❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

návrh spoje na 8km a zvláštní nabídka od Alcomy

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: návrh spoje na 8km a zvláštní nabídka od Alcomy

Příspěvekod Insider » 12 years ago

okoun píše:já ti odpovím za něj :)
asi tak stejně jako používat 9GHz výhradně pro přenos dat...

Nene, ve VO-R/14 se nic o prenosu dat nerika
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Insider
Kontaktovat uživatele:

whef píše:Ahoj Insidere, měl bych takový dotaz, jak se dá v 10 Ghz používat 56 Mhz Kanál ?

Jako výrobce ti odpovím, AirOne a jednotky 1A11Q28M8 přenesou až 60 MHz kanál, maximální zabraná šířka pásma modemu AirONE+ je 52 MHz a cista propustnost je 366 Mbit.
Lze samozrejme provest i 2+0 s cistou prenosovou rychlostí 725 Mbit. Laditelnost jednotek 10.308 MHz - 10630MHz, ladící krok je 3,5 MHz, takže to jde posadit pěkně mezi kanály a 2 zabrat.

Jako provozovatel ti povím, že dle VO-R/14 ja maximální zabraná šířka pásma 28 MHz a vzhledem k velikosti (malosti) mojí sítě na všech 6 spojích provozuji 28MHz přenosové kanály s čistou propustností do 185 Mbit v 28 MHz kanále a 195Mbit v ACAP kanále dle ETSI EN 302 217 2-2 maximálně vyzařeným středním výkonem 2dBm v ročím průmeru.

Jako konzultant sdělím, že v ČR je správa spektra v takovém rozkladu a je natolik neefektivní, že ti zástupce ředitele p. ing. Suja je ochoten na oficiální schůzi sdělit, že pokud máš problém na nějakém kanále, tak se přece můžeš přeladit o 50 MHz a že už to všichni chytří dávno dělají a p. ing Duchač doplní, že pokud není žalobce, není soudce.

jako lobbista sděluji, že co je psáno to je dáno a dle ústavy tě nikdo nesmí přesvědčovat o tom, že co není zakázáno, ale je v rozporu s nečím nepodloženým názorem, nesmíš. Jednoduše, můžeš činit vše, co ti zákon nezakazuje (Článek 2 ústavy ČR)

N
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

uzasne, pojdme a nabadejme uzivatele aby dokur*ili to co jeste nikdo pred nima nestihl :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

whef píše:Ahoj Insidere, měl bych takový dotaz, jak se dá v 10 Ghz používat 56 Mhz Kanál ?

CTU to toleruje, je to asi stejne jako kdyz se na 11Ghz pouzival 56Mhz kanal.
Ptal jsem se jaky je rozdil mezi 2x28Mhz do jednoho smeru nebo 1x56Mhz - urednik naznacil, ze zadny a ze je to pry to stejne jako u drive u 11Ghz.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:uzasne, pojdme a nabadejme uzivatele aby dokur*ili to co jeste nikdo pred nima nestihl :D

Ok, jsme domluveni..
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Michale to bylo mysleno ironicky ... sam jako poskytovatel jsem spise pro slusne chovani v luftu nez pro prasarny :)
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:uzasne, pojdme a nabadejme uzivatele aby dokur*ili to co jeste nikdo pred nima nestihl :D

Ono je jeste neco co neni doku**** ? kam se podivam tak snad uz jen licence nejsou doku****** pasmo :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

si asi nečet poslední měcíční monitorovací zprávu že? tam se ku*** i licence. Samozřejmě ne tak často.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

No to necetl asi budu mit vesele cteni ale necham si to na pondeli nebudu si ku*** nedelni vecer :D
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

vím o týpkovi co teď po novým roce zkoupil pár vyřazených 11GHz spojů a nabouchal si to do sítě, s blbostí sobě vlastní ještě tvrdí, že nikoho přece nemůže rušit když se to používá na dlouhé skoky a on to nabouchal na skoky v rámci města :roll:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hmm, tak tohle uz je drsne a doufam, ze ho urad odmeni po zasluze
0 x
- programming
- development
- education

asdewq

Příspěvekod asdewq » 12 years ago

uhm citam spravne ze borec kupil licencak a zapol si to len tak? dobreee :D:D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Spíš si licence nekoupil a zapl spoje jen tak :)

Já jsem si ty jedenáctky nechal, ono když se to dá do nuly a hodíš si to na 56Mhz, tak to zase tak špatně nevychází. Příští rok to bude zase levnější. S 18Ghz už musím jít na 10db a něco bych ušetřil, ale zase 11 je lepší jak 18ka. "Nejslabší" lokalitu kam tu 11ku mám je pro 140 lidí a Ti to prostě v pohodě zaplatijou. Dokonce teďka uvažuju i o lokalitě pro 70 klientů, 28Mhz kanál, 0db, příští rok 9600kč, v klidu. Aktuálně tam mám 100Mbit desítku ale mám tam rušení a decentní chybovost. Je jen otázka času kdy mi do té desítky někdo vleze.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

Tak si říkám, při čtení článků, kde budeme za chvíli vysílat, když se každý bude chovat jak "hovado". A nebo ty poctivý prohrají souboj o rychlosti atd. s těmi co to budou dělat jak je napadne. V licencích asi pokud nezačne někdo rušit velké operátory, tak to taky nikdo moc řešit nebude. Dnes už asi normy, nikoho nezajímají, a někteří lidé co budují sítě, ani neví, že nějaké jsou :(
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

Insider píše:Sdelim prosta fakta:
Je mi to celkem jedno. Alcoma je konkurence na urovni a mne hreje, jak se o nas v posledni dobe otiraji - moc dobre vedi proc.. Kdyz uz nemohou poukazovat na technicke nedostatky, protoze technologicka a technicka uroven je davno preskocila, tak to tlaci aspon pres ocernovani, pomlouvani a imbecilni narazky..

Z našeho pohledu je faktem, že Vaše produkty stále ještě nepovažujeme za reprezentativní produkci technického a technologického leadera :). Co se týká zmiňovaných pomluv a narážek, chápeme že se Vám to uvedeným způsobem může jevit, nicméně pravá podstata má původ z dotazů, které k nám směřují zákazníci a pokud se jedná o dotazy ve vztahu k legislativě, směřujeme tyto na národního regulátora, přičemž zveřejňujeme následné reakce a stanoviska.
0 x