❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
spoj na POP - 1.5km minimálně 300Mbit FOD
Re: spoj na POP - 1.5km minimálně 300Mbit FOD
250Mbit za 28k bez DPH za portovku? to dostanu za 200Mbit teď i s pojítkem. Chceme níž... hodně níž... jak říkám, vidim to na portovku max 15k s DPH za minimálně 200Mbit ale asi budu hodně překvapenej 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
za bez par kc 30kk bez dph : 80G last mile + 500Mbit
mavat tady 28kk za pulku je holy nesmysl...
PW

mavat tady 28kk za pulku je holy nesmysl...
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
to sem nepochopil.
ceny už přišly a moc z nich nadšenej nejsem.
0 x
hapi píše:to sem nepochopil.
25 tis bez DPH portovka ať nežeru

0 x
250Mbit? portovka 23k bez DPH portovka
0 x
hapi píše:250Mbit? portovka 23k bez DPH portovka
Tak to s Tebou asi u Transgasu soucítěj, pomalu nejni ani na chleba....2 roky jistota?

0 x
Jo, a ještě chtějí ideálně na 3 roky smlouvu :)
Poptával jsem portovou konektivitu, paralelní linku 200Mbit, a taky na mě vyhrknuli něco podobného. Tuším 22 bez dph, to je prosím asi 2 roky zpět a chtěli na to 3 letou smlouvu :)
Poptával jsem portovou konektivitu, paralelní linku 200Mbit, a taky na mě vyhrknuli něco podobného. Tuším 22 bez dph, to je prosím asi 2 roky zpět a chtěli na to 3 letou smlouvu :)
0 x
24 měsíců... jo no, koukám že u vás jsou ceny totálně jiný. Ono každej s kym mluvim tak má ceny diametrálně odlišný ale tak sakra, maji tu WDMkovej pop kterej podle mapy vypadá důležitě a maji tam snad jednoho zákazníka + my takže ať navalí pořádnej konekt za pořádný prachy. Už jsem jim napsat lehce ostřejší mail aby přitlačil na pilu.
0 x
blax píše:sub_zero píše:ohaduju... 250k?
edit: aha, tak 340k
zkus NEC IPASOLINK EX - ten ma v 80Ghz az 256QAM a cenu uplne nekde jinde a je to FDD. Uz by mel byt v prodeji.
iPaso EX je hezka hracka za podobnou cenu, lec u nas na nic. Jede jen ve 250MHz kanalu, takze musi pouzivat vyssi modulace pro prenos plneho GE, coz se projevi na citlivosti RX a tim padem na maximalni preklenutelne vzdalenosti, pricemz plny gigabit to prenasi az od 64QAM. Takze oproti AL80GE tak na polovicni vzdalenost, pak jedine za cenu snizeni propustnosti. Pri vyssich modulacich jde navic max TX power dost zasadne dolu.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
hapi píše: Už jsem jim napsat lehce ostřejší mail aby přitlačil na pilu.
Tak co, užs dostal lehce asertivní odpověď že můžeš jít jinam?

0 x
zatim ne, ještě počkám než začnu prstíčkem hrabat že chci zpět 

0 x
hapi píše:zatim ne, ještě počkám než začnu prstíčkem hrabat že chci zpět
Třeba po velikonocích napíše že dáme litránek dolů.

0 x
ještě se bohužel řeší. Teď mi navrhly odkup ceragona IP10 (18GHz) co tam je tak čekám jaký výpalný budou chtít.
Konekt jsem usmlouval na 17.000,- bez DPH za 200Mbit za portovku.
Konekt jsem usmlouval na 17.000,- bez DPH za 200Mbit za portovku.
0 x
Ta cena za konekt už je celkem v pohodě, ještě si nech udělat klasicky tabulku navyšování, ale jinak asi vzhledem k té lokalitě dobrý. A pokud Ti dají Ceragona za rozumnou cenu, tak taky dobrý a nebudeš muset nic řešit kromě papírování asi. Každopádně ušetříš tak 8-10tis měsíčně, takže kdy se uvidíme na Havaji? 

0 x