net.work píše:+1 TTcko, otazka je, jestli je zivotnost toho pojitka treba 10 let realnych? pac mame s hapim +- stejne velike site a vychazi to tak +50 až 100Mbit max ročně navíc - což vychází, že tu kapacitu by plně využil až za nějakých 8-10let... A to si myslím, že od určitého konektu (řekněme 500M) už to neroste rozhodně tak lineárně, jako teď.
hmm

10 let je celkem dlouhá doba, to neví nikdo co bude, netroufám si odhadovat vůbec nic. před +-10ti lety tu byl proxim symphony se svými 1,6mbit max /LOL/.. nevím jak rostete vy, dneska jsem na 650 kapacity a počítám, že do konce roku to k 800 bude

reálně to teče +-500 a když kouknu do grafu tak za rok to narostlo o víc než 100. Můj názor je, že provozovat takovou síť na jednom zdroji je sebevražda. My máme teď 4

Siklu se nebojím, a víc než siklu mě trápí úzké hrdlo k lidem. Víc průserů mi způsobuje 5g než jakejkoliv páteřní spoj ... 80G vnímám jako dar z nebes a pásmo, kam se vysoké kapacity v budoucnu přesunou. Kéž by něco podobného přišlo jako náhrada 5G ...