje to dobře. Teď jsem dostal hlašku že jeden ISPík jich má přes 10 spojů v síti. Myslíte že si uškodil? ani náhodou. Postavil si super rychlou dálnici sítí za pár kaček. I kdyby to tahalo spolehlivě jenom 300Mbit tak je to furt hustý.

To že si do alcomy dojedu pro novou jednotku neni zase tak cool protože takhle mi může doma jeden AF spoj za tu cenu klidně ležet.

Nic proti. Jenom bych dodal, ze do ty Alcomy kdyz pustis data, tak je proste prenese a nediskutuje s tebou o tom, jestli tyhle datagramy jo a tamty uz ne, ci v jakym poradi. Kdyz jednotka umre, tak ji vymenis, aniz bys rozhodil smerovani anteny, zatimco snehulaka budes znovu smerovat, coz je s tim displejem pod jednotkou "sranda" zalezitost. Zvlast kdyz jsi na to sam. Taky u te Alcomy funguje inband dohled bez toho, aniz by se radio samo popravilo. V neposledni rade ma MP360 i MP600 o 3dB lepsi citlivost RX pro 64QAM a nepotrebuje MIMO, takze ji k tem spolehlivym 300Mb staci polovicni sirka kanalu nez u AF24 a jeste to, diky RX, zvladne na vetsi vzdalenost pri stejnym EIRP. To sice ty neocenis, ale mnoho dalsich nastesti ano.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

David2006

Vono se to má tak že ppp76 jen vopruzuje, nemá teď pro airFiber využití a na trasy kolem 5km kam by to chtěl dát si to nelajzne :lol: . Takže jen křičí že marketing uvádí 13km a ne 700Mb ale jen 500Mb a měřák a kdesicosi. Jiné sítě to mají spokojeně nasazené adekvátně svým potřebám a jen nemají potřebu se tu handrkovat s blbci jak na tržišti :wink: .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

David2006 píše: s blbci jak na tržišti :wink: .

Jo tak ted ses sam pekne oznacil. Nejakou chvili uz se drzim a radeji sem do toho vlakna neprispivam, protoze proste nema smyslu se s tebou hadat.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

GRFS píše:
hapi píše:ale no tak chlapci. Faktem je že to funguje a funguje to dobře. Teď jsem dostal hlašku že jeden ISPík jich má přes 10 spojů v síti. Myslíte že si uškodil? ani náhodou. Postavil si super rychlou dálnici sítí za pár kaček. I kdyby to tahalo spolehlivě jenom 300Mbit tak je to furt hustý.

Nic proti. Jenom bych dodal, ze do ty Alcomy kdyz pustis data, tak je proste prenese a nediskutuje s tebou o tom, jestli tyhle datagramy jo a tamty uz ne, ci v jakym poradi. Kdyz jednotka umre, tak ji vymenis, aniz bys rozhodil smerovani anteny, zatimco snehulaka budes znovu smerovat, coz je s tim displejem pod jednotkou "sranda" zalezitost. Zvlast kdyz jsi na to sam. Taky u te Alcomy funguje inband dohled bez toho, aniz by se radio samo popravilo. V neposledni rade ma MP360 i MP600 o 3dB lepsi citlivost RX pro 64QAM a nepotrebuje MIMO, takze ji k tem spolehlivym 300Mb staci polovicni sirka kanalu nez u AF24 a jeste to, diky RX, zvladne na vetsi vzdalenost pri stejnym EIRP. To sice ty neocenis, ale mnoho dalsich nastesti ano.

No on to ocení až mu tam za 1-2roky poletí 350Mbs+ ve špičce že nebude muset kupovat další echt kovařinu za cenu nového auta :D .
0 x

David2006

Viktor Novotný píše:
David2006 píše: s blbci jak na tržišti :wink: .

Jo tak ted ses sam pekne oznacil. Nejakou chvili uz se drzim a radeji sem do toho vlakna neprispivam, protoze proste nema smyslu se s tebou hadat.

No držíš se kdoví za co :D . Přeci když něco nechci, zkusil jsem si to nasadit a nepovedlo se mi to tak to nechám těm co to chtějí a nepindíkuji jim pořád do toho,ne? :D
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:
GRFS píše: ze tech omilanych 700Mega to proste nebude davat vzdycky. Nehlede na fakt, ze to neda tech 700 ani normalne, protoze od 500Mb vyse se to uz snazi tahat za dratky pres flow control.

Což drtivé většině provozovatelů tohoto spoje zde na fóru vyloženě za ty love trhá žíly :lol: .

No a to je prave ten problem. Vetsina z kecalu tobe podobnych pres snehulaka taha ve spicce s bidou 200Mb internetu, ale presto reagujete jak vosi hnizdo, kdyz se do nej pichne, pokud kdokoliv napise, ze to 700 nejede. Dokazes mi vysvetlit tuhle logiku ? Nebo se jen potrebujes timto typem komunikace ubezpecit, ze jsi nekoupil vylozene kram ?
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

GRFS
Kontaktovat uživatele:

David2006 píše:No on to ocení až mu tam za 1-2roky poletí 350Mbs+ ve špičce že nebude muset kupovat další echt kovařinu za cenu nového auta :D .

Jenze tech 350 da ta MP360 taky, takze nevis o cem mluvis. Jako obvykle.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art