❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Domácí server

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
stanowi94

Domácí server

Příspěvekod stanowi94 » 12 years ago

Zdravím všechny už dlouhou dobu si hraji s myšlenkou domácího serveru.. Moje požadavky:
Zatím bude připojený jeden 1TB HDD.. Do budoucna uvažuji o 2x500GB s tím že se budou zrcadlit.. Budou se tam ukládat hlavně rodinné fotky a občas někáký film, tak abych si ho pak mohl skousknout na IP boxu (satelitní přijímač).. Dále tam bude Čtečka satelitních karet ( a do budoucna připojená meteorologická stanice, ale to je hudba budoucnosti).. Chtěl bych co nejmenší hlučnost a spotřebu.. Zvažuji koupit buď ALIXE a přes USB HUB vše připojit.. Nahrál bych si tam Mikrotik+ openwrt, výhoda že by mi odpadl RB na příjem internetu, ... Nebo druhá varianta.. Nějáký atom s externím napájením.. Nevím jestli je to blbost, ale budu rád za vaše připomínky.
Díky za Váš čas.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

celí to je blbost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

stanowi94

hapi píše:celí to je blbost.

Tak jak by jsi to řešil ty ?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

Nech delat zarizeni to, na co sou stavena... All in one nikdy nenahradi jednoucelove zamerene zarizeni..
RB na prijem internetu, NAS (synology) na fotky, atp... atd atd
0 x
Jan Ptáček

stanowi94

net.work píše:Nech delat zarizeni to, na co sou stavena... All in one nikdy nenahradi jednoucelove zamerene zarizeni..
RB na prijem internetu, NAS (synology) na fotky, atp... atd atd

O tom jsem taky premyslel.. ale nevim zda nejaky nas umi zrcadlit.. a jak bych nacital data z meteostanice ?
0 x

hapi

no hele. Jak k alixu nějak rozumě připojíš 1TB disk? do budoucna 2x500GB? budeš vymejšlet kraviny a pak dojdeš na to že to má pouze fast ethernet a bude tě štvát že to jede pomalu? jak do toho navíc přidáš wifinu aby to jelo tak jak poskytovtel chce? jak to vůbec dokopeš k anténě? dlouhej koax? fail. Dál chceš čtečku na satelitní karty... no to už je trochu moc ně? Jak vůbec dokopeš do mikrotika openwrt když metarouter je pouze na RBčkách?

jak říká network. Síťovej disk = synology. už vidim jak budeš do openwrt dávat sambu, ftp, DLNA? wifinu = SXT. Na čtečku satelitních karet a meteo si klidně toho alixe dej, tam ti moc možností nezbejvá.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nebo si počkej na akční ceny HP MicroServerů ... za přibližně tři tisíce je to krásná mašinka.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 12 years ago

Na Atomu to bude šlapat dobře. Sice ty poslední Atomy (CedarTrail) Intel dojebal bídnými ovladači pro GPU, ale to by u serveru nevadilo. Mám něco podobného a je to takové vše v jednom (LAMP, Samba, SSH, FTPS, router, WiFi AP, stahuje mi to torrenty, místo Slim DVD je gigabitový switch a ve vykuchaném zdroji je pouze 12V adaptér). Taky na tom pouštím server pro Counter Strike (source nebo global offensive) atd. Základ jede na SSD a na HDD (který se uspává) jsou filmy, fotky atd.
Přílohy
server_158.jpg
server_158.jpg (107.63 KiB) Zobrazeno 3679 x
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Mám doma Intel D2800MT Marshaltown se 4GB RAM, napájeno zdrojem z notebooku.

Slouží jako:
1) NAS - 50-60MB/s (1TB disk WD Green GZ - nejtišší disk jaký jsem kdy neslyšel :D )
2) WEB - WAMP server
3) Mediaserver - Subsonic
4) OpenVPN
5) DLNA - PS3 streamer
6) Recorder pro 1IP kameru
7) jDownloader
8 ) FTP

OS Windows 7 - nahrál jsem ho na zkoušku a už tam zůstal a funguje bezproblémů i s uptime 90 dní.

Výkonostně v pohodě, spotřeba s jedním neuspaným diskem 14W. Bohužel intel sere na ovladače pro GK na 64-bit systém a tak bohužel vypadla možnost celé zařízení používat ještě jako HTPC.
0 x

hapi

tohle sou všechno bastly od kterých ustupuju. Máme sice samba server na linuxu ale výkon stojí za pendrek na to jak výkoný HW tam je atd.. už nikdy více bastlení po zkušenosti se synology a vůbec nas obecně bez mirroru na dvou discích kterej si říká o průser obzvlášť v pasivních hajzlech a už vůbec ne na Windows OS. Sorry, asi jsem za svůj život přišel o víc dat kvůli těmhle blbinám než na těch discích máte vy.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

zlata naska 4 x 2Tb disk wd cerny mirror i kdyz dva zdechnou porad o dat aneprijdu
0 x

stanowi94

hapi píše:no hele. Jak k alixu nějak rozumě připojíš 1TB disk? do budoucna 2x500GB? budeš vymejšlet kraviny a pak dojdeš na to že to má pouze fast ethernet a bude tě štvát že to jede pomalu? jak do toho navíc přidáš wifinu aby to jelo tak jak poskytovtel chce? jak to vůbec dokopeš k anténě? dlouhej koax? fail. Dál chceš čtečku na satelitní karty... no to už je trochu moc ně? Jak vůbec dokopeš do mikrotika openwrt když metarouter je pouze na RBčkách?

jak říká network. Síťovej disk = synology. už vidim jak budeš do openwrt dávat sambu, ftp, DLNA? wifinu = SXT. Na čtečku satelitních karet a meteo si klidně toho alixe dej, tam ti moc možností nezbejvá.

K antene to mam 2,5m... Myslis ze kdyz tam bude bud to hp nebo neco na atomu tak je to nesmysl? Bylo by tam Ubuntu.. A nastaveno raid atd. Jakmile bude vic zarizeni tak bych musel mit vic UPS
0 x

hapi

řekněme že spousta ISPíků by tě s takovym wifi klientem poslala do háje :-) ne jako používej věci na to na co jsou určený a předejdeš problémům.
0 x

stanowi94

hapi píše:řekněme že spousta ISPíků by tě s takovym wifi klientem poslala do háje :-) ne jako používej věci na to na co jsou určený a předejdeš problémům.

Jsme tad mala komunita os.. S tim problem neni.. na prvnim baracku u nas je rb.. a servrik by mohl byt klient.. Ale je pravda ze to tvoje reseni ma opodstatneni..
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Kolik ti je? 15?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet