❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
kure05

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Ten nejdelší spoj je kolem 2,5km. A tím nejvytíženějším teče teď celkem kolem 200Mbps . . .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pěkný, takže se neni čeho bát. Já mám ten druhej spoj na hlavní konekt 1.5km takže asi v pohodě. Uvidíme jak se snese se SAF lumina v úhlu 12°.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

My máme na jednom sajtu dva tyhle spoje a vpohodě. Nijak se to neruší . . .
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

mam k tomu stroji nasledujici vyhrady:

- pri vymene jednotky se to musi cely znovu vysmerovat, protoze nastaveni azimutu a elevace zustava po odhaknuti z trmenu na radiu
- pokud se dotahne trmen na stozaru bez jednotky, klemy se ohnou okolo trubky a radio se na to uz nenasadi
- displej vespod a cely smerovani je v jednom cloveku opravdu lahudka, jeden aby se vykloubil a jeste dvakrat zlomil, aby videl na urovne a soucasne dosahnul na trmen
- kdyz zafouka vetricek, sranda kryt kabelaze upadne jeste pri smerovani a nasledne i ten plastovej uchyt co drzi ten dekl na sasi radia. Kdyz do toho zaprsi, je snehulak utopen ve vlastni stave
- urovne oproti vypoctu kecaji kus od kusu celkem vyznamne
- pouhych 50Mb z packet blazeru staci k tomu, aby se cela jednotka restartovala, zhodila porty a teprv nasledne zacala posilat pausa ramce
- jeden testovaci kousek ze dvou vykazoval cca o 20dB horsi urovne na jedne strane spoje a chainu
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

GRFS píše:mam k tomu stroji nasledujici vyhrady:

- pouhych 50Mb z packet blazeru staci k tomu, aby se cela jednotka restartovala, zhodila porty a teprv nasledne zacala posilat pausa ramce

na kolika kouskach si to testoval?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

No vidíš Hapi jakej přeplácíš krám, hned to sundej a styď se! :lol: :mrgreen: :lol:
Já si ještě dovolím dodat, že když do 50m od toho spoje bouchne atomová bomba, tak ten spoj nepojede. To by se taky mělo uvádět v marketingových popiscích :wink: .
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

ppp76 píše:

Celkem to byly 3 spoje, takze 6 jednotek. Firmware na to vliv nema.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ppp76 píše:

co je packet blazer?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

GRFS
Kontaktovat uživatele:

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

To je docela podstatna informace :o a co dany modul posila velikost paketu nebo nejake blizsi info aby se vedelo pri jakem provozu to zbuchne a pozname rozdil mezi hobikem a profikem spojem
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

ppp76 píše:To je docela podstatna informace :o a co dany modul posila velikost paketu nebo nejake blizsi info aby se vedelo pri jakem provozu to zbuchne a pozname rozdil mezi hobikem a profikem spojem

Zkousel jsem jeden datovej stream bez tagu, MTU 1500 byte. Na konci kde byla BV10 to bylo nastaveny na 100M FD, na strane packet blazeru to jelo na GE. Na meraku nastaveno omezeni na 50Mb/s. Ale chovalo se to stejne i kdyz se ty data neotacely smyckou. Proste jakmile se ten stream objevil na portu, tak radio prestalo pingat na CFG portu, pak to totalne spadlo a nasledne se v Exfu objevilo nejaky mnozstvi 64 byte ramcu, ktery kdyz jsem v packet blazeru analyzoval, tak to na pocet presne sedelo s citacem co monitoruje flow control a pause frames.

A rozdil mezi profi spojem a AF 24 je v tom, ze kdyz tohle udelam u profi radia, tak normalne jede dal, akorat vsechny ramce zahodi, pokud to nema kam jit. Rozhodne ale nevypadne management a uz vubec ne LAN port. V neposledni rade se to na L2 smycce chova velmi podivne a to tak, ze se data neotoci. Kdyz se zasmyckuje to radio na L1, tak se data otoci a projdou. To by znamenalo jen potvrzeni toho co uz se vi, ze AF24 nejak podivne presklada pakety.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Prelozeno do reci bezneho provozu lze ocekavat ze pri vetsim zatizeni malejma paketama to zbuchne? nebo si to prekladam blbe?
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Tezko rict. Ty maly ramce vygeneroval po vlastnim resetu AF24 a byly to pauza ramce, tj. info pro merak pockej chvili, pretek mi buffer. Ja tam posilal z meraku jen 1500 byte, takze vratit se mi musely taky 1500 byte ramce. Proste se to chovalo dost divne. Ale speed test na internet pres to normalne prosel. Takze bude asi dost zalezet co se do toho posila. Ale to uz jsem psal driv, ze na takovy to domaci zvykani to NEJAK funguje.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Oki diky za info z realneho testu skutecnou testovaci masinkou.
Provozuje tu na tom nekdo realnej 0,5Gb souvislej datovej tok? Nemyslim hura testy fando koukej co jsem protah :wink:
0 x

lukic

Příspěvekod lukic » 12 years ago

GRFS píše:Tezko rict. Ty maly ramce vygeneroval po vlastnim resetu AF24 a byly to pauza ramce, tj. info pro merak pockej chvili, pretek mi buffer. Ja tam posilal z meraku jen 1500 byte, takze vratit se mi musely taky 1500 byte ramce. Proste se to chovalo dost divne. Ale speed test na internet pres to normalne prosel. Takze bude asi dost zalezet co se do toho posila. Ale to uz jsem psal driv, ze na takovy to domaci zvykani to NEJAK funguje.

dost podstatna info pre mna - mal si zapnuty inline management alebo nie?
0 x