❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

instalace RB mikrotik do pc

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
FRIDOLIN
antispam: Ano

instalace RB mikrotik do pc

Příspěvekod FRIDOLIN » 12 years ago

Zdar, mám hloupej dotaz. Vypálil jsem si cd image ze stránek mikrotik.com, koupil sata paměť a vložil ji do nového stroje s procákem i5. Bootuju, z cd se mě načtou nějaké věci a pak to napíše "fatal error no harddrives found" což bych chápal, že nemůže najít médium, na které to má nainstalovat. Médium, tedy ten sata paměťový modul o velikosti 1 Gb v biosu vidět jde, tak nevím, co tomu může vadit. Zkoušel jsem v biosu i přepínat mezi položkami ide, sata a raid-(a AHCI),nicméně výsledek je stále stejný. Zkoušel jsem ten sata modul s inicializací i bez, i s formátem fat 32 ale prostě ani za prase to nechce nakopčit. Přitom ten samej modul mám v podobným krámu vedle na stole a vše jede OK. Tak nevím, zda je tam nějaká jiná finta. Díky za nějaký nápady, pokud budou :mrgreen:
0 x

ef

Příspěvekod ef » 12 years ago

Vypni RAID i AHCI a zapni IDE Mode.
0 x

FRIDOLIN

Příspěvekod FRIDOLIN » 12 years ago

hmm, to právě hlásí úplně stejnou chybu schit :(
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

me supermicro deska nevzala DVD mechaniku v redukci IDE > USB, cele pc se seklo a slus...instalace na SSD v jinem pc, pak jen prendani disku a jede to...

cekal bych od mikrotiku, ze v dnesni dobe udelaj nejakou verzi pro flashky...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ty tupci by měly hlavně udělat něco co kousne unetbootin pomocí kterýho to iso nacpu na flashku a pak primitivně nainstaluju. debian a další distra tohle zvládaji bravurně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků