kupil sem pro ucely umisteni zdroju,UPS apod. veci rozvadec http://www.asm.cz/detail/343399 , ktery ma uvnitr montazni desku, ale je kovova, na nu cokoliv upevnit nebude idealni. Radeji bych misto ni a nebo na ni upevnil nejakou plastovou - prexitovou desku, ale kde tu splasit, nejlepe Brno...
PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ASM rozvadec, kde sehnat plastovou desku ?
ASM rozvadec, kde sehnat plastovou desku ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Z kovové montážní desky na plastovou, v kovovém rozvaděči, to je trošku krok zpět, ne? Lehká montáž do plastu, to bych viděl asi jako jedinou a poslední výhodu.
Jinak v Brně v Elvu (Rexel) na Vodařské mají docela výběr.
Jinak v Brně v Elvu (Rexel) na Vodařské mají docela výběr.
0 x
a jake plus ma montaz na kovovou desku tlustou snad pomalu 3mm ? vsechno nutno predvrtat - nachystat a v pripade nenadaleho si nelajznu vrtat nove diky kdyz uz to bude nekde videt, jako spony to je svinstvo... z umele me max. vzejde par plastovych pilin, pohoda. Ja se nebranim tomu nahradit plastovou tu originalni kovovou
jen sehnat... hergot kolem teho sem dneska valil, no nic tak zetra koknu co tam majo za bazmeky.
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Děláme na cnc mašině montážní plechy do rozvaděčů z pozinku, kde jsou vyražené díry podle potřeby. Normálně se dělají díry pro přinýtování DIN lišty nebo díry pro protažení závitníkem. Do polskej krabic z aspy mám panely pro montáž RB750UP, RB4xx a Alixů.
Normální cena je cca 500Kč jednorázově za přípravu výroby, tj. překreslení výkresu a pak podle odběru. Podmínka je sdělat celé/ou tabuli plechu.
Normální cena je cca 500Kč jednorázově za přípravu výroby, tj. překreslení výkresu a pak podle odběru. Podmínka je sdělat celé/ou tabuli plechu.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Na každé lokalitě má trochu jinak uspořádané věci uvnitř, podle toho co tam aktuálně potřebuju. Pokud to máš všechno stejné, pak to samozřejmě chápu.
Dělat výkres každé bedny a nechávat si to vrtat, je podstanně pracnější. Vezmu fix, nahážu věci do krabice aby to bylo co nejvíce praktické, naznačím díry, vyvrtám a osazuju. Práce cca na hodinku, už jen sednout do auta a někomu ten plech zavézt mě veme víc času.
Finální zapojení a kabeláž uvnitř bedny, to je jiná, nad tím strávím i několik hodin. Do každé bedny dávám ledkové pásky na osvětllení a když člověk chce a by mu zbytečně nikde nepřekážela všudepřítomná kabeláž, rychle to prostě nejde :)
Dělat výkres každé bedny a nechávat si to vrtat, je podstanně pracnější. Vezmu fix, nahážu věci do krabice aby to bylo co nejvíce praktické, naznačím díry, vyvrtám a osazuju. Práce cca na hodinku, už jen sednout do auta a někomu ten plech zavézt mě veme víc času.
Finální zapojení a kabeláž uvnitř bedny, to je jiná, nad tím strávím i několik hodin. Do každé bedny dávám ledkové pásky na osvětllení a když člověk chce a by mu zbytečně nikde nepřekážela všudepřítomná kabeláž, rychle to prostě nejde :)
0 x
Právě že těch děr tam mám více pro jednotlivé vyzkoušené konfigurace. Takže podle potřeby pouze přiložím RB nebo jinou desku a protáhnu závitníkem pouze díry které potřebuju. Takhle na jednom místě jsou diry jak pro RB411, RB433, RB750UP nebo Alixe.
Pak přinýtuji potřebný kus DIN lišty nahoru nebo dolu pro zdroje a jedem.
Pro mě je největší opruz ručně vrtat díry.
Není to pro 1ks, ale pro ISP který používá cca 3 typy skříní a nic jiného. Takže opice vezme rozvaděč a namontuje ho na místo. Technik pak vezme plech, nahází na něj desky a vloží do rozvaděče a připojí kabely.
Pak přinýtuji potřebný kus DIN lišty nahoru nebo dolu pro zdroje a jedem.
Pro mě je největší opruz ručně vrtat díry.
Není to pro 1ks, ale pro ISP který používá cca 3 typy skříní a nic jiného. Takže opice vezme rozvaděč a namontuje ho na místo. Technik pak vezme plech, nahází na něj desky a vloží do rozvaděče a připojí kabely.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
-
Ja pouzivam samovrtaci srouby (rikam tomu texy, ale jak se to spravne jmenuje nevim). Do 3 mm plechu koupim s delsim vrtackem. Pak staci jen Aku a montuji a montuji a montuji.
Srouby maji v kazdem zelezarstvi. Pokud je v aku bit s magnetem, tak ani spony nejsou.
https://eu.shop.bossard.com/cz/index.cfm?app_page=0:31012:30002:10229:9
Srouby maji v kazdem zelezarstvi. Pokud je v aku bit s magnetem, tak ani spony nejsou.
https://eu.shop.bossard.com/cz/index.cfm?app_page=0:31012:30002:10229:9
0 x
neverhappy píše:..rikam tomu texy, ale jak se to spravne jmenuje nevim
Jmenuje se to Tex šroub :D
0 x