❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Stožiar+solar+turbina Mikrotik, alebo UBNT???

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Re: Stožiar+solar+turbina Mikrotik, alebo UBNT???

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Kapacita klasických baterek v mrazu je závislá na viskozitě elektrolytu a hlavně na koncentraci kyseliny ve vodě. Čím je baterka vybitější, tím více je náchylná na nízkou teplotu, protože rychleji tuhne elektrolyt. Ve velkém mrazu dochází k tomu, že se dokáže využít jen část elektrolytu, který je v těsném okolí elektrod.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Jeste nezapomente, jakty baterky lze cyklovat. Olovo maximalne 20%, aby to dele vydrzelo. Nejlepe vychazi proste LIFEPO baterky. Nabijet to muzes obrovskym proudem a vybijet taky. Celych 80% kapacity. 8)

Jednoduse nereste vubec olovo, AGM a jine hrackove baterky a kupujte LIFEPO :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

stepan.benes píše:
hapi píše:ty seš tak ukecanej. EON mi dotahne elektřinu kamkoliv za 16 klacků. KAMKOLIV.

A co třeba tu o Červené Karkulce, tu mám taky rád.

Úplně jednoduše Hapi, ať vidíme jestli jseš tlučhuba a jen tady plácáš kokotiny, nebo tvoje slovo za něco stojí. Když KAMKOLI, tak KAMKOLI. Nabízím ti 50 000 Kč odměny k těm 16 000 Kč, pokud mi zařídíš přípojku na Sv. Anně - 50°33'4.567"N, 13°19'10.581"E

http://mapy.cz/#x=13.319911&y=50.551279 ... 81%22E&u=u

Ber to jako veřejný slib, takže z mé strany je to závazná objednávka.

Elektroměr si mám připravit sám nebo ho dodáš ? Dík.

Takže ten tlučhuba, Hapi ?! A já se tak těšil na to, že ostrovní systém na Sv. Anně budeme moct odpískat :(
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

lwq píše:Jeste nezapomente, jakty baterky lze cyklovat. Olovo maximalne 20%, aby to dele vydrzelo. Nejlepe vychazi proste LIFEPO baterky. Nabijet to muzes obrovskym proudem a vybijet taky. Celych 80% kapacity. 8)

Jednoduse nereste vubec olovo, AGM a jine hrackove baterky a kupujte LIFEPO :idea:

K čemu je Ti na místě, kde máš odběr 20W a nabíjení do 100W takový akumulátor? Kromě toho, že za ně utratíš zhruba 2,5 tolik? Úplně stejnou službu udělá trakční akku.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

stepan.benes píše:
stepan.benes píše:
hapi píše:ty seš tak ukecanej. EON mi dotahne elektřinu kamkoliv za 16 klacků. KAMKOLIV.

A co třeba tu o Červené Karkulce, tu mám taky rád.

Úplně jednoduše Hapi, ať vidíme jestli jseš tlučhuba a jen tady plácáš kokotiny, nebo tvoje slovo za něco stojí. Když KAMKOLI, tak KAMKOLI. Nabízím ti 50 000 Kč odměny k těm 16 000 Kč, pokud mi zařídíš přípojku na Sv. Anně - 50°33'4.567"N, 13°19'10.581"E

http://mapy.cz/#x=13.319911&y=50.551279 ... 81%22E&u=u

Ber to jako veřejný slib, takže z mé strany je to závazná objednávka.

Elektroměr si mám připravit sám nebo ho dodáš ? Dík.

Takže ten tlučhuba, Hapi ?! A já se tak těšil na to, že ostrovní systém na Sv. Anně budeme moct odpískat :(

http://www.eon.cz/cs/domacnosti/stante- ... ista.shtml

tady jsem si vyplnil formulář, zapsal sem tam co chci za výkony a kam to dotahnout a přišla smlouva na 16 tisíc. Soused co to má od silnice a od nejbližšího jinýho přívodu eonu cca 300-400m o udělal taky a přišla mu stejná smlouva se stejnou cenou protože se platí za velikost proudu a počet elektroměrů který ti dotahnou (3x24A) což mám potvrzený i od technika oenu. Tim to pro mě hasne. Klidně se poptejte ve vaší oblasti. Jestli nevěřite, vaše věc. Tady mi techni říkal že prostě museji i za směšný ceny dotahnou elektřinu kamkoliv a starat se o ní i když je to samota 2km daleko od nějaký vesnice. Víc nevim a je mi to celkem fuk.

