❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Seznam neplaticu

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
svestka
antispam: Ano

Re: Seznam neplaticu

Příspěvekod svestka » 12 years ago

+ evidence všech dotazů (kdo se ptal, na koho, kdy, ...), aby všichni viděli, kdo si hledá čí zákazníky :)
+ a protože provoz systému by nebyl zadarmo, tak bych každý dotaz (nebo jen každý "úspěšný"), nějak minimalisticky zpoplatnil, třeba 1,- Kč
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

heh, a nebylo by lepsi pres nekoho (treba telco klastr) vstoupit primo do Solusu??
0 x

svestka

Pintero píše:heh, a nebylo by lepsi pres nekoho (treba telco klastr) vstoupit primo do Solusu??

záleží jaké mají podmínky, i platební. zadarmo to nebude
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 12 years ago

Kdyz jsem tam kdysi volal abych se to vubec dozvedel, tak prvni se podepisuje smlouva o mlcenlivosti + o spolupraci a pak az se neco dozvi. Jinak me rekl at se podivam kdo tam je a ze si to z toho muzu odvodit, takze pocitam ze to budou rakety...
0 x
Daniel Tasáry

svestka

dantasik píše:Kdyz jsem tam kdysi volal abych se to vubec dozvedel, tak prvni se podepisuje smlouva o mlcenlivosti + o spolupraci a pak az se neco dozvi. Jinak me rekl at se podivam kdo tam je a ze si to z toho muzu odvodit, takze pocitam ze to budou rakety...

něco takového jsem předpokládal. z našeho pohledu by byla výhoda, zjistit že daný člověk měl problémy s placením i "jinde", ale za ty prachy :(
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Ja myslim ze podminky nejaky +- se nasli. Jeste zkusim nekde poptat co vsechno by se mohlo uvest do db, nejlepsi by bylo Jmeno, prijmeni eventualne adresa na ktere to kdysi bylo a dluzna castka. Beru za slovo ze by se toho hapi ujal jako developer ja muzu nabidnout hosting potazmo kdoliv nejspis. Jeste s hapim proberu co to bude obnaset a tak..
0 x
Daniel Tasáry

svestka

návrh na vzdálené ověřování nic? mě připadlo, že by to vyřešilo jak právní problém, tak problém s aktuálností
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Pánové, to mě budete muset naučit, jak získat dlužníka s víc jak 2-ma neuhrazenýma fakturama.
To jako poskytujete, poskytujete, proběhne jedna fakturace, klient nezaplatí ani s měsíčním zpožděním, ale dál držím jak blbý, posílám upomínku a druhou fakturu, poskytuju další měsíc a pořád věřím, že mi zaplatí tentokrát alespoň tu první fakturu... a je kvartál v prdeli a já mám už 3 faktury neuhrazené... a stále věřím, že aspoň tu jednu dostanu konečně zaplacenou?

To se o ty klienty fakt tak bojíte, že odejdou, že jim tolerujete takové prodlení, nebo co? Přece když je pro mě něco prodělečné, nebudu to podporovat.
Přece když vystavím fakturu, musím z ní odvést DPH, ikdyž ji ještě nemám proplacenout, tak proč bych měl čekat půl roku, až mi klient udělá to manko ještě větší?
A to mluvím smrtelně vážně nejen o normálním klientovi - neplatiči, ale máme i firmy, které nás nakonec začaly respektovat a platit alespoň těch 14 dnů po splatnosti.
Pokud by se mi tohle ve firmě dělo, je to spíš k zamyšlení, kde dělám chybu a podnět k zaměření se na vyřešení příčiny problému, ne léčení následků :)
0 x
T-T

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Deje se to u nas asi takto:

Plati se vzdy ten danej mesic, nezaplati - 30.teho je odpojen ale fakturace bezi dal, nezaplati ani do dalsiho 30.teho zastavuji fakturaci a neresim ho ale eviduji si u neho dluch 2mesice.

Pak jsme meli jednoho kterej to vzdycky nejak zaplatil a pak nakonec utekli 3mesice a nezaplatil.
Je to fajn, ze na jednom cloveku neprijdes o tolik, staci 1 za mesic..

Nejde o velke castky, ale lidi nejsou ani k tomu poslat vypoved nebo zavolat hele nechceme vas.

Svestka: nevyresilo by to ten problem, protoze nekdo to stejne bude mit nasyslene. Za dalsi kdyz se udela preklep tak se nic nevyhleda.
0 x
Daniel Tasáry

svestka

jak nasyslene. s dalkovymi dotazy nelze nic syslit.
ad překlepy ... v systémech snad máme lidi zadané bez překlepů, a když vyhledávající neumí psát, nedá se nic dělat.
navíc způsob, kdy je potřeba se dotazovat jednotlivě, a není k dispozici žádná centrální DB, je mnohem bezpečnější, nelze zneužít, je stále, a sám o sobě, aktuální, atd.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 12 years ago

Já jsem taky pro dotaz přes API. Dalo by se to naprogramovat přímo do IS daného ISPka . Při zadání nového uživatele by se to automaticky ověřilo. Něco jako má Stormaware v Pohodě.
0 x

svestka

helapc píše:Já jsem taky pro dotaz přes API. Dalo by se to naprogramovat přímo do IS daného ISPka . Při zadání nového uživatele by se to automaticky ověřilo. Něco jako má Stormaware v Pohodě.

dík :)
práce na hodinu pro ISP, na pár hodin pro Hapiho, ale pak už samé výhody
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

To je věčného lustrování ... stejně to nikam nevede. Nezaplatí, nefunguje. Nic víc. A pro plátce DPH - nezaplatí, nejede a pozastaví se fakturace. A pro komerční subjekty je vcelku vhodná obrana dozorčí doložka ke smlouvě. Toho se spousta lidí bojí (resp. následného hodně rychlého konkurzu), takže si pak dávají větší pozor.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

svestka píše:jak nasyslene. s dalkovymi dotazy nelze nic syslit.
ad překlepy ... v systémech snad máme lidi zadané bez překlepů, a když vyhledávající neumí psát, nedá se nic dělat.
navíc způsob, kdy je potřeba se dotazovat jednotlivě, a není k dispozici žádná centrální DB, je mnohem bezpečnější, nelze zneužít, je stále, a sám o sobě, aktuální, atd.

Má-li to být k něčemu, tak jako ISP, který se chystá někoho připojit, si zájemce nejdříve chci ověřit, než ho zapojuju nebo s ním dokonce něco sepisuju. V tento okamžik ani kolikrát netuším, na koho přípojka bude psána (ten, kdo objednává...nebo jeho přítelkyně, matka, ... ?), natož abych věděl, jak se jeho jméno správně píše (Fišer, Fischer...). Takže hledání pouze podle jména, natož bez tolerance překlepů, je nesmysl. To už je přesnější hledat podle adresy zapojení...pokud se samozřejmě nejedná o panelák :-)
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

teoreticky je tento projekt skvela vec.... ale prakticky to je uplne k hovnu..... tot muj nazor :|
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná