❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alcoma teplota

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
oscar
antispam: Ano

Alcoma teplota

Příspěvekod oscar » 12 years ago

Zdravim,

Mam otazku na pleno mam spoj alcoma a v asd mi jedna jednotka vykazuje o 11•C vyssiu teplotu ako druha jednotka. Pritom dnes bolo von len 16•C a jedna strana ukazovala 37•C a druha 25•C. Moze ist o nejaku chybu v odpocte merania? Pytam sa preto lebo vcera sa stalo to ze sa na spoji pri peknom pocasi bez dazdu samo zaplo ACM a po naslednom manualom vypnuti ACM sa spoj rozpojil a nedokazal sa spojit. Uz ho mame skoro 2 roky a nebol s nim ziadny problem len teraz som si vsimol toe rozdielne teploty tak ci to nemoze mat vplyv na to.
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

Dobrý den,

co se týká rozdílu teplot jednotky, osobně bych sázel na to, že na jednu jednotku svítilo přímo slunce. Dohledal jsem si jsem rozdíl teplot na jednotkách z jedné vlastní instalace, kdy se mě na to zákazník také přímo ptal - zde byl rozdíl 6 stupňů (bylo to v lednu cca kolem 0 venkovní teploty).

http://ulozobrazek.cz/images/466Teploty.jpg

Jinak ta spuštění ACM je divné, pokud by se to opakovalo kontaktujte pana Preradoviče ať Vám pošle náhradní jednotku a tato by se prověřila.
0 x

oscar

Příspěvekod oscar » 12 years ago

PTUMA píše:Dobrý den,

co se týká rozdílu teplot jednotky, osobně bych sázel na to, že na jednu jednotku svítilo přímo slunce. Dohledal jsem si jsem rozdíl teplot na jednotkách z jedné vlastní instalace, kdy se mě na to zákazník také přímo ptal - zde byl rozdíl 6 stupňů (bylo to v lednu cca kolem 0 venkovní teploty).

http://ulozobrazek.cz/images/466Teploty.jpg

Jinak ta spuštění ACM je divné, pokud by se to opakovalo kontaktujte pana Preradoviče ať Vám pošle náhradní jednotku a tato by se prověřila.

V prvom rade ďakujem za odpoveď, už sme to aj riešili s pánom Preradovičom a môžem povedať, že prístup zo strany ALCOMA je na vynikájúcej úrovni a neľutujem, že sme sa rozhodli práve pre Vás. Ide mi o to či tá teplota nemôže mať vplyv na to rádio. Bojím sa toho aby sa jednotka neprehrievala v lete ak bude 30°C.
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Jestli prosla ta Alcoma teplotni komorou, tak bych se toho nebal. Tusim, ze se testuje do +60°C, ale kluci z Alcomy to urcite reknou presneji.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

GRFS píše:Jestli prosla ta Alcoma teplotni komorou, tak bych se toho nebal. Tusim, ze se testuje do +60°C, ale kluci z Alcomy to urcite reknou presneji.

Klimatická komora je na kladné teploty nastavena na +50°C => venkovní teplota, uvnitř spoje se hranice v tu chvíli blíží 70°C. Naopak na teploty pod bodem mrazu je to -35-30°C a v jednotce je pak -20°C.

Jinak ještě k rozdílu teplot na jednotkách, neovlivňuje ji jen přímé slunce, ale i velmi specificky umístění jednotky, proudění vzduchu kolem ní a výšky umístění jednotek. Dohledal jsem a doptal se kolegů na konkrétní případy a například v Bulharsku jede MP v pásmu 5GHz s rozdílem 20°C na jednotkách, přičemž jednotky jsou umístěné s rozdílem 250m nadmořské výšky a specifické vzdušné proudění.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

víte kde je umístěné to čislo teploty? ale asi je pravda když směr větru bude zakrývat parabola, bude tam asi horší chlazení :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...