❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

půjde realizace spoje 17GHz?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

Re: půjde realizace spoje 17GHz?

Příspěvekod okoun » 12 years ago

jenže to není tak jednoduchý ten POP není můj a je tam placenej přístup. ale opačným směrem budu montovat raye tak až ho tam budu dávat tak to tam hnedel proscanuji
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

ATH System má taky 24 Ghz je to tedy ale split řešení, celkem na úrovni, ale moc se to tady nepropaguje. Maj to celkem za rozumnou cenu doporučuji poptat. IDU jednotky maj vlastní a prodávají je má to i optiku atd. a ODU kupujou nějaké standarty ozkoušené časem.
http://www.athsystem.com/cz/spoje-pasmo-24.php
Na netu už mají ale staré info mají komplet novou IDU jednotku s optickými porty atd. a ODU je taky jiná nová modernější i rychlost větší ..
0 x

REJJA
antispam: Ano

Příspěvekod REJJA » 12 years ago

Dival jsem se na ten úhel. 80 MHz kanál se 2° i s otočenou polarizací je opravdu utopie. 56 MHz s límcovýma anténama ALCOMA AL2-17/MEB class 3 by mělo fungovat od 3°výše. (podmínka stejná vzdálenot, stejný úhel a asi ne 1024 QAM). Teda ALCOMA - ALCOMA, se SAFem jsem to nezkoušel.

Separaci rádiových tras známe:
polarizací
prostorem - dejte ty antény co nejdál od sebe, nesmí se křížit směry v blízké zoně na situ, antény nemůžou být nad sebou.
frekvencí
kodováním
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

Pane Rejzek, muzete mi tedy dat vyjadreni jestli na jednom objektu dokazu umistit treba 20 spoju AL17MP600 s 60cm parabolou, ktere budou od sebe uhlove minimalne 10stupnu a vsechny budou pracovat na nejvyssi modulaci a na stejne frekvenci.

Pripadne napiste minimalni uhly pro 60cm (nebo 90cm) paraboly ktere musi svirat sousadni anteny pri stejne frekvenci aby nedochazelo k ruseni a byla zajistena nejvyssi modulace (1024QAM).

K.

REJJA píše:Dival jsem se na ten úhel. 80 MHz kanál se 2° i s otočenou polarizací je opravdu utopie. 56 MHz s límcovýma anténama ALCOMA AL2-17/MEB class 3 by mělo fungovat od 3°výše. (podmínka stejná vzdálenot, stejný úhel a asi ne 1024 QAM). Teda ALCOMA - ALCOMA, se SAFem jsem to nezkoušel.

Separaci rádiových tras známe:
polarizací
prostorem - dejte ty antény co nejdál od sebe, nesmí se křížit směry v blízké zoně na situ, antény nemůžou být nad sebou.
frekvencí
kodováním
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

asi by to mělo makat. Taky bude záležet jak to naprasíš na stožár bych řek.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků