❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSTREME DUAL v Nku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: NSTREME DUAL v Nku

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

honit neco vykonem karty stoji za kulovy , pokud chces nahonit vykon na bezdratu tak jedine antenou protoze karta je pak prebuzena a stoji to za prd :( doporucuju nastudovat trsoku teorie o pracovnim bodu tranzistoru :wink:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

tak si to přečti a dej pokoj. Karta jede nejlíp když je v defaultu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

no tak při 13dB na Tx nevím jestli je honění výkonu. říkám u nás za zahradou na poli na 2km super funkce ale na jiném poli na 8km už ne :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Mam spoj kde jsem mel proti sobe na 6 km 2x 24dB prowaxky pak sem prijimaci nahradil 29Db a vykon stahnul na 2 a jede to lip .), zkusenost mi rika ze je vzdy to lepsi nahnat antenou pokud to jde
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

zdravim
Prosim, muze mi nekdo rict zda je normalni na spoji Rx duplicates. Co to presne znamena. Spoj da i vice. Jeden smer je v N-ku 40MHz a druhy je v Acku 20MHz.
vzdalenost 700m anteny jirous 23,5 Duplex, na kartach 5dB
Takze neco pres limit. Muze se u prijimacich karet jit pres limit, nebo to vysila nejake potvrzovaci pakety. Ted je to na hrane.
Kdyz dam na jeden stozar vice dual spoju a vsechny budou vysilat na jednom kanalu a prijimat na druhem, nebudou se rusit. Samozrejme kazdy bude smerovat jinam cca 60°
Jsou to lokality pro 20 lidi a 10Ghz davam az od 50 lidi.
Dekuji za info
dual N+A.JPG
(237.92 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Prijimaci karty muzes dat na 0 ty jen poslouchaj , ze zkusenosti nechavam jen prijimaci kanal stejnej vysilaci mam kazdej jinam , zalezi ale na rozlozeni anten kdyz budou dost daleko od sebe tak by se nemuseli oblivnovat ale to je na vyzkouseni
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

neverhappy píše:zdravim
Prosim, muze mi nekdo rict zda je normalni na spoji Rx duplicates. Co to presne znamena. Spoj da i vice. Jeden smer je v N-ku 40MHz a druhy je v Acku 20MHz.
vzdalenost 700m anteny jirous 23,5 Duplex, na kartach 5dB
Takze neco pres limit. Muze se u prijimacich karet jit pres limit, nebo to vysila nejake potvrzovaci pakety. Ted je to na hrane.
Kdyz dam na jeden stozar vice dual spoju a vsechny budou vysilat na jednom kanalu a prijimat na druhem, nebudou se rusit. Samozrejme kazdy bude smerovat jinam cca 60°
Jsou to lokality pro 20 lidi a 10Ghz davam az od 50 lidi.
Dekuji za info
dual N+A.JPG

tie iste hodnoty dosahujem v acku pri rovnakom nastaveni....
Obrázek
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,
vývoj a výzkum zase o něco pokročil, mám prosím dotaz: jaké kartičky (N?) se osvědčují na dual Nstreme, cca 4 km, spoj 2 a 2 antény sólo na každém konci? Jedná se o upgrade funkčního spoje s provozem, 433AH a 4x CM9. Není tedy prostor pro nějaké příliš dlouhé laborování.
Dík, mpcz, 02.04.2014
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 11 years ago

mpcz píše:Zdravím,
vývoj a výzkum zase o něco pokročil, mám prosím dotaz: jaké kartičky (N?) se osvědčují na dual Nstreme, cca 4 km, spoj 2 a 2 antény sólo na každém konci? Jedná se o upgrade funkčního spoje s provozem, 433AH a 4x CM9. Není tedy prostor pro nějaké příliš dlouhé laborování.
Dík, mpcz, 02.04.2014

to je myslim ze tabu preto sa to verejne nerozobera....kolko tadial potrebujes dostat?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

rado3105 píše:
mpcz píše:Zdravím,
Dík, mpcz, 02.04.2014

to je myslim ze tabu preto sa to verejne nerozobera....kolko tadial potrebujes dostat?

Ok,
dík, vyzkouším tedy všechno, co půjde, zbylé kartičky použiji jinde. Doufám, že jich nebude příliš mnoho.
mpcz, 03.04.2014
0 x