❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT Lite5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
KoZLiCeK

Re: SXT Lite5

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

roman.wifi@post.sk píše:Hm,..a nic! Najskor bios na 3.04 a nic a potom verzia na 5.23 a zase nic!
Mam pocit, ze im to asi zrejme zase nejaky mesiac potrva, aby to dali do poriadku.A, mozno nas prekvapia, ze to bude skor.
Vyskusam dnes zapojit dalsieho klienta a uvidim, ci bude robit i na dalsom kuse..

Se divite.... vydaj jebku a lidi to koupi.... a pak az se opravujou chyby...... Proto uz nic od MK nekupuju.
PS: jako na routovani je MK dobry ale WIFI stoji za </>.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

KoZLiCeK píše:
roman.wifi@post.sk píše:Hm,..a nic! Najskor bios na 3.04 a nic a potom verzia na 5.23 a zase nic!
Mam pocit, ze im to asi zrejme zase nejaky mesiac potrva, aby to dali do poriadku.A, mozno nas prekvapia, ze to bude skor.
Vyskusam dnes zapojit dalsieho klienta a uvidim, ci bude robit i na dalsom kuse..

Se divite.... vydaj jebku a lidi to koupi.... a pak az se opravujou chyby...... Proto uz nic od MK nekupuju.

A nebo je vetsi pravdepodopbnost zavady mezi klavesnici a zidli :wink: ja zas tvrdim ze na wifi neni nic lepsiho uz jen pro ohromny mnozstvi nastaveni se kterejma se da kouzlit ... jen se to musi umet :wink: ukaz mi co je na wifi lepsi z bezne dostupnych ted nemyslim zadne speciality :wink:
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

ppp76 píše:
KoZLiCeK píše:

A nebo je vetsi pravdepodopbnost zavady mezi klavesnici a zidli :wink: ja zas tvrdim ze na wifi neni nic lepsiho uz jen pro ohromny mnozstvi nastaveni se kterejma se da kouzlit ... jen se to musi umet :wink: ukaz mi co je na wifi lepsi z bezne dostupnych ted nemyslim zadne speciality :wink:

Mas pravdu, ale v tomto pripade nic nenakuzlis ked firmware proste nezreguluje TxPWR a musi to vyrobca opravit.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jo tak chyba fw se stane no :) ja sem to rikal vseobecne .) jinak 5.23 ted akorat cpu do 433AH a bezi ok
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 12 years ago

Ja mam 99% vsetko mikrotik, okrem hlavnych licencnych spoju. Takze si myslim, ze sprava od "KoZLiCeK" je az troska prehnana..a nebudem sa k nej ani vyjadrovat.
Ja som spokojny. Sice im to mesiac potrva, nez to daju do poriadku, ale daju. Ja osobne si myslim a budem kupovat uz len SXT Lite5, ktory sa podla mna viac oplati kupit, ako klasicke SXT.
K tym by som sa vratil, len ak by mala Lite verzia nejaky vecsi problem, ako minuly rok RB711. Sice i to, bolo na nervy, ale vymenilo sa to, vyreklamovali,..a vsetko je OK..
ISPka musi mat aj viac trpezlivosti a nervou, ako klient, inak by to nemohol robit vobec,.. :)
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

roman.wifi@post.sk píše:ISPka musi mat aj viac trpezlivosti a nervou, ako klient, inak by to nemohol robit vobec,.. :)

Ano, obzvlast ked sa pohybujeme v takych cenovych relaciach...co by sme za tie prachy chceli? Nizka cena musi byt sem tam vyvazena zvysenym usilim. Keby ceny wifi veci zostali ako boli pred 10timi rokmi nebol by stav internetu v nasich koncinach v takom pozitivnom stave ako teraz. Ale zanadavat si je zdrave a ide sa dalej :mrgreen: .
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

roman.wifi@post.sk píše:Ja mam 99% vsetko mikrotik, okrem hlavnych licencnych spoju. Takze si myslim, ze sprava od "KoZLiCeK" je az troska prehnana..a nebudem sa k nej ani vyjadrovat.
Ja som spokojny. Sice im to mesiac potrva, nez to daju do poriadku, ale daju. Ja osobne si myslim a budem kupovat uz len SXT Lite5, ktory sa podla mna viac oplati kupit, ako klasicke SXT.
K tym by som sa vratil, len ak by mala Lite verzia nejaky vecsi problem, ako minuly rok RB711. Sice i to, bolo na nervy, ale vymenilo sa to, vyreklamovali,..a vsetko je OK..
ISPka musi mat aj viac trpezlivosti a nervou, ako klient, inak by to nemohol robit vobec,.. :)

+1 nezbývá než souhlasit
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

roman.wifi@post.sk píše: Sice im to mesiac potrva, nez to daju do poriadku, ale daju. Ja osobne si myslim a budem kupovat uz len SXT Lite5, ktory sa podla mna viac oplati kupit, ako klasicke SXT.

Veď toto mesiac jedno potom mesiac druhé . To čakanie ma postupne doviedlo k tomu že mám na sieti cez 400 ubnt hračiek.A teraz rozmýšľam či nové body stavať na ubnt airmax alebo mikrotik nv2

Ako Isp môže mať nervy aké chce , ale pokiaľ ich nebude mať klient tak mu to moc nepomôže.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Na co by mel mit klient nervy? nez neco nasadim ke klientum tak to odzkousim mesic dva nekde na sobe ... nejsem sebevrah abych nasadil novinku do ostreho provozu bez poradnejch testu ... kecy prodejcu na papire me jaksi neberou ty beru jako spis informativni , az vyzkousim a overim pak uverim
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

ppp76 píše:
KoZLiCeK píše:

Mozna sem to prehnal,ale vsude kde jsem mel donadavna v zarusenem prostredi MK (RB711, SXT, GROOVE) tak to byla stale jakasi ducharina... "ala samovolne odpojovani, odzevy,atp.". Po nasazeni UBNT tak o tech spojich nevím.... tot moje zkušenost.Na vsenicich zatim MK pouzivam.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Do zarusenoho prostredi sxt moc staveny neni tam je lepsi sextant ... uzsi vyzarovaci uhel , stinici plech odzadu ....k 711 a groove hodne zalezi co se da za antenu , kdyz ta stoji za kulovy tak tam muze bejt elektronika trebas od boha a nic s tim nikdo neudela , u jakehokoliv bezdratovehi prenosu je zaklad kvalitni antena !!!
0 x

roman.wifi@post.sk

Ja mozem povedat, ze co potrebujem, tak to viem z mikrotikom spravit...a stale sa zlepsujem. Niesom ziaden profik a tiez niesom sebevrach.
Na zaciatku siete som skusal tiez, do coho ist,..ale i napriek strachu a obavam,..a to nehovorim, ze som vobec o mikrotiku nic nevedel,.ani tuk,..som isiel na skusku i do toho.
Uz cez 8-9x rokov bezim len a len nanom...a ako to tu bolo uz spomenute, len to pripomeniem,.ze mikrotik je tak silny, ako jeho medzi kus, cize jeho pan..a to mi da zapravdu snad kazdy jeden, co vie o com hovorim.