Každopádně takovýhle blbý body jsme nikdy nestavili a nikdy stavět nebudem. Nejsme tak bohatý aby jsme si mohly dovolit vystavět takovej "luxusní" bod kterej nemusí ject když zrovna je špatný počasí. Vždy se dá situace bodu vyřešit jinak. Kolik stojí ta sranda na tom ostrovním systému?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Boze ty si fakt kokos.
Uz v tom linku co jsi nahodil je hned videt, ze je to urceny pro domacnosti - tzn. pripojeni bytu, rodinneho domu (jak jsem psal vyse)
Tech tvych 16 tisic je standardni platba za pripojku dle objednaneho prikonu (jistice) - 1x10A=2000,- Kc, 3x20A=10.000,-Kc, 3x25A=16.000,-Kc.
Nevidim duvod, proc bych mel mit pro napajeni bodu jistice 3x25A a pak platil zbytecne vysoky mesicni najem.
0 x

hapi

tak si tam postav garáž.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Obrázek
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

Není lepší přestat se chovat jak trotl a říct "pánové pardon, poněkud jsem to přepísk, omlouvám se", než se do těch sraček topit hlouběji a hlouběji ? Jak ale vidím, dělá ti to zjevně dobře.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Kolik to máte k nejbližší přípojce? 1300m ten Slepičinec?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

tady jsem si vyplnil formulář, zapsal sem tam co chci za výkony a kam to dotahnout a přišla smlouva na 16 tisíc. Soused co to má od silnice a od nejbližšího jinýho přívodu eonu cca 300-400m o udělal taky a přišla mu stejná smlouva se stejnou cenou protože se platí za velikost proudu a počet elektroměrů který ti dotahnou (3x24A) což mám potvrzený i od technika oenu. Tim to pro mě hasne. Klidně se poptejte ve vaší oblasti. Jestli nevěřite, vaše věc. Tady mi techni říkal že prostě museji i za směšný ceny dotahnou elektřinu kamkoliv a starat se o ní i když je to samota 2km daleko od nějaký vesnice. Víc nevim a je mi to celkem fuk.

Každopádně takovýhle blbý body jsme nikdy nestavili a nikdy stavět nebudem. Nejsme tak bohatý aby jsme si mohly dovolit vystavět takovej "luxusní" bod kterej nemusí ject když zrovna je špatný počasí. Vždy se dá situace bodu vyřešit jinak. Kolik stojí ta sranda na tom ostrovním systému?

Píšeš že nejsi tak bohatý, aby si stavěl ostrovní systém, na druhou stranu píšeš, že stojí dotáhnout elektriku kamkoliv za 16 tis. Teď jsem z toho jelen :shock:
0 x

hapi

žádnej jelen tady zatim neřekl částku za kterou ten kurník zásobuje energií a kolik ho to pak stojí když se tam musí dostat s náhraní baterií a dejme tomu že každý 2 roky baterie odejde. Jo to jsou slušný náklady a neříkejte že nejsou.
0 x

hapi

stepan.benes píše:Není lepší přestat se chovat jak trotl a říct "pánové pardon, poněkud jsem to přepísk, omlouvám se", než se do těch sraček topit hlouběji a hlouběji ? Jak ale vidím, dělá ti to zjevně dobře.

ok, omlouvám se.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Tady je vice trolu jak se me zda ... kteri tlachaji mimo a reaguji na kraviny - stejne jako asi ja ted :-)

wq: Byl by jsi ochoten konzultovat navrh stejneho systemu? Zajima mne hlavne to web rozhrani a nacitani hodnot ze systemu, to fakt neumim, nejsem programator :-(

HW neni problem,ale asi dam tri panely, potrebuju tam i meteostanici, baterie budou relativne v teple a tusim min pres rok min 0°C

Diky Lada
0 x