je fakt ze na mikrotiku podpora IPv6 jeste neni uplne OK, ale je nejaky rozumny duvod proc provozovat ipv6 na siti ktera slouzi pouze pro pripojeni k internetu?
propojovani jednotlivych klientu primo navzajem je vicemene nezadouci / viry, mallware a na antenach torrent - kdyz si nedejboze dva klienti zacnou sypat pres AP plnou rychlosti data tak zabijou vsechno okolo
krome lokalnich siti kde ipv6 je k necemu dobra zatim nevidim nijak zvlast dobrou podporu co se tyce programoveho vybaveni, navic dle wiki 1% celkoveho trafficu z ni dela docela nezajimavy protokol kdesi v koutku site:
Deployment of IPv6 is accelerating, and a symbolic marketing event, World IPv6 Launch, was organized by major Internet service providers and users on 6 June 2012, for which they deployed IPv6 addresses to some of their users, especially in countries that had been lagging in IPv6 adoption.[2] Data from Arbor Networks showed a peak of 0.2% of Internet traffic on IPv6 during the launch.[3] As of late November 2012, IPv6 traffic share was reported to be approaching 1%.[4]
z vyhod IPv6 - na antenach nehrozi ze bych si uzil posilani jumbogramu o velikosti 4294967295 (2^32−1) octets, jednodussi zpracovavani na routerech? stejne to musi probehnout filtrama ...
z nevyhod - soucasne protokoly jsou na IPv6 upraveny ale aplikace je jeste nevyuzivaji nebo neumi pouzit (problem s nekompatibilnimi protokoly FTP and NTP) ...
Kdyz si chci nasdilet soubory mezi dvema pocitacema tak je stejne sdilim pres IPv4 maximalne pres IPX kdyz jde o archaicke pocitadla

kdo ma chut pak pomatovat si a busit do klavesnice 8cisel jako debil

kdyz je problem dostat se na sdilenou slozku pres \\pocitac\moje_slozka tak \\192.168.1.30\moje_slozka mi prijde pohodlnejsi
navic jsem zaznamenal ze to co slo po siti na IPv6 byly akorat pakety od nejakych widli co obsahovaly zpravu ve stylu ahoj ja jsem tady a umim ipv6 xD ... a IPv6 over IPv4 framy to same ...