❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nový ISP

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
DarkLogic

Re: Nový ISP

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

plesin94 píše:Dále pak musím čtú sdělit všechny přístupové údaje do sítě, do routeru a tak?

jj, stejně tak jim musíš sdělit i heslo do firemního internetového bankovnictví a také jim dát klíče od domu, pokud máš na střeše nějaké wi-fi antény.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

todle tema smeruje nekam mimo kontrolu :roll: :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

plesin94 píše:Ještě bych měl na Vás dotaz, co to znamaná zveřejnění těch rozhraní? Dále pak musím čtú sdělit všechny přístupové údaje do sítě, do routeru a tak? Jak je to s vysílacím výkonem? Kontrolují to nějak? Děkuji za odpovědi

předpokládám, že ta 94 v tvém nicku je rok narození :D
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

ja se mu nedivim, ze je zmateny, ony vsechny ty narizeni a povoleni a formulare jsou tak nestastne udelany, ze pokud to nekdo chce opravdu pochopit, tak je lepsi kulka do hlavy... viz treba provozni a lokalizacni udaje... kdyz se v tom pohybujes, tak se k necemu dopatras, ale vzpomente jak se tam bily vyhlasky podle kterych musis a podle jinych soucasne nesmis neco delat ;-)
U vyplnovani pulrocnich vykazu pro CTU jsem uz i plakal.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

aliney píše:ja se mu nedivim, ze je zmateny, ony vsechny ty narizeni a povoleni a formulare jsou tak nestastne udelany, ze pokud to nekdo chce opravdu pochopit, tak je lepsi kulka do hlavy... viz treba provozni a lokalizacni udaje... kdyz se v tom pohybujes, tak se k necemu dopatras, ale vzpomente jak se tam bily vyhlasky podle kterych musis a podle jinych soucasne nesmis neco delat ;-)

Já jsem plakal, když jsem se táhnul na ČTÚ a kolega pracovníka, který mě tam poslal, mi řekl, že jsem tam jel zbytečně, že si stejně musím vyžádat nějaký formulář a vyplnit ho elektronicky :lol:
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

kousek

Příspěvekod kousek » 12 years ago

aliney píše:ja se mu nedivim, ze je zmateny, ony vsechny ty narizeni a povoleni a formulare jsou tak nestastne udelany, ze pokud to nekdo chce opravdu pochopit, tak je lepsi kulka do hlavy... viz treba provozni a lokalizacni udaje... kdyz se v tom pohybujes, tak se k necemu dopatras, ale vzpomente jak se tam bily vyhlasky podle kterych musis a podle jinych soucasne nesmis neco delat ;-)

já jsem zavedl skvělou metodiku při vyplňování výkazů a již nepláču :-)
Návod:
otevřeme dokument - malíček levé ruky strčíme do pusy a intenzivně cucáme - pravou rukou vyplňujeme dokument. V polovině dokumentu ruce vyměníme, aby nedošlo k poškození malíčku, budeme ho potřebovat na další dokument. :lol:

100% funkční - doporučuji 8)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

S tím cucáním pozor. Při cucání je třeba zohlednit již dříve vycucaný data z předchozího výkazu, jinak by mohlo být podezřelý, že jednou máš s 500 klienty tržbu mega a podruhé s 800 jen půlku.. :D Takže upravený postup: Nejdřív cucat z předchozího výkazu a pak z malíčku..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Já to vyplňuju tak, že si vemu nejpoužívanější tarif, vynásobím počtem klientů, vynásobím obdobím a mám částku :)
Naprosto ignoruju otázky typu:
kolik z klientů využívá přístup pod 10 mbit, kolik nad 10Mbit? Všichni klienti mají jeden tarif
Kolik z klientů jsou domácnosti a kolik firemní připojení? Nemáme žádné firemní klienty

