❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik a UPS

Návody a problémy s konfigurací.
midnight_man

Re: Mikrotik a UPS

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

michnzee píše:Já mám v5.24 a na portu USB to nic nezahlásí.

U mikrotiku nikdy nevieš....
0 x

michnzee

Příspěvekod michnzee » 12 years ago

Tak teďka jsem vyzkoušel APC 350 a APC 650, a ani jedna s MK nefunguje :D tohle očividně kabelem nebo UPSkou nebude...
0 x
::RouterLEGOboard::

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

ked precitas mk forum zistis ze ziadna UPS s RB2011 nefunguje....poradte MK board v ktorom to funguje, nutne potrebujeme dohladovat jednu UPS a nie je tam ziadny linux.
0 x

michnzee

Příspěvekod michnzee » 12 years ago

Já jsem to nezkoušel na RB2011 ale na RB751 a RB951, přitom ta 951 je poměrně nová
0 x
::RouterLEGOboard::

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

jak vidno tady nejde o typ RB, ale ciste o srani na tuto vec ze strany mikrotiku...tot cele, vic v tom neni potreba hledat. Reseni je UPS s LAN...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

dohleduju kupu ups přes tik, ale když o tom tak přemýšlím, tak jenom na x86 platformě (alix, PC), na 2011 se mi to nepovedlo rozjet, zkoušel jsem to na 751 a tam to UPS poznalo, ale balíček jsem byl línej instalovat a na jiným RB jsem to nezkoušel
0 x

TOMIK

Příspěvekod TOMIK » 12 years ago

potřeboval bych zalohovat jednu 433 a nanobridge 5 aby to tak vydrzelo 6 hodin co byste mi doporučily za ups
0 x

pcwifi

zalezi na penezich ze... nekdo chce dat 1500kc, nekdo klidne 5500kc i vic...

asi bych sel do nejake levnejsi UPS a dal ji vykonnejsi baterii...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

potkan80

Příspěvekod potkan80 » 12 years ago

pcwifi píše:zalezi na penezich ze... nekdo chce dat 1500kc, nekdo klidne 5500kc i vic...

asi bych sel do nejake levnejsi UPS a dal ji vykonnejsi baterii...

PW

a to se da jo to bych vzuzil mate nejak osvedcenou ups a co do ni nacpat za jinou baterku a to jde ?
0 x

pcwifi

na teto : APC Back-UPS 350 mam misto origo 12V/7,2Ah vrznutou 44Ah auto aku, ta uz je na pokraji smrti, ale stale jede...a za 2 roky s tim nebyl problem, napojeno prodlouzenymi kabely. Jen se nabiji dele...

jinak laduju snad ke kazde UPS lepsi baterie, pokud je velky odber, dovybavuji made by doma UPSku vetrakem aby se neuvarila...

PW
0 x

potkan80

pcwifi píše:na teto : APC Back-UPS 350 mam misto origo 12V/7,2Ah vrznutou 44Ah auto aku, ta uz je na pokraji smrti, ale stale jede...a za 2 roky s tim nebyl problem, napojeno prodlouzenymi kabely. Jen se nabiji dele...

jinak laduju snad ke kazde UPS lepsi baterie, pokud je velky odber, dovybavuji made by doma UPSku vetrakem aby se neuvarila...

PW

šlo by použít i UPS 500 jak dlouho vam to cca vydrzi
0 x

pcwifi

pouzit jde vlastne jakakoliv da se rici. vydrz zalezi na zatezi...mam cca polomrtvou 80Ah baterii na nejake OEM UPSe 620VA, tahne 3 x RB411 + RB750 a udrzela to naposled cca. 7 hodin + - uz fakt nevim presne...

PW
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Mam na bodech AD-55B + 2x12V/4.5Ah napaji to 1x 493AH, 1x RB411AH, 1x SXT H5nd a vydrz je cca 8-9h, takze jasna volba, staci dat rosku vetsi akku a hotovo, me se vetsi do bedny nevejdou, ale vypadky EONu nejsou vetsi jak 6hod pokud delaji planovanou udrzbu 1-2x do roka.

Pokud potrebujes 220V UPSku doporucuju starou dobrou APC Smart-UPS rady 700 (ale ty starsi modely - par jich jeste mam, ty maji jeste kvalitni elektroniku a standartni COM se starym dobrym protokolem) na ty se daji napojit uplne bez problemu velke baterie, radu Back nedoporucuju bez dobreho chlazeni.

Ahoj Lada
0 x

potkan80

Ladik píše:Mam na bodech AD-55B + 2x12V/4.5Ah napaji to 1x 493AH, 1x RB411AH, 1x SXT H5nd a vydrz je cca 8-9h, takze jasna volba, staci dat rosku vetsi akku a hotovo, me se vetsi do bedny nevejdou, ale vypadky EONu nejsou vetsi jak 6hod pokud delaji planovanou udrzbu 1-2x do roka.

Pokud potrebujes 220V UPSku doporucuju starou dobrou APC Smart-UPS rady 700 (ale ty starsi modely - par jich jeste mam, ty maji jeste kvalitni elektroniku a standartni COM se starym dobrym protokolem) na ty se daji napojit uplne bez problemu velke baterie, radu Back nedoporucuju bez dobreho chlazeni.

Ahoj Lada

AD-55B bych dal Ale bojim se zatuhavani zdroje jak se tu resilo
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Coze? Jake zatuhavani, to neznam, pouzivam AD-55B a AD-155B z Emka, zadne napodobeniny, ale orig. Meanwell na vice bodech a nevim o nich.
Mozna mam stesti :-)
0 x