❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
Re: sledovanitv.cz
jj tohle jsou pro me presne ty podminky o nicem. Pockam si na nabidku kterou jsem si domluvil sam naprimo.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja chci taky lepsi podminky, ja sem jim to jeste nepodskrabnul.
Naprimo sis domluvl poskytovatele programu ? nebo sis na primo dohdonul kontrakt s UPC ?
Smlouvy jsou v klidu s programerama, ale kdyz se to taha ze satelitu, je to narocnejsi na zpracovni.
Naprimo sis domluvl poskytovatele programu ? nebo sis na primo dohdonul kontrakt s UPC ?
Smlouvy jsou v klidu s programerama, ale kdyz se to taha ze satelitu, je to narocnejsi na zpracovni.
David2006 píše:jj tohle jsou pro me presne ty podminky o nicem. Pockam si na nabidku kterou jsem si domluvil sam naprimo.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
asi me nejak uchazi pointa vyhodnosti nakupu od upc za zminene penize oproti vyuziti sledovanitv kde uz mam zakomponovan v cene i poplatek autorskemu svazu ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
bude zase umět sledovanitv HD? alespoň to malé HD? bez HD si myslím že je služba o ničem, jelikož pozemní příjem je prakticky všude.
díky
díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
zubodravec píše:Ja chci taky lepsi podminky, ja sem jim to jeste nepodskrabnul.
Smlouvy jsou v klidu s programerama, ale kdyz se to taha ze satelitu, je to narocnejsi na zpracovni.David2006 píše:jj tohle jsou pro me presne ty podminky o nicem. Pockam si na nabidku kterou jsem si domluvil sam naprimo.
Ne, pouze jsem okomentoval že ta Tvoje nabídka je pro moji potřebu o ničem. To jak si to pro sebe ve finále pořeším nechávám vesměs stále otevřené, ale víc jak symbolickou částku ze mě v nákladech nedostanou, protože narozdíl od IPTV bijců v tom nevidím pražádný vejvar a důvod proč to přesto chci je poněkud jiný

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
okoun píše:bude zase umět sledovanitv HD? alespoň to malé HD? bez HD si myslím že je služba o ničem, jelikož pozemní příjem je prakticky všude.
díky
uz umi asi 5 HD kanalu ... jinak ale nesouhlasim, ze vsech 32 sd kanalu co tam ted je, chytnes i na pozemnim prijmu
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
já je všechny na pozemáku chytnu, ale o HD tam stále nikde nevidim na webovém rozhraní.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pozadej kluky o pridani HD balicku
jinak ja teda polaky / slovaky na pozemaku nechytam treba
jinak ja teda polaky / slovaky na pozemaku nechytam treba

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Poláky, Slováky a jednoho Němce
Aktuálně 32 programů (HD nepočítám). I kdyby někdo náhodou chytal všechny čtyři multiplexy, existuje mnoho lokalit, kde běží stěží dva...
Ano, kdo bude moc chtít HD kanály, na testovacím účtu je dostane. Aktuálně je to 5 HD programů překódovaných na 4Mbps. Vysvětloval jsem to pár příspěvků výše.
Ohledně UPC. Až to někdo zprovozní, nechť se podělí o zkušenosti. Máme k dispozici nějaké jejich podmínky a po prostudování se i nám stáhly půlky (samé restrikce)... UPC je dlouhodobě ve ztrátě, takže taky potřebuje vydělávat peníze (které si následně vysaje jejich nizozemská matka). Tým sledovanitv.cz pochází z Valašska, všichni se známe, chodíme spolu na pivo. Vydělané prostředky se vrací zpět do vývoje služby.
"Vejvar" typu solárních elektráren v IPTV fakt nikdo nenajde
Možná dorazí až s účtování prémiových služeb, kde se plánujeme o provize s poskytovatelem dělit. Tedy čím více klientů v partnerské síti, tím lépe jak pro nás, tak i pro něj 

