❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Diskuze ke galerii z ISP realizací

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
David2006

Re: Diskuze ke galerii z ISP realizací

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Radek Úlehla píše:To s tím padáním do klína byla ironie.... navíc jsme začali později jak hapi, tak v čem je u nás problém? Hapi podle netu začal v roce 2004, to jsme ještě ani nevěděli, že budeme existovat.

Jenže vy jste kluci šikovní, dravě na věc přes kontokorent :D .
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

a je podstatný vědět kdo je kdo? ne. podstatný je vědět jaká je konkurence, jaká je konektivita, jak je do toho admin sítě zapálený a jak jsou bohatí lidé v kraji. z toho se dá vypočítat kolik se dá utržit. :idea:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Přišel jsem pozdě do této diskuse a byť jsem to pročetl celé, co jediné mi není jasné, je ten Davidův výpočet návratnosti :)
15 klientů x 290kč x 36 měsíců, teď od toho neodvedu ani DPHčko, pak nakoupím Narrow za bajočko 60k, který už ale kupuju bez DPH, pak neodečtu náklady.... tohle je dokonalý vzorec na nehezké překvapení s plánovaným odkladem 3 let :D
0 x
T-T

David2006

okoun píše:a je podstatný vědět kdo je kdo? ne. podstatný je vědět jaká je konkurence, jaká je konektivita, jak je do toho admin sítě zapálený a jak jsou bohatí lidé v kraji. z toho se dá vypočítat kolik se dá utržit. :idea:

No jo, ale pak to zreviduj na svoji osobu (nemyslím to špatně), kdy skoro za síť hoříš, ale výsledek ve své podstatě až takový asi není. To samé konektivita - kdo chce tak si "levnou" přivede, měl na to dost let. Jsou místa kde o něco vyšší výdělky pomáhají držet cenu, ale ne vždy to platí. A zbude nám ta konkurence, s tou nic neuděláš a musíš konečně bojovat o své místo na slunci :wink: .
0 x

David2006

tom-tom píše:Přišel jsem pozdě do této diskuse a byť jsem to pročetl celé, co jediné mi není jasné, je ten Davidův výpočet návratnosti :)
15 klientů x 290kč x 36 měsíců, teď od toho neodvedu ani DPHčko, pak nakoupím Narrow za bajočko 60k, který už ale kupuju bez DPH, pak neodečtu náklady.... tohle je dokonalý vzorec na nehezké překvapení s plánovaným odkladem 3 let :D

Myslel jsem že se to už uzavřelo pro neexistenci jednotného úhlu pohledu při vstupních nákladech/příjmech. Ale pořád si myslím že kdyby šlo na krev tak si to při určité konstelaci na sebe může "vydělat" :) . Jinak tím nehezkým koncem myslíš harmonizaci v pásmu 10GHz na PtM jako je kolem nás (Slovensko,Polsko atd.) snad všude? To sem nemyslel, ale může být, když je pán gurmán :lol: .
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Viktore, prosímtě, jestli to není tajemství, co je zač ten rack v Rybí? Kdyby byl odkázek, díky

Jinak fakt pěkná práce
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to Peyrak - uz jsem to psal na par PM :) je to vyroba jednoho dedy tady u nas z jedne dediny, ma kovo/plecho dilnu a komax pec .. defakto udela cokoli, jen dodaci doba je trosku husta .. mesic zadna mira ... protoze mistni elektrikari ho zasobuji tunou prace .. dela pekne a levne ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

David2006: Co máš proti peterkovým M3kám 32Mbit, nasadíš a jedou. Na zálohu, k vykrývacímu bodu pro pár klientů, a nebo pro vip klienta jako stvořené, s tím nemám žádný problém :) Mám to tahat 5kou? Sročko nemám psané na sebe, to máš recht, takže to vlastně není moje ;)

Radek Úlehla: Jasně, já jen že to je o tom, kolik má kdo klientů, v závislosti na to si může dovolit investice. Všechno souvisí se vším, záleží to i na lokalitě, konkurenci, jak Tě zná okolí, na schopnostech, na vstupním kapitálu a v neposlední řadě na tom, kolik zisku jsi ochoten investovat do dalšího rozvoje.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

Viktor Novotný píše:to Peyrak - uz jsem to psal na par PM :) je to vyroba jednoho dedy tady u nas z jedne dediny, ma kovo/plecho dilnu a komax pec .. defakto udela cokoli, jen dodaci doba je trosku husta .. mesic zadna mira ... protoze mistni elektrikari ho zasobuji tunou prace .. dela pekne a levne ..

díky za info, takovýho tu mám taky, jenže je teď nějakej marod, je mu asi 72 a říkal že s tím asi sekne :(
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Radek Úlehla: Jasně, já jen že to je o tom, kolik má kdo klientů, v závislosti na to si může dovolit investice. Všechno souvisí se vším, záleží to i na lokalitě, konkurenci, jak Tě zná okolí, na schopnostech, na vstupním kapitálu a v neposlední řadě na tom, kolik zisku jsi ochoten investovat do dalšího rozvoje.

S tímhle souhlasím, ale úplně si to otočil na něco jiného :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

U nas priemerna cena internetu 10€ mesacne....aj to sa zdá vela mnohým ludom. To nie je ani 300kč :(....
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

no to vis, kdyz nejaky xyndl zkurvi ceny a nabidne net od / za 120kc apod. smesnosti, tak se lidi namlsaj...silne ale neverim, ze takovy kurvic bude "ve vsem dokonaly"...nekde se to musi ošulit...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hmm ... budeli sam, bude jezdit na slapaci trikolce ke kliosum ... zadne naklady .. jen par lokalnich vysilacu .. konekt idealne vysdilena nejaka hodne lacna linka ala upc domacich 30mega za 312,- kcs :P
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Kiež by to tak bolo ako vravíš Viktore... ono to ale až také hrozné nie je a predsa im to funguje...

Potom si ludia myslia ze Inet je vlastne samozrejmosť, ktorú by mali dostať pomaly zadarmo... Národ je nevzdelaný...ludia poznajú pri internete len 2 pojmy (viazanost a neobmedzený) ostatne parametre su pre nich nepodstatne. Obávam sa totižto, že Faceboooková mládež -> nasledujúca generácia "spotrebiteľov" na tom vedomostne nie je o moc lepšie. Síce vedia poslat email...ale tam to končí.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Radek Úlehla píše:

S tímhle souhlasím, ale úplně si to otočil na něco jiného :)

Pokud jsi nezačal mnohem dřív jak hapi, hledám další možné vysvětlení toho, proč si větší :) Kolik máš vůbec klientů, pokud to není tajné?
0 x