❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastaveni ADSL - zacatecnik

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
luke

Nastaveni ADSL - zacatecnik

Příspěvekod luke » 12 years ago

Nez podstoupim skoleni mikrotiku, rad bych si hral tak zkoumam jak toto nastavit.
Mam ADSL modem zyxel a rad bych za nej dal Routerboard 751ku kvuli logovani a hotspotu. Jak nastavit?
0 x

Mazzalo

Příspěvekod Mazzalo » 12 years ago

Začal bych tím, že Zyxela přepneš do bridge a ADSL budeš vytáčet MikroTikem.
0 x

luke

Ano toto jsem udelal, ale jak nastavim na mikro ve winboxu na vytaceni
0 x

Mazzalo

V menu PPP si přidej PPPoE Client, jako interface zvol port do kterého máš připojen ADSL modem, vyplň přihlašovací údaje ( v případě O2 je uživatel i heslo o2) zaškrtni Add default route, Use peer DNS a vše v Allow.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

mohu se optat proc ten modem nastavovat do bridge?
osobne bych to nechal routovat a v defaultu, tedy pokud je to kousek tady od nektereho operatora.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

Mazzalo

Přijde mi to zbytečné, když tam MikroTika bude dávat, tak proč to jím rovnou nevytočit, bude to lehčí na případnou další konfiguraci (místo dvou krabiček jen jedna :) ) a bude mít veřejku přímo v MT.
0 x

luke

tak adsl se mi podarilo vytocit a pokud na mikrotiku pingnu nejakou ip webu tak vse ok ale nicmene jak nastavit aby slo pripojeni na wifihotsnot a dalsi porty
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

Tak to mam asi uplen zacatecnickou otazku .
Muzu jako VDSL modem pouzit Routerboard 751 ??To by bylo fajn kdyby to slo.

luke píše:tak adsl se mi podarilo vytocit a pokud na mikrotiku pingnu nejakou ip webu tak vse ok ale nicmene jak nastavit aby slo pripojeni na wifihotsnot a dalsi porty
0 x

luke

Pouziti nektereho modemu od poskytovatele VDSL se nevyhnes :-)
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

No prave ze ja poskytuji preprodej VDSL a nenapdlo mne se zabyvat moznosti nasadit neco jineho nez VDSL zyxely a ted koukam, ze muzu zkusti Mikrotika, nebo ne ?

luke píše:Pouziti nektereho modemu od poskytovatele VDSL se nevyhnes :-)
0 x

luke

Zyxel stejne mit musis, ale bdue slouzit jen jako bridge a budes ho vytacet prave tim mikrotikem :-) Takze dve krabicky. Mikrotik nedela desku s DSL vstupem co jsem hledal na netu
0 x

MRB

Příspěvekod MRB » 12 years ago

Prosím Vás poradil by mi niekto aký formát prihlasovacích údajov použí va Slovak Telecom. Mám problém, že mi nejde pripojenie na internet pokiaľ tam mám tp-link router ale na zmluve sú napísané prihlasovacie údaje ručne a všetko s veľkými písmenami vrátane @DSLBASIC, čo sa mi zdá zvláštne. Nemá to byť náhodou malými písmenami?
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

MRB píše:Prosím Vás poradil by mi niekto aký formát prihlasovacích údajov použí va Slovak Telecom. Mám problém, že mi nejde pripojenie na internet pokiaľ tam mám tp-link router ale na zmluve sú napísané prihlasovacie údaje ručne a všetko s veľkými písmenami vrátane @DSLBASIC, čo sa mi zdá zvláštne. Nemá to byť náhodou malými písmenami?

co tohle: http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-po ... ch-udajov/ ? jinak bych se obratil na infolinku...
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.