Ano, kdo bude moc chtít HD kanály, na testovacím účtu je dostane. Aktuálně je to 5 HD programů překódovaných na 4Mbps. Vysvětloval jsem to pár příspěvků výše.
Ohledně UPC. Až to někdo zprovozní, nechť se podělí o zkušenosti. Máme k dispozici nějaké jejich podmínky a po prostudování se i nám stáhly půlky (samé restrikce)... UPC je dlouhodobě ve ztrátě, takže taky potřebuje vydělávat peníze (které si následně vysaje jejich nizozemská matka). Tým sledovanitv.cz pochází z Valašska, všichni se známe, chodíme spolu na pivo. Vydělané prostředky se vrací zpět do vývoje služby.
"Vejvar" typu solárních elektráren v IPTV fakt nikdo nenajde

0 x
tým sledovanitv.cz
potřebuji priorizovat tuto službu na hlavní GW, jak toto udělat nejlépe? značkovat na základě L7?
0 x
okoun píše:potřebuji priorizovat tuto službu na hlavní GW, jak toto udělat nejlépe? značkovat na základě L7?
Vše teče z jedné veřejné, takže stačí dle IP.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- sledovanitv.cz
- Kontaktovat uživatele:
Z jedné IP to právěže nejede. Jsou aktuálně dvě a v budoucnu jich bude přibývat. Odchozí provoz již nyní značkujeme přes pole Type of Service v IP hlavičce, takže je možné se řídit podle toho.
tcpdump odchozího paketu od nás ukazuje TOS 80hex, což by mělo odpovídat DSCP 32.
Nikdo ale nezaručí, jak s nastaveným QoS naloží switche po cestě... žádné RFC to nikdy nestandardizovalo, existují jen různá doporučení, takže si s tím každý nakládá jak chce. Kdyžtak napiš na podpora@sledovanitv.cz a já ti napíšu naše veřejky (nebo si je sám dumpni...).
edit: resp. pokud k tobě od nás dotečou pakety s TOS 0x80, není třeba nic přeznačkovávat. DSCP 32 je samo o sobě hodně vysoká priorita, takže by mělo stačit je takto zachovat.
http://www.netcontractor.pl/blog/wp-con ... tor-v3.jpg
tcpdump odchozího paketu od nás ukazuje TOS 80hex, což by mělo odpovídat DSCP 32.
Nikdo ale nezaručí, jak s nastaveným QoS naloží switche po cestě... žádné RFC to nikdy nestandardizovalo, existují jen různá doporučení, takže si s tím každý nakládá jak chce. Kdyžtak napiš na podpora@sledovanitv.cz a já ti napíšu naše veřejky (nebo si je sám dumpni...).
edit: resp. pokud k tobě od nás dotečou pakety s TOS 0x80, není třeba nic přeznačkovávat. DSCP 32 je samo o sobě hodně vysoká priorita, takže by mělo stačit je takto zachovat.
http://www.netcontractor.pl/blog/wp-con ... tor-v3.jpg
0 x
tým sledovanitv.cz
-
sledovanitv.cz píše:edit: resp. pokud k tobě od nás dotečou pakety s TOS 0x80, není třeba nic přeznačkovávat. DSCP 32 je samo o sobě hodně vysoká priorita, takže by mělo stačit je takto zachovat.
jenze spolehat na TOS field packetu, co mi prijdou do site (ktere jsem si nenastavil sam) mi prijde dost riskantni. Nastavit na vysokou prioritu si ho muze jakakoliv sluzba (a ne zrovna ta co si ji zaslouzi)
0 x
Příslušné doporučení RFC4549 také říká, že každý paket, co dorazí na hranici mé DSCP domény, tak mám DSCP vymazat a nastavit dle svých politik (vyjma případů, že došel od peera, s k terým mám smluvně zajištěnou stejnou politiku používání a značkování DSCP).
0 x
behem sledovani hokeje s beloruskem se nic vazneho nestalo,
bezelo to celou dobu naprosto vyborne, az na cca 10minutu triti tretiny , kdy to lehce zakolisalo, ale pak se to srovnalo .
vyhrali jsme 2:0
bezelo to celou dobu naprosto vyborne, az na cca 10minutu triti tretiny , kdy to lehce zakolisalo, ale pak se to srovnalo .
vyhrali jsme 2:0

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam