Zdravim potrebujem dostat zo spoja 40mbit pri stabilnych pingoch na vzdialenost 2,5km. Ako anteny chcem pouzit jirous 24 extreme. Co mi odporucate ako wirelles zariadenia, bullet alebo groove?
Na na danych bodoch budu asi 4 radia, ktore by sa mohli rusit. Eter relativne cisty.
Please odovodnite preco, dakujem.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Bullet M5 vs Groove
ani jedno, do AluBoxu RB711. Uz nejaky patek davam tydle paterni zalezitosti do zminenych AluBoxu hned za antenu, hned pigtailicek do karty - RBcka a je klid.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- midnight_man
teraz si kupit novy groove alebo RB711 je asi celkom vrazda po tych skusenostiach. 40mbps dáš aj s groove aj s bullet M5. Osobne som bullety zavrhol, pretoze to mrzne a potreboval som mikrotik na koncových bodoch. Groove je o niečo lacnejší
L3ka groove stoji menej ako bullet M5. Ak mas peniaze bullet, ak nie tak groove 

0 x
jesi jsou stale RB711tky postizene, tak bych raci dal par kaceq navic a sel teda do "stareho" ale funkcniho reseni RB411+ n karta. Prachy sice vetsi, ale funkcnost OK.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
0 x
- midnight_man
rado nove RB711 s plastovym ETH a nove rady groove maju problem s radiovou castou, kolise signal...je tam toho par stran.
0 x
no dát na jirouše 24 groove mi přijde jako zvěrstvo když JRC má přímo krabice za anténou pro boardy, jedině krabice krabice a krabice. je tam fakt malé riziko že tam zateče oproti groovu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
mel jsem na jirous 29 bullet M5 2 roky, nez to nahradil orcave. Vulkanizacni paska a bez problemu. Na Groove ted delam Ap a nevim o nich.
Jake presne zverstvo jsi mel na mysli. Jestli jsi myslel Jirous tak ten uz nastesti na siti nemam.
Jake presne zverstvo jsi mel na mysli. Jestli jsi myslel Jirous tak ten uz nastesti na siti nemam.
0 x
Zdar co je z hlediska dlouhodobé funkčnosti a spolehlivosti lepší? RBG5HN-A GROOVE nebo Bullet M5?
0 x
goblajz píše:Zdar co je z hlediska dlouhodobé funkčnosti a spolehlivosti lepší? RBG5HN-A GROOVE nebo Bullet M5?
Těžko říct, odejít může cokoliv. Já jsem se zatím se špatným Groovem nesetkal. Když nepočítám špatnou montáž a vodu uvnitř.
Pro Groove je plus větší chladič uvnitř jednotky...
0 x
ja sem se bohuzel s vadnym groovem setka (shodou okolnosti prvni co sem vubec kdy koupil), ale byla to 2.4G verze
0 x
Jan Ptáček
- midnight_man
Groove nekupujte ani ked budu zadarmo.... su to obycajne cinske vechte! Od zaciatku ako sme ich nakupili su s nimi len a len problemy, fujtabl. Istotne by som kupil bullety. Bullety ktore sme namontovali 2 roky dozadu idu dodnes bez akehokolvek zasahu.
0 x
midnight_man píše:Groove nekupujte ani ked budu zadarmo.... su to obycajne cinske vechte! Od zaciatku ako sme ich nakupili su s nimi len a len problemy, fujtabl. Istotne by som kupil bullety. Bullety ktore sme namontovali 2 roky dozadu idu dodnes bez akehokolvek zasahu.
Kdežto Bullet je americká kvalita

0 x
- midnight_man