❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

pingy projdou, net nejde

Návody a problémy s konfigurací.
Krabík
Kontaktovat uživatele:

pingy projdou, net nejde

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

Mam dost zvlastni problem, obcas se mi stane, ze se MT dostane do nejakeho stavu, kdy projdou pingy kamkoliv, ale jinak nejde nic. Web, icq, proste ani tuk. Mam MT 2.9.39. Stava se mi to u vic stroju, ne jen u jednoho. Po rebootu MT to zase jede OK... Mam ho v bridge, pouzivam to jen jako AP bez NATu, pouze v SQ mam nastaveny limity na p2p apod... Stava se nekomu neco podobneho? Diky
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

po upgrade na 2.9.40 stejne, delaji to vsechny kusy co mam ( 8 )
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

uz som mal take... ani neviem ako som to riesil... bol som 2 hodiny v noci na streche, zacinalo prsat, fukalo a bolo okolo 5 stupnov celzia... takze si vies predstavit tie nadavky ktore tam padaly... nepomahalo u mna ani reboot, ani nic, proste to naskocilo naspat a ide to :-)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

mato1 píše:uz som mal take... ani neviem ako som to riesil... bol som 2 hodiny v noci na streche, zacinalo prsat, fukalo a bolo okolo 5 stupnov celzia... takze si vies predstavit tie nadavky ktore tam padaly... nepomahalo u mna ani reboot, ani nic, proste to naskocilo naspat a ide to :-)

Pro me se to stava kusem zeleza hodneho rozslapani, mam jich osm a vsechny se tak chovaji, u jednoho nepomahal ani reboot, nastesti zanedlouho umrel uplne... Ostatni po rebootu jedou normalne. V logu neni ani tuk... Uz fakt nevim, klienti zacinaji byt nervozni a resit to nejaky autorebootem po urcite dobe je hovadina.
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 18 years ago

Podívej se do firewallu zda nemáš omezení na connections z jedné IP adresy. Pokud máš 2 MTky za sebou a na prvním co jsi připojený maškarádu a na dalším to omezení, pak to dělá tyto věci. Sám jsem se tak napálil.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

schneiderf píše:Podívej se do firewallu zda nemáš omezení na connections z jedné IP adresy. Pokud máš 2 MTky za sebou a na prvním co jsi připojený maškarádu a na dalším to omezení, pak to dělá tyto věci. Sám jsem se tak napálil.

nejak som nepochopil tomuto co si pisal... vies to vysvetlit podrobnejsie?
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

schneiderf píše:Podívej se do firewallu zda nemáš omezení na connections z jedné IP adresy. Pokud máš 2 MTky za sebou a na prvním co jsi připojený maškarádu a na dalším to omezení, pak to dělá tyto věci. Sám jsem se tak napálil.

Diky za radu, presne to me taky napadlo a vcera jsem to vypnul. Nemam sice dva MT za sebou, nemam na nem ani maskaradu, ale po vypnuti omezeni connect to zatim jede. Uvidime za par dni...
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

po dvou dnech mohu rici, ze je to asi OK...
0 x

Eugen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Eugen » 18 years ago

Já mám malinko podobnej problém, kterej mi vůbec nejde do hlavy. Setkal se někdo s tím, že se mu z ničeho nic jakoby začaly svazovat IP adresy s MAC adresama?
Jakmile nějakou ip adresu nastavím na nějakém PC (např. zákazníka), tak tato IP adresa už nejde použít na jakémkoli jiném PC - jakoby se prostě svázala s MAC adresou toho PC a když se ji snažím použít na jiném PC (jiné síové kartě) tak tuto IP adresu firewall zakazuje/dropuje nebo nevím jestli to dělá zrovna firewall, ale prostě pak z té IP adresy nikam nepingnu, nedostanu se na web......
Nevíte někdo co by to mohlo způsobovat? Díky za odpovědi.
0 x

millo16

Příspěvekod millo16 » 18 years ago

menu: IP - ARP ak mas zaznam v ARP tabulke, ale to by si musel mat staticke zaznamy, defaultne su dynamicke, takze ist by to malo, ale asi touto cestou by som sa uberal ako prvou
0 x

JirkaRTJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JirkaRTJ » 18 years ago

Ahoj, mel jsem taky takový problém. Ted poslední dobou to teda nepozoruju, ale možné s tím tak nelaboruju. Proste u mě pomohlo smazat ARP tabulku. A vše fungovalo jak mělo. Někdy stačilo to nechat chvílí odstát a ona se ARP tabulka sama refrešla.

Ahoj JirkaRTJ
0 x