Tak dnes jsme byli u zakazníka,ktery se na nas obratil s pomalym pripojenim. Ano skutečně mu to šlo max 3 MB misto 6 ,ale co jsme uviděli na místě mě překvapilo.
Uživatel ma telefony vodafone a protože ma vodafon na mistě staby signal má od vodafonu jakousi krabičku, kterou da do zasuvky a napoji do internetu. Pokud internet jde tak telefonuje... Takže jestli dobře chapu tak to děla tunel s vysilacem vodafonu... mě napada.Neudělal jsem fotku je to malinka bíla plast krabicka .
Už jste se s tím někdo setkal ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vodafon zesilovač ????
a pointa / dotaz zní ? - žere to ty 3Mb kapacity ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Klasicka femtocella ... Rozumny operator to nepouziva ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
používáme to v jedný firmě. Holky si to nemůžou vynachválit. Mastěji tam hovory celej den a i několik na ráz.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
jeden klient to ma, ale nezere to prakticky nic, jen sem ho musel 3x ujistit, ze ma povolene vsech milion portu, ktere to potrebuje
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Mě to příjde taky OK. Na jeden hovor to bude potřebovat 64kb. Jediný kdy ti to vysosne 3Mb je když přes to pojedou datový přenosy. To je pak pěkná prasárna zaplatěj linku tobě a pak ještě datový přenosy Vodafonu.
0 x
to si snad nepořizuješ kvůli nim ale kvůli sobě, ne?
já s tim problem nemám. Mít to doma tak ani nemusim zapínat žravou wifi na telefonu.
Kód: Vybrat vše
při využívání mobilního internetu se nespotřebovává FUP limit z datového tarifu.
já s tim problem nemám. Mít to doma tak ani nemusim zapínat žravou wifi na telefonu.
0 x
Re: Vodafon zesilovač ????
Nový příspěvekod rouchi » 08 dub 2013 21:56
Ne to ne.. Ta kapacita se nam tam ztráci někde po cestě..uživatel je přitom od našeho vysilace 100 m , zkusime jinou frekvenci. Ale ta krabička že jde přes net mě překvapila.
www.wiracom.cz
Nový příspěvekod rouchi » 08 dub 2013 21:56
Ne to ne.. Ta kapacita se nam tam ztráci někde po cestě..uživatel je přitom od našeho vysilace 100 m , zkusime jinou frekvenci. Ale ta krabička že jde přes net mě překvapila.
www.wiracom.cz
0 x
aneb jak z mobilu v miste kde nemam signal udelat voip s predrazenou cenou, na cizi siti, ktere nemusim nic platit ani se o ni starat 

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Já mám opačnou informaci, dle infa od známého se přenesená data přes buňku počítají do datového tarifu.
0 x
ale ono to zere FUPko...proc by nemelo...tuneluje se to do site VDF, kde se uplatnuji bezne FUP restrikce. Verim ale tomu, ze kdo ma mobil s 3G a tuto branu ma na to vrazit si na net, ktery mu krmi onu 3G branu bezny wifi router a jede pres wifi...
vlastne jen rozsirujes vodafonu jejich 3G sit, nic vic
PW
vlastne jen rozsirujes vodafonu jejich 3G sit, nic vic

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
nerozšiřuješ, přečti si o tom něco. Nejdou na to připojit jiný čísla než ty zaregistrovaný. Bejt váma tak bych byl spíš rád že někdo jako vodafone nemele pantem o super pokrytí a je schopnej provozovat něco takovýho co umožní telefonování i v zapadákovech. Ostatní operátoři nenabízeji nic. To že si můžou lidi doma v pohodě zavolat bez toho aby musely na vesnicích vycházet z baráku je jednoznačně přínos. Jak můžeš chtít po operátorovy aby ti signál prolez metrovou kamenocihlovou zdí v nějakym zapadákově? Tohle je přece super řešení za pár kaček. Rozhodně levnější a funkčnější než ty 2G zesilovače který nejsou ani legální.
0 x