❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

WIFI spoj na 8 km

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
rubaspavel

WIFI spoj na 8 km

Příspěvekod rubaspavel » 12 years ago

Zdravím,
potřeboval bych udělat wifi spoj na vzdálenost 8 km, a bohužel přímá viditelnost není. Brání mi v tom jeden lesík a nechce se mi v něm dělat díru :D . Když jsem zkoušel na jednu stranu dát wifi 2,4G (anténa 24dB, AP také 24dB) tak jsem na druhé straně přijmul signát na NB, a dokonce jsem se i spojil. Problém ovšem je, že anténa měla rozměr přes metr, což mít namontovaný někde na střeše baráku..no... :D Napadlo mi na spoj použít NanoStation5, dát ho na obě strany, propustnost mi stačí tak 10Mbit. Nemá někdo z vás s takovýmto experimentováním zkušenosti?
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

a) nemuzes svitit takovym vykonem, porusujes VO, koledujes si o udani a ČTU..
b) stejne to nebude chodit, fyziku neojebes jako zakony.. s tim se musis smirit ;-)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

musis les obejit okolo dalsim bodem...popravde ja a verim ze drtiva vetsina ISP nikdy ani neuvazovala o spoji, kde neni videt na jeho konec :lol: to je fuserina a zakonite se takovy spoj bude chovat zcela nevyspitatelne... argumentace CTU a vykony je myslim uplne zcestna...kazdy pali jak je libo.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

jako nezlob se, ale 48dBm ve 2.4G je hodno prověření ČTU ;-))
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

To je zase vlakno. Takze misto 24dB anten na kravskych 8km chces pouzit pouze 10dB a jeste k tomu v 5ghz. Jinak doma vsichni zdravy? Zbeznej vypocet udava rozdil 30dB v signalu. 1m se ti zda velkej? Ale satelitni parabolu v podobny velikosti tam mas ze?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 12 years ago

na tu vzdalenost idealne 60cm paraboly proti sobe.... s nanostationem to budes dloooouho zkouset. natoz reseni smazeni holubu na 10km mi pripadne jako dosti ujety.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.