Cest praci lidi,
resim nasledujici problem. Kousek za hranicema v Nemecku ma znamy barak a od baraku tak 600m v lese ma vlastni vrt, ke kteremu vede 230V v medi. Nyni by tam chtel pripojit IP kameru, tak me napadlo pouzit powerplug (ethernet over 230v), ale nemam s tim zadne zkusenosti. Funguje to i na takovou vzdalenost ?
Diky za pripadne odpovedi.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dosah Ethernet over 230v
-
Pokud to neni 25ti letej kabel, tak by to nemusel bejt problém.
Každopádně by to chtělo mít to na jedný fázy, žádný chrániče a UPSky
Každopádně by to chtělo mít to na jedný fázy, žádný chrániče a UPSky

0 x
600m lesem by se mozna dalo na urovni kmenu (pod listy) propalit 5GHz ne? 
48x se to odrazi a neni mozne aby neco nedorazilo na prijmovou vsesmerovku (protoze se nevi odkud to prileti)

48x se to odrazi a neni mozne aby neco nedorazilo na prijmovou vsesmerovku (protoze se nevi odkud to prileti)

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:600m lesem by se mozna dalo na urovni kmenu (pod listy) propalit 5GHz ne?
spise bych na 600m zkusil 2,4GHz.... vsem se tenhle HW vali po prdelich tak to za pokus stoji. zalezi jaky na to budes mit naroky, ruseni krom par kancu a srnek asi nebude
a nebo vlakno, s poradnou izolaci proti prokousani.... pokud je teda ten les aspon jeho.... tak to sice nebude tak levny, ale zas pokud o to nekdo nezakopne tak to bude stoprocentni... i kdyby doslo na to ze si to aspon zahazi par centimetru do zeme tak to je na porad, zalezi zda ho ta investice nepolozi.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
Prijde tam HD kamera, zrejme neco od VIVOTEKU, cili potrebuju 4Mbit, proto jsem se 2.4 chtel vyhnout. Jako elegantni reseni mi prisla ta moznost to zkusit po 230V. Muzu tam zkusit zavesit na strom nejakej bezdrat, ale je to uz trosku prasacky. Les bohuzel neni jeho a je dost zarostly, tak palit to v urovni kmenu nevim, nevim ...
0 x
staci trochu zagooglit a zjistis , ze max dosah powerplugu je 200-300m (a to jeste v idealnich podminkach) .
Zkusil bych spise tu 2.4G , 22Mb (v ideale ti nestaci?) , nebo to zkusit na 2.4N , i kdyzby to dalo polovicku, melo by to byt vice nez dostacujici . Je to na vyzkouseni .
u toho powerplugu bych byl opatrnej i v barakech, mam doma medenej rozvod , ale z mistonisti do mistnosti se mi to spojilo na uzasnych 7Mb
, je jen otazkou , zda to mam na jedne fazi . Ale doma se mi to nesvedcilo na vice mistech.
Zkusil bych spise tu 2.4G , 22Mb (v ideale ti nestaci?) , nebo to zkusit na 2.4N , i kdyzby to dalo polovicku, melo by to byt vice nez dostacujici . Je to na vyzkouseni .
u toho powerplugu bych byl opatrnej i v barakech, mam doma medenej rozvod , ale z mistonisti do mistnosti se mi to spojilo na uzasnych 7Mb

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
-
ja jsem to zkoušel po bytovce (7 bytů).
a)
Pustil jsem to od sebe k našim - tzn. zasuvka > jistic > chranic > hodiny > jistic > cosi (nevim jestli to je jedna faze) > jistic > hodiny > chranic > jistic > zasuvka - spojilo se to na 12 Mb, ping cca 60ms
b)
Pustil jsem to od sebe do sklepa - tzn. zasuvka > jistic > chranic > hodiny > jistic > cosi (nevim jestli to je jedna faze) > jistic > hodiny > chranic > jistic > zasuvka - spojilo se to, ale az po dotazeni vsech sroubu v krabicich (ve sklepe je med) na 1Mb, ping 200ms. Pokud se vložil na jakekoli strane fabricky prodluzovak (3m, 3x1,5mm2) nespojilo se to vubec.
Jinak po bytě - jedna faze, prochazelo to maximalne pres (vnitrni) jistice to bezelo na 200M, ping 5ms, podle me je to naprosto nepouzitelna vec.
a)
Pustil jsem to od sebe k našim - tzn. zasuvka > jistic > chranic > hodiny > jistic > cosi (nevim jestli to je jedna faze) > jistic > hodiny > chranic > jistic > zasuvka - spojilo se to na 12 Mb, ping cca 60ms
b)
Pustil jsem to od sebe do sklepa - tzn. zasuvka > jistic > chranic > hodiny > jistic > cosi (nevim jestli to je jedna faze) > jistic > hodiny > chranic > jistic > zasuvka - spojilo se to, ale az po dotazeni vsech sroubu v krabicich (ve sklepe je med) na 1Mb, ping 200ms. Pokud se vložil na jakekoli strane fabricky prodluzovak (3m, 3x1,5mm2) nespojilo se to vubec.
Jinak po bytě - jedna faze, prochazelo to maximalne pres (vnitrni) jistice to bezelo na 200M, ping 5ms, podle me je to naprosto nepouzitelna vec.
0 x
- midnight_man
jezis zase powerplug.... vyhodte to oknom.
600m, natiahnite zemnú HDPE do toho optiku a hotovo.
zakopat jemne do zeme.
600m, natiahnite zemnú HDPE do toho optiku a hotovo.

0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz ten les neni jeho tak sehnat od nekoho (ci ve srotu) velky 24dB anteny, pustit do toho 802.11n na 2,4GHz a pokud nikoho nenaskenujes, tak i nejakej slusnej vykon a MUSI to jen jako z praku.
BTW: Ten kabel nema nahodou v chranicce, coz ?
BTW: Ten kabel nema nahodou v chranicce, coz ?

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
ja teda nevim ale i kdyz ten les neni jeho, tak pres nej tech 230V uz vede ne ? tak by nemelo byt problem k tomu jestes pridat optiku ne ?
0 x
Tak nasel bych na 2.4 i 26Dbi sita
o to zadna, otazka je, jak to bude stabilni ... je to tam opravdu dost zarostle. Tu optiku zvazime ... Ten powerplug me ale stejne vrta hlavou, urcite to vyzkousim a dam vedet, jak to dopadlo 

0 x
- midnight_man
to snad nemyslite ani vazne 600m cez zarastený les strelit 2,4ku.....
0 x
No, ještě bych před nasazením nečeho, po čem budou padat pečené veverky k zemi, jak je v Německu RegTP aktivní, jaký má sazebník a kolik bonzáků máš v okolí. 

0 x