GRFS píše:Ne ne Michale v tom to neni, ze bych si neumel vylozit VO-R. Tak jak to delas ty je to samozrejme pohodlne a z mnoha duvodu spravne i pochopitelne, viz prispevek R.Ulehly. Jen se snazim ridit tim co je psano, nikoliv tim co si myslim, ze by urad napsal, kdyby mi chtel neco zakazat. Clanek 2 je obecny clanek, ktery definuje, ceho se obecne tyka VO-R a nasleduji konkretni specifikace, napr. čl. 7. Čl. 2 obsahuje i data proste a jednoduse z toho duvodu, ze dalsi clanky konkretne specifikujici podminky na jednotlivych bandech jsou pro "data" pouzivany. Viz. 2.4, 5 a 24GHz a viz jiz odkazovane zneni ETSI EN 300 440. Takze vyklad čl. 2 tak jak ho aplikujes je sice mozny, ale podle me neni spravny.
Tak zname uz i tvuj nazor, dekuji.
Jenom nikde nevidim, ze na 9 GHz dle Cl. 7 nelze prenaset data.
Přečti si se clanek 2 ustavy a pochopis, ze poslouchat sluzebnika je pomerne blbej zvyk, který je prostiustavni. Vim ze je mezi nami hodne lidi, kteri jsou porad shrbeni prizdisraci, ale presne kvuli temto lidem stat nezkveta, protoze si neustale vysvetluji svoji necinnost tim, ze vlastne nemuzou. Jsme svobodní občané? Jsme.
VO mi nikde nezakazuje pouzivat datove prenosy na 9 GHz, a pokud mi to vyslovne nezakazuje, vyslovně mi to dovoluje. Každý z nás má svou zodpovědnost, já za mě konstatuji, že se nebojím využívat 9GHz k datovým přenosům. Jaká data přenáším, to nevím, pouze nemohu vyloučit, že se týkají zabezpeceni, ikdyz mi je po tom jako poskytovateli velky kulovy co prenasim. Data totiz nerozlisuju a dokonce mi to zákon o telekomunikacich zakazuje.