❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

konfigurace zařízeni ?

Návody a problémy s konfigurací.
diego009

konfigurace zařízeni ?

Příspěvekod diego009 » 12 years ago

na obrazku níže je moje mala sit a potřebuji poradit jak nakonfigurovat
mokrotika popřípade ostat. zařízení a to
priority

1.Internet pro všechny zařizeni
- to jsem tak nějak dal ale nedostanu se už na ip cameru zřejme nastaveni bridge/nat
-a prave s bridgovanim a Natovanim bych potřboval pomoci
2. z internetu se připojit na moje zařizeni (veřejna adresa přiřazena na 192.168.183.144)
-to jsem nedal ani za mak
3.připojeni na ip cam 192.168.183.142 z adresy 192.168.33.2
4. Siťova tiskarna na Asus WL500gp dostupna pro všechny
5. DLNA co běži na 192.168.22.21 aby bylo možno i pro Pavel PC / honzik PC a hlavně Viera DT50

--------popřípadě nasměrovat na nějaky dobrý manualy ty co jsem zkousel z youtube nejdou :(
děkuji za jakooukoli radu
Přílohy
network.jpg
network.jpg (73.71 KiB) Zobrazeno 1592 x
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

1. 2. 3. 4. tady na foru urcite popsany jsou...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

mladas
antispam: Ano

Příspěvekod mladas » 12 years ago

byt tebou dam to vsecko do jednoho subnetu, neresit routovani
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Sice jsem tam Pavla nenanašel, ale kvůli DLNA to všechno musí být v jednom subnetu. Tedy všechny zařízení buď switche nebo bridge. Pokud čistě náhodou specifikace DLNA umožňuje provoz přes různé subnety, tak ji rozhodně neumožňuje implementace na těch zařízeních ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

diego009

Ok tak jsem dal do stejneho rozsahu routry ak nim i zařízeni na 192.168.22.* a nejde ping jak na asus a veci za nim honzik pc a pod. :/
Cilový host neodpovedel
firewall je vypnut
0 x

mladas

Vsechno v stejnem rozsahu, znamena na routerech vypnout DHCP a nepouzivat WAN rozhrani, (v pripade, ze nejde vypnout a spojit do bridge s LAN porty) krome te 433 co je pripojena do netu a pokud je chces administrovat nastavit natvrdo nejakou adresu z toho rozhrani
0 x

diego009

Jsem asi marnej ale nedokáži pingnout z tohoto stavu na 192.168.22.1:>>

Obrázek
Poradi někdo jak to vyřešit ?
jelikož je v asus wl500 nahranej org firmware a mam vyslovně zakazano to měnit tak nejsem schopen to nastavit
prosim pomoct ...
Přílohy
schema_site.JPG
schema_site.JPG (72.03 KiB) Zobrazeno 1592 x
0 x

mladas

z WAN do LAN si proste nepingnes, kor kdyz mas na 2 LAN nastaveny stejny rozsah a leze to do WAN a pak z WAN do LAN (on to ten notas hleda v lokalni siti, nema duvod lezt ven, proste zrus ty naty na tech asusech , treba tim ze vypnes DHCP servery na nich a nebudes pouzivat WAN, proste z nich udelej "blby switch s wifinou" viz obrazek
Přílohy
network.jpg
network.jpg (150.37 KiB) Zobrazeno 1592 x
0 x

diego009

Aha tak děkuji za vysvětleni konečně je mi to jasne , ja měl za to že to pujde nějakýma pravidlama a ono to nejde no nic a
tak to asi na to kaslu mam verejnou ip na ty 144 a zase podstupovat proceduru s isp mi za to nestoji
děkuji mnohokrat
0 x

mladas

klidne si na mikrotiku nechej tu 144 na WAN a pronatujes si ji dovnitr, o nic nejde, pokud tam chces honit to DLNA tak to asi jinak nepujde
0 x