Co mě ale teď fakt naštvalo, že mi poslal statistický úřad 12 formulářů. Vypadá to, že si myslí, že jim budu posílat každý měsíc obrat nebo co. Zatím poslali jednu upomínku, že jsem si dovolil neodevzdat lednový výpis. Pokud mě naserou, vyplním jim všech 12 výkazů stejnou částkou a napíšu k tomu, že počet klientů se nemění a když ano, je to statisticky zanedbatelné...
0 x

packet

Příspěvekod packet » 12 years ago

Já jsem nevyplnil, protoze se mi neprepise vysledek z geograficke prilohy do hlavniho formulare. Resil jsem to telefonicky protoze na mail mi nikdo neodpovedel a pani povidala ze pry stejny problem ma vice subjektu. Stale cekam na mail az se ozvou jak mam ten formular vyplnit. V teto veci by byla fajn soucinost vice isp.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

me kdyz neco nejde, tak napisu udaje do mailu, ze sem se snazil , nejde to, nemam na to cely den, at si to tam doklikaji sami...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Formuláře posíláme zpravidla až na telefonickou výzvu (ať s tím taky mají nějakou práci) a vyplňujeme dost nesmyslné údaje.
Nejsme v okolí jediní kdo sabotuje jakékoliv snahy o špiclování nás nebo naší sítě.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Tomáš Nesrsta píše:Registrace na živnostenském úřadě - živnosti volné - "výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona" - 1000,- Kč
Registrace na ČTU - http://lmgtfy.com/?q=podnik%C3%A1n%C3%A ... ac%C3%ADch - 1000,-Kč
Registrace na FÚ, pořípadě i k DPH záleží jak si to propočítáš, někdy to na začátku vychází tak že ti DPH vracejí :-)

Takže myslíš, že pro začínajícího ISPéčkaře se vyplatí registrovat na FÚ?

Jinak co vím přímo z ČTU, tak podnikání v elektronických komunikacích zabezpečuje pouze ČTU. Přímo tam mi i řekli, že registrace na živnostenském úřadě není nutná... Takže mě buďto kecali, nebo je to jinak :roll:
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

Petr S. píše:
Tomáš Nesrsta píše:Registrace na živnostenském úřadě - živnosti volné - "výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona" - 1000,- Kč
Registrace na ČTU - http://lmgtfy.com/?q=podnik%C3%A1n%C3%A ... ac%C3%ADch - 1000,-Kč
Registrace na FÚ, pořípadě i k DPH záleží jak si to propočítáš, někdy to na začátku vychází tak že ti DPH vracejí :-)

Takže myslíš, že pro začínajícího ISPéčkaře se vyplatí registrovat na FÚ?

Jinak co vím přímo z ČTU, tak podnikání v elektronických komunikacích zabezpečuje pouze ČTU. Přímo tam mi i řekli, že registrace na živnostenském úřadě není nutná... Takže mě buďto kecali, nebo je to jinak :roll:

Nekecaly ti ale jde o to že pokud nakoupiš jakoukoli blbinu i konektor a prodáš ho že za něj vezmeš sumu i blbejch 10 kaček je to už nakup prodej tudíž živnost :D
a už v tom litáš

Koukám že ČTU davaji všichni špatny informace a to cucání koukám děláme všichni stejnak nechápu proč nechcou rovnou danovy přiznání
a ja je zdrbal už v každým formuláři at mě posílaji ty co jsem vyplnil minule a ja jim pouze napíšu vycucanou změnu hlavně u geografickejch dat
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Jj, jasný, to chápu. Ale v tom případě by byla lepší živnost Velkoobchod a maloobchod ne? Proč "výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona" ?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

To neřeš, registrace na živnostenském je to nejmenší co lze udělat. Prostě tam přijdeš, dostaneš k vyplnění formulář, na kterém je seznam činností a ty zakřížkuješ všechny, které si myslíš že bys mohl v budoucnu provozovat. Pak určíš jednu, kterou považuješ za dominantní. Ono je to za stejnou cenu. Mě slečna řekla, že si tam mám dát jakoukoliv blbost, že se to v budoucnu může hodit, když je to za jeden poplatek a ušetřím cestu příště. Proto tam mám i výrobu nábytku :)
A těm parchantům z ČTÚ bych poslal žádost o registraci až naposled, oni mají dost co dělat sami se sebou a zbytečně ti do toho vnesou zmatek. Jim jsem posílal až skoro rok po zahájení, až jsme se po tom rozběhu dostatečně administrativně "stabilizovali" :)
0 x
T-T