Priznavam, ze sem tam z Litvy vyjde nejaka somarina,.ako ultra tenky plosak, ktory je ohnuty ako bumerank, ze az nechapem, ako to vobec mohli dat do vyroby,.ale na druhu stranku, je to tak zo vsetkym dnes. Dolezite je, aby to fungovalo a islo a aby si zobrali ponaucenie i do buducna s toho. Ja som reklamoval z balenia 20ks RB711 18ks,..
Ako nahle som zistil, ze 1-2ks su naprd.. nedaval som ich klientom a vratil som sa spet k RB411. A to tak robim zo vsetkym. Mam kupenych 20ks SXT Lite,.ale ak narazim na problem, stopnem ich a vratim sa spet k SXT,Sexanom, Gentlboxom,..ktore stale drzim skladom,..lebo vzdy treba ratat z najhorsim,..a nic nenechavat na nahodu.
Sebevrach je u mna ten, kto kupi 20ks SXT Lite novinku,.ale v zalohe nema ziadne overene kusi. Ja tu mam 20ks RB411, 10ks Sextant, 10ks RB711G, 8ks SXT,.. a teraz i 20ks SXT Lite.
Povecsine mam na vsetko 5x rokov zaruky a ak to ide, je to v poriadku, ak nie, ide to na reklamaciu. Mam v sieti este i prve RB112,.atd,.a staaaale idu..
Tiez som skusal i WRAP,.ale zial, to po 5-6x rokoch nevydrzali flash pamete, ale stroje to su dobre. Ak by som mal menit na routeboardoch flesky, asi by ma to stalo nemale investicie.. Tiez i CM9 ci R52,.stale idu. Niektorym tiahne uz na 10x rokov, co idu v kuse...a stale idu a ja ich nema dovod menit.

Bolo tu spomenute, ze niekto tie zdroje z SXT hned vyhadzuje. Ja na to odpovedam, kazdeho je to osobna vec a kazdy mame na to svoj osobny nazor...a aj ho budeme kazdy mat stale.
Ja mam v sieti VSETKY zdroje, od 12V,18V,24V a tiez 24V UBNT, 24VPoE,.atd.
Moj nazor! Najviac, mi odislo 24V zdrojov DVE. Tych som mal v sieti najviac a boli dodavane k routerboardom, cize su aj najstarsie. Z SXT, ci Sextantu, som uz tiez menil, ci zdroj, ale i PoE. Tiez mi odysli zdroje od UBNT s ochranou/prepetovkou. Jednoducho je to dnesnou elektrickou sietou, kolisanie, vykivy, naraze,.atd,.a to nehovorim,ze na stlpoch uz niesu bleskoistky,ktore by mali byt stiahnute do zeme, ako byvali..ktore ked odysli, nikto nevymenil.
Som tiez zastanca, mat co najmenej vyjazdov, prace a tym setrit peniaze a cas. Ale ak mi niekto povie, ze mam zdroj z SXT vyhodit, len kvoli tomu, ze tam nieje ledka, ktora svieti, je u mna blbost. Mam viac vyjazdov, len kvoli tomu, ze syn nieje doma a mame nejde internet, kvoli tomu, ze zakolisalo napetie a miktorik zatuhol a staci LEN vytiahnut zdroj z elektriny a zapnut naspet. Ten rodic, nevie ani to spravit:(. Do telefonu mi bude tvrdit, ze to spravil uz 3-krat a nic. A ja sa ho pytam, ci vytiahol spravny zdroj/zdroje,.atd,.snazim sa mu povedat, kde to ma hladat, kde to je, ako to vyzera..ale i tak... je to vecsinou marne. Nakoniec po 10-15minutach mu uz poviem, ze ak k nim pridem a bude to len tym zatuhnutim,.budu si musiet zaplatit vyjazd. A ak to bude zdrojom, pristrojom, atd,..nic nebudu platit. Na 90% vyjazdoch si zarobim. A to nehovorim o tom, ked tam pridem...
Ak sa chcete zasmiat,.kludne ich sem zopar dam,. :))
0 x

roman.wifi@post.sk

Mate to uz niekto v terene?
Nedokazem regulovat manualne vykon TX-pover. Je to len u mna, alebo je to vseobecny problem SXT lite ???
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

Zítra ho můžu zkusit na fora nasadit místo JRC 24 co mam na balkoně, v zarušenym městě, uvidíme co to udělá..
ale otázka jak to bude vypovídající...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

Tak jsem ho otestoval a regulace mi funguje normálně korektně, zároveň signál je cca stejnej jako na JRCčku, jenomje trochu horší ccq, takže u mě určitě spokojenost....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček