Dnes ma jeden kamarat oslovil s problemom ze ma v sieti nejake nezname zariadenie, ktore nieje jeho...
po skumani a poodpajani vsetkeho co by mohlo robit problem sa zariadenie stale tvarilo pripojene... az po odpojeni internetovej konektivity bolo zariadenie nedostupne... na brane nebol nakonfigurovany ziadny tunel...
zaujimave je ze aj mne toto zariadenie odpovedalo...
pristup nan je standardnym menom heslom, ip je 192.168.1.112 - privatny rozsah a je v internete...
neviem ako to presne komunikuje, ale pokial som dal torch na rozhranie ktorym som pripojeny ziadna ip nebola detekovana... a Eth.protokol bol 4 (802.2), pri pohlade na wan rozhranie bola komunikacia cez ip protokol 192.168.1.112 - moja ip na wan strane
dokonca po case mi islo toto zariadenie aj pingnut... tracert ani ping z wan rozhrania ale nefunguje...
ja taky rozsah nepouzivam ale predpokladam ze kazdy kto ho pouziva privatne tak mu to moze narobit problem hlavne ak pouzije ip 192.168.1.112...
co si o tom myslite??
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
GrainLeg Rocket M2 verejne na ip 192.168.1.112
- maacher222
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Pravdepodobne jeho poskytovatel pripojenia moze mat na sieti dane zariadenie s touto IP,silne pochybujem o tom aby sa v globalnej bgp tabulke vyskytoval privatny rozsah..
0 x
- midnight_man
presne tak
jeho poskytovatel pripojenia ma taky rozsah a ty vidis zariadenie ktore nie je v tvojej sieti
. treba zavolat poskytovatelovi aby poriadne oddelil siete.

0 x
emmm, obě ty odpovědi jsou blbosti. Kdyby jeho poskytovatel měl v síti 192.168.1.x a on na lan straně taky tak se ven na něj nedopingne. Říká že u něj v síti to neni, ví vůbec jakou má doma síť? viz to že pokud má u sebe ten subnet tak se na ten samej venku v žádnym případě nedopingne. Pokud tvrdí to co tvrdí tak neví co dělá.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Hapi,
ja taky rozsah nemam... mam rozsah 10.0.0.0/24, ako som pisal komunikovalo to cez "eth.protokol 4" - co sa tyka lokalnej siete teda moj notebook - moj router... dalej - moj router a ta ip uz isla klasicky cez tcp protokol...
nesiel tracert skoncilo to na mojej brane s vysledkom hostitel nedosiahnutelny, no ping napriek tomu bezal...
Kamarat ktory sa stazoval ze mu niekedy nejde sietova tlaciaren ma rozsah 192.168.1.0/24, a presne tlaciaren pouziva ip 192.168.1.112, kedze chcel skusit dostupnost tak dal ip do prehliadaca a ukazala sa mu stranka tej rocket m2...
takze napriek tomu ze pouzival taky rozsah tak sa dostal na to zariadenie... neviem co je to za protokol ten "4" ale urcite ho nezaujima nejaka routovacia tabulka.....
teraz som v praci a uz sa na tu ip nedostanem... doma mam mk, nijak specialne nieje konfigurovany len ako brana do netu maskarada dsl od telekomu... kamarat ma tak isto dsl od telekomu ale v inom meste, nema mk ma tam nejaky dlink router...
ja taky rozsah nemam... mam rozsah 10.0.0.0/24, ako som pisal komunikovalo to cez "eth.protokol 4" - co sa tyka lokalnej siete teda moj notebook - moj router... dalej - moj router a ta ip uz isla klasicky cez tcp protokol...
nesiel tracert skoncilo to na mojej brane s vysledkom hostitel nedosiahnutelny, no ping napriek tomu bezal...
Kamarat ktory sa stazoval ze mu niekedy nejde sietova tlaciaren ma rozsah 192.168.1.0/24, a presne tlaciaren pouziva ip 192.168.1.112, kedze chcel skusit dostupnost tak dal ip do prehliadaca a ukazala sa mu stranka tej rocket m2...
takze napriek tomu ze pouzival taky rozsah tak sa dostal na to zariadenie... neviem co je to za protokol ten "4" ale urcite ho nezaujima nejaka routovacia tabulka.....
teraz som v praci a uz sa na tu ip nedostanem... doma mam mk, nijak specialne nieje konfigurovany len ako brana do netu maskarada dsl od telekomu... kamarat ma tak isto dsl od telekomu ale v inom meste, nema mk ma tam nejaky dlink router...
0 x
-
A nemá teda náhodou nezašifrovanou WIFI?
Vypadá to, jako kdyby se na něj někdo připojoval rocketem
, jen ho asi kdyz neni doma vypina. Tim padem nastava kolize.
Vypadá to, jako kdyby se na něj někdo připojoval rocketem

0 x
jenda.master píše:Vypadá to, jako kdyby se na něj někdo připojoval rocketem
neviem ako to myslis "niekto"
neskusali ste to niekto vcera ked som to sem pisal ci to ide aj vam sa na to dostat???
0 x
znovu sa tam viem pripojot... teraz ale nestaci dat do prehliadaca ip, ale treba dat
mozete to prosim niekto skusit??
dajte vediet
zatial nejde ping ale zo zaciatku nesiel ani vcera...
ak by niekto chcel preskumat kludne by sa mohol pripojit na mna, npr. teamviewer...
Kód: Vybrat vše
http://192.198.1.112/login.cgi
dajte vediet
zatial nejde ping ale zo zaciatku nesiel ani vcera...
ak by niekto chcel preskumat kludne by sa mohol pripojit na mna, npr. teamviewer...
0 x
skutečně se na to dá připojit protože to je veřejná ip. 192. "198 " .1.112 nikoliv 168 ...
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Zbojnik píše:znovu sa tam viem pripojot... teraz ale nestaci dat do prehliadaca ip, ale treba datKód: Vybrat vše
http://192.198.1.112/login.cgi
Potvrzuji

- Přílohy
-
- foo.png
- (117.58 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
ano mate pravdu....
ako zvycajne problem je medzi klavesnicou a stolickou...
uspesne som tu 9 vnimal ako 6tku......
dakujem za upozornenie.... vysvetlenie
ako zvycajne problem je medzi klavesnicou a stolickou...

uspesne som tu 9 vnimal ako 6tku......
dakujem za upozornenie.... vysvetlenie
0 x
- midnight_man
ty bláho
fakt je to verejka.... no vidite...tomu sa hovori pracovna deformacia
všetci vidime 192.168.xxx

0 x