nie nebude. unifi potrebuje LANhman píše:Ahoj,
Mam zapojene unifi jako ap do routeru, vse chodi bez problemu.
Nyni potrebuju signal i ve 2.patre, unifi tam ma slabsi signal... neni tam zadna moznost ethernet kabelu..kdyz koupim dalsi unifi jednotku a nastavim bridge mode, bude fungovat bez kabeloveho pripojeni k lan? Neco jako wds...
Diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT Unifi
- midnight_man
Re: UBNT Unifi
0 x
ok diky za odpoved
jeste jeden dotaz-dostanu se na management unifi pres wifi, kterou vysila unifi AP? Pripadne pres webove rozhrani?
diky
jeste jeden dotaz-dostanu se na management unifi pres wifi, kterou vysila unifi AP? Pripadne pres webove rozhrani?
diky
0 x
je velky rozdil v obyc verzi a te HighPower?
technicke udaje vidim, zajima me praxe
dekuji
technicke udaje vidim, zajima me praxe
dekuji
0 x
- midnight_man
unifi samo o sebe nema ziadny management. parametre sa nastavuju cez soft unifi z PC.hman píše:ok diky za odpoved
diky
0 x
Ale už jsem někde viděl upravený FW co z toho udělá plnohodnotný AirOS.
midnight_man píše:unifi samo o sebe nema ziadny management. parametre sa nastavuju cez soft unifi z PC.hman píše:ok diky za odpoved
diky
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- midnight_man
midnight_man píše:nie nebude. unifi potrebuje LANhman píše:Ahoj,
Nyni potrebuju signal i ve 2.patre, unifi tam ma slabsi signal... neni tam zadna moznost ethernet kabelu..kdyz koupim dalsi unifi jednotku a nastavim bridge mode, bude fungovat bez kabeloveho pripojeni k lan? Neco jako wds...
Diky
Ale jde, viz http://wiki.ubnt.com/UniFi_FAQ#Wireless_Uplink.
0 x
Zdravím zdravím,
chodí někomu unifi-v3beta controller? Mě se po čisté instalaci a úvodním průvodcem nedaří do controlleru přihlásit, zkoušel jsem i update z běžící verze a stejný výsledek, píše to stále špatné heslo.
Je to nějaká ochrana kvůli tomu, že je to ještě beta a nejsem součástí beta programu nebo je na to nějaký trik?
Děkuji,
chodí někomu unifi-v3beta controller? Mě se po čisté instalaci a úvodním průvodcem nedaří do controlleru přihlásit, zkoušel jsem i update z běžící verze a stejný výsledek, píše to stále špatné heslo.
Je to nějaká ochrana kvůli tomu, že je to ještě beta a nejsem součástí beta programu nebo je na to nějaký trik?
Děkuji,
0 x
- midnight_man
vantomas píše:midnight_man píše:nie nebude. unifi potrebuje LANhman píše:Ahoj,
Diky
Ale jde, viz http://wiki.ubnt.com/UniFi_FAQ#Wireless_Uplink.
a ostane to funkcne aj ked odpojis Unifi controler od siete?
asi nie: "Only the wired APs under the same controller can establish a downlink to this isolated AP "
0 x
Přiznám se, že nevím. Ale minimálně do rebootu izolovaného AP by to mohlo zůstat funkční i bez controlleru, pak si to buď pamatuje a připojí se to na stejné AP (což bych tipoval, když se provisioningujou obě dvě AP) nebo ne. Ale UniFi je celkem připraveno na situace kdy neběží controller.
My moc instalace bez controlleru nemáme, pro naše vlastní potřeby mi to běží ve virtuálech a v případě zákazníků dodávámě malá Lenova na kterém controller spustíme. Ona je pak mnohem snažší výměna nebo přidání nového talíře a člověk nemusí čachrovat s configama nebo nedej bože nastavovat celou síť znova. Což v souvislosti s tímto se těším na smilování označené jako verze 3.0, neboť ta má umět jeden controller pro více lokalit, ááá!
My moc instalace bez controlleru nemáme, pro naše vlastní potřeby mi to běží ve virtuálech a v případě zákazníků dodávámě malá Lenova na kterém controller spustíme. Ona je pak mnohem snažší výměna nebo přidání nového talíře a člověk nemusí čachrovat s configama nebo nedej bože nastavovat celou síť znova. Což v souvislosti s tímto se těším na smilování označené jako verze 3.0, neboť ta má umět jeden controller pro více lokalit, ááá!
0 x
taky sem ted pokusmo poridil Unifi, no je to o necem jinym mysleno hlavne to nastavovani, to je fakt voprc az beda
clovek zblbly z domacich tplinku apod fakt tape. rikal sem si esi UBNT vyuzili rozumne prostoru v UFO taliri a dali tam nejaky pekny antenky...no prekvapko se nekona...
PW
PW
- Přílohy
-
- unifi_in.jpg (52.61 KiB) Zobrazeno 3433 x
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
tak pani, som velmi zvedavy na zero handoff v novom controlleri 3.0.
Skusal u niekto trojku? Ako to chodi?
L.
Skusal u niekto trojku? Ako to chodi?
L.
0 x
Ahoj, mam 3 Unifi APcka, ktore funguju a su pripojene ku controleru na povedzme PC1. Ten chcem zrusit a nahradit inym, povedzme PC2. Ako najjednoduchsie sa to da spravit bez toho aby som musel Unifi resetovat a prihlasit k inemu controleru? Alebo je len moznost, urobit backup, reset Unifi, adoptovat vsetky Unifi a nahrat backup?
0 x
http://wiki.ubnt.com/UniFi_FAQ#How_do_I ... machine.3F
Udělej na PC1 backup, vypni PC1, rozjeď to na PC2, do jednotek nerýpej jen se postarej aby PC2 bylo s UniFi jednotkami na stejné L2 vrstvě (stejně jako bylo PC1). Hotovo.
Udělej na PC1 backup, vypni PC1, rozjeď to na PC2, do jednotek nerýpej jen se postarej aby PC2 bylo s UniFi jednotkami na stejné L2 vrstvě (stejně jako bylo PC1). Hotovo.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.