❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

v poradku proti toho nic nerikam :)

ten box co mame se nam zatim zda byt dobry .. ale taky nerikam, ze nemuzeme zmenit, jen jsem nenarazil na takovy co by uzivatelum nabidnul to co tento, az takovy najdu, rad zmenim volbu .. to ze si z nas dela kolega Susen srandu, to je jina vec, locknout vrstvu na jinou vrstvu neni takovy problem, takze by mne zajimalo co je za tim. Ale to je fuk to sem do diskuse nepatri, sem patri spis to sekani v prehravani, to dost sluzbu schazuje ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

No my cekame na settopbox, abychom to mohli zacit normalne nabizet :)
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

presne to byl i muj cil :) ne kazdy se chce divat jen na pc
0 x
- programming
- development
- education

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Potvrzuji ač nerad co bylo napsano..
Občas se sekaji nektere kanaly bohuzel práve ty co sledujete.Používám to zkušebně takže občas, a zatím bych uplně nezvažoval nasazení , my máme s multicastem take potiže občas, take nyní vyčkáváme co bude dál.

Pokud se mi 2x za den zastavi TV na chvilku..cca 10 sec tak už lidi uvažují o výpovědi.Prostě máme moc rozmazlene zakazniky za měsíčni platby max 590 Kc IPTV( 55 programu) a 25 MBit na optice.

Ano uznavam že jsme si je vychovali sami, netušili jsme co multicast občas dovede,když je připojeno vic lidi.
0 x

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sledovanitv.cz » 12 years ago

Souhlasím s tím, že teprve multicast skutečně prověří kvalitu síťové infrastruktury poskytovatele. V naší domovské síti jsme po několika měsících bojů konečně ve stádiu, kdy je možné multicastovou IPTV skutečně nabízet klientům (stabilita stejná jako u satelitu). Stálo to mnoho úsilí, investic a změn v samotném jádru naší sítě. Na druhou stranu nás to zase kvalitativně posunulo někam jinam... Všechno zlé je k něčemu dobré.

Sledovanitv.cz je naproti tomu čistý unicast, takže nic takového není nutné. Pokud nějaký kanál vypadne, hlaste to prosím - formulář "máte problémy s přehráváním" je pod oknem s Flash playerem.

Nároky na uživatelů na dostupnost IPTV jsou obecně o několik řádů vyšší než nároky na běžný internet. Tak to prostě je, my si to samozřejmě uvědomujeme a děláme taky všechno proto, aby se dostupnost služby stále zvyšovala. Ve srovnání s tím, jak sledovanitv.cz fungovalo před půl rokem je to nyní úplně jiná služba...
0 x
tým sledovanitv.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

:) pekne uz dnes se mame lepe nez zitra :) ... ne ted vazne, apk uz se konecne poresilo, tak to tady necham bezet a uvidime po vikendu, treba uz ty vypadky nebudou .. nevim na kolik za to mohl treba MX play .. ted uz jedem aktualni verzi apk s internim play a uvidime :) ... jinak dnes 3 tv regnute, zacina to celkem slusne ...
0 x
- programming
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Ono to máš těžké ... jak to vlastně odchytit a hlásit? Spousta lidí je na rádiích, tam prostě i sebelepší wifina občas tohle udělá (nebo soused na stejném AP). Divné to je na těch lepších sítích (třeba u mě - jen optika, ethernet, gigabitová rádia). Jenže někdy se špatně odlišuje zaseknutí Flashe (při browsingu v jiném okně) od zaseknutí na straně poskytovatele. U dlouhých záseků je to jasné, ale u těch malých ne.

Nemám ten flash rád. Už jsem to i Václavovi psal :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

ludvik píše:Nemám ten flash rád. Už jsem to i Václavovi psal :-)

+1
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

reset píše:
ludvik píše:Nemám ten flash rád. Už jsem to i Václavovi psal :-)

+1

+1
Mně se nelíbí ani to řešení settopboxu na androidu, ale doufám, že časem na to kluci přijdou.
0 x

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

Byl by lepší Silverlight? :) Nějakou univerzální cestu k přehrávání videa na webu prostě potřebujeme.

V budoucnosti to třeba bude HTML5 <video>, W3C plánuje do konce roku 2014 vydat doporučení (!) konečné specifikace HTML5, takže ten Flash s námi ještě nějakou dobu zůstane... rychlosti počítačů se ale zvyšují, Adobe Flash neustále optimalizuje, další skok kupředu bude znamenat naše uvedení http live streamingu. Potenciál na zlepšování stále existuje.
0 x
tým sledovanitv.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tomáš Břinčil píše:Mně se nelíbí ani to řešení settopboxu na androidu, ale doufám, že časem na to kluci přijdou.

procpak ? andros je dneska vsude, v telefonu, tabletu, kde jakym boxu ... stoji za nim google, coz je myslim dosti silna opora :)
0 x
- programming
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

sledovanitv.cz píše:Byl by lepší Silverlight? :) Nějakou univerzální cestu k přehrávání videa na webu prostě potřebujeme.

V budoucnosti to třeba bude HTML5 <video>, W3C plánuje do konce roku 2014 vydat doporučení (!) konečné specifikace HTML5, takže ten Flash s námi ještě nějakou dobu zůstane... rychlosti počítačů se ale zvyšují, Adobe Flash neustále optimalizuje, další skok kupředu bude znamenat naše uvedení http live streamingu. Potenciál na zlepšování stále existuje.

to je zajímavý, já čet o konečný specifikaci HTML5 na rok 2020. Samozřejmě to stále nic neřeší, stačí se podívat jaký videa v těch kterých prohlížečích jsou podporovaný a je tu další "licenční" problém protože si každej hraje na svém písečku a každej prohlížeč podporuje jiný formáty videa což je neskutečnej hnus a bordel. Opět se zase dělí HTML mezi prohlížeče typu tady funguju takhle, tady jinak.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sledovanitv.cz
Kontaktovat uživatele:

HTML5 to jistě ujednotí a velmi pravděpodobně to bude kontejner MP4 s kodekem h264, ale chvíli bude trvat, než se na tom dohodnout. Navíc, to že aktuální prohlížeče budou podporovat oficiální HTML5 neznamená, že si je všichni uživatelé okamžitě nainstalují. Teď s automatickými aktualizacemi je to snazší, ale stejně.

Flash funguje, funguje teď a na všech verzích všech prohlížečů stejně "dobře".
0 x
tým sledovanitv.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

a nebo uz h265 :P ... ale jinak flash je ok :)
0 x
- programming
- development
- education

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:
Tomáš Břinčil píše:Mně se nelíbí ani to řešení settopboxu na androidu, ale doufám, že časem na to kluci přijdou.

procpak ? andros je dneska vsude, v telefonu, tabletu, kde jakym boxu ... stoji za nim google, coz je myslim dosti silna opora :)

Ano, ale ne na kriticke aplikace cim televize je. Zatim to je jenom bastleni.
